Vyhledávání a filtrování dotazů

Již zopovězené dotazy poradny:

Filtrovat dle tématu:

Dle typu drogy:

Hledaný výraz:

Nalezené záznamy pro výraz :

zobrazeno: 1-25 z 5507 → stránka: 12

18.1.2017

Testy z krve THC

Dobry den, tuto situaci jsem v diskuzi nenasel a predem diky za odpoved. Dnes jsem byl zastaven policii cr a byl mi proveden test na drogy s pozitivni latkou thc a pote jsem byl odvezen na krevni testy. Jsem pravidelny kurak silnych modelu marihuany. Jointa jsem mel v 7 rano a byl zastaven v 11:30. Chtel jsem se tedy zeptat, jestli mam sanci zda nebudu mit aktivni ci neaktivni thc? Diky moc za odpoved. T.

Tomas Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Tomáši,

obávám se, že při pravidelném užívání silné marihuany a při otestování pouhé 4,5 hodiny od užití existuje velká pravděpodobnost, že v krvi budou detekovány aktivní metabolity THC a krevní testy nejspíš vyjdou pozitivně.

Většinou se doporučuje dodržení cca 24 hodin (a v případě pravidelných kuřáků i déle), aby z krve aktivní metabolity THC zmizely. Limitní hladina aktivních metabolitů THC v krvi, od které je řidič posuzován tak, že řídil pod vlivem, je v ČR stanovena na 2 ng/ml krve. Hodnoty do 10 ng se obvykle řeší jako přestupek, více už může být posuzováno jako trestný čin.

Kdybyste v souvislosti s výsledkem testů potřeboval ještě právní radu, můžete se obrátit na kolegy z drogové právní poradny A.N.O., kteří s Vámi mohou zdarma situaci konzultovat, a to i telefonicky.

<>

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.1.2017

Na trhu není dobrý pervitin

Prosim has o to ze na trhu neni tak dobry pervitin dela se z nurafenu stop grip a dalsich prasku jako s polska.Chtel jsem se zeptat Nebo jestli by jste mi nepomohli sehnat dobry zdrpoj.Jestli bi to slo.Ale ASI be co.Utracim takle za tu sracku cost penez sere me to.Pomocte prosim vas karel

bauik Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Karle,

tušíte správně, že zprostředkování prodeje psychoaktivních látek opravdu nepatří do této poradny. Chápu ovšem Vaši úvahu nad tím, že když už pervitin užíváte, tak alespoň ať spolu s ním nedostáváte do těla další nebezpečné látky, které se často v pervitinu vyskytují jako příměsi. A ano, taky si říkám, že pak člověk navíc utrácí spoustu peněz za něco, co mu ve finále může dost škodit.

Co můžu doporučit, abyste co nejvíce minimalizoval zdravotní rizika, tak pokud se chystáte konzumovat neznámý pervitin, vzít nejprve co nejmenší množství. Potom také dodržovat co nejdelší odstupy, nekombinovat jej s dalšími drogami včetně alkoholu, vyhnout se pervitinu při nemoci nebo při užívání léků a podobně. Zkrátka řídit se tzv. zásadami bezpečnějšího braní. Ovšem stoprocentně se potížím dá vyhnout zkrátka jen neužíváním.

<> Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
13.1.2017

Injekční aplikace pervitinu

Dobrý deň. Prosím urychlene o radu. Pichol som si prave pervitin, a potom som rozsypany roztavil v ziarovke. Nasiel som v nom male biele gulicky cc 0,5mm. Neroztavil ich ohen ani voda.Dávku som si neprefiltroval a pouzil az 0,7 ihlu. Vie sa to z tela dostat alebo sa to niekde zapcha v cievkach. co mozem robit)?

majk Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že v pervitinu se často nachází nejrůznější příměsi a nevíme, jaké bylo složení "kuliček", těžko říct, jak se budou chovat dál v těle. Navíc Vám dokážu odpovědět pouze jako nelékař. Dá se říct, že touhle dobou už byste věděl, jestli došlo k nějakému akutnímu poškození například místa vpichu nebo cévy - projevilo by se to například zrudnutím, otoky či různými zánětlivými stavy. V takovém případě by bylo na místě vyhledat lékařské ošetření, kdyby se tyto projevy nelepšily.

Pak je tu ještě dlouhodobé hledisko, kdy injekční užívání pervitinu bez přefiltrování a s viditelným obsahem pevných částic výrazně škodí celému oběhovému systému a může znamenat nejrůznější potíže (od mechanického poškození, přes bakteriální infekce až po závažnou infekční endokarditidu). Mimo jiné proto doporučujeme volit (ihned po vyvarování se konzumaci) buď bezpečnější způsoby aplikace anebo alespoň dodržování méně rizikového postupu injekčního užití (tipy můžete nalézt například na této stránce kolegů) a obecně základních principů harm reduction.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
12.1.2017

Kojení a pervitin

Dobrej , chtel sem se zeptat pritelkyne koji mame doma mesicni.miminko a dala si par prasku s alobavu (pervitinu) . Po jake dobe se to dostane do mleka. A pojake dobe to zni vyprcha? A nestane se nic miminku? Nemame doma jinou stravu musi kojit. A nenavikne si nato miminko kdyz to bylo jen jednou.??? dekuji za odpoved

borkys Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

bohužel na toto téma není mnoho informací ani výzkumů, nedokážu Vám tedy odpovědět úplně konkrétní dobu. Obecně platí, že do mléka se pervitin dostane, a to klidně až za delší dobu než je doba účinku pervitinu, je však otázkou v jakém množství. Pokud se jednalo o jednorázové užití, miminku se nemusí nic stát, ani si na drogu nenavykne, rozhodně se ale kojení nedoporučuje při užívání drog.

Pokud už to tak přeci jen dopadne, že přitelkyně si pervitin přesto chce dát, je dobré předtím mléko odstříkat do zásoby a také použít příkrmy. Z informací, které jsem našla také plyne, že po užití pervitinu je dobré počkat alespoň 24 hodin, ale nejlépe 48 hodin před dalším kojením a mezitím potenciálně rizikové mléko odstříkávat a nepoužít ho.

<>

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
11.1.2017

Antidepresiva SSRI, předčasná ejakulace

Dobrý den, už od mé první sexuální aktivity jsem si všiml, že trpím Předčasnou Ejakulací. S tímto problémem jsem se snažil potýkat všmi možnými způsoby které mi vyvstanuly na mysl, až (jelikož žádný z nich nefungoval) jsem zašel k sexuologožce. Ta problém diagnostikovala správně a nasadila mi na něj takzvaná SSRI antidepresiva, které regulují hormon serotonin v mozku - který je nějakým pro mě neznámým způsobem napojen na čas mé "vitality". Tyto prášky jsem měl brát každý den ráno, což se mi úspěšně dařilo až na pár vyjímek (zapomněl, nechal doma a spal jinde). Vše fungovalo výtečně, poté už i dokonce více, než jsem si mohl přát (v jednu chvíli byl pak zase problém opačný - to jsme pak po konzultaci snížili dávkování) Uběhl nějaký ten půlrok a lidi v mém okolí si začali všímat, že je semnou něco v nepořádku (především má přítelkyně) .. A to z hlediska mé osobnosti a uvažování ... Řekněme, že se považuji za celkem inteligentního jedince, ale po několika měsících užívání těchto antidepresiv jsem si přišel jak po lobotomii, všechna kreativita byla pryč, přišel jsem si jak robot, ačkoliv mne samotnému nedocházelo jak značná tato změna byla. Paní sexuoložka (MUDr. Jana Spilková - vřele nedoporučuji, je značně neosobní a následně i krajně nepříjemná) říkala, že nic takového není možné a že se mi to musí zdát. Po této profesionalní odpovědi jsem jí dal vale a vzhledem k tomu, že mi každou chvílí mělo začít zkouškové období, jsem prášky postupně vysadil. Změna byla enormní (jakože hodně velká), a sám jsem jí také pocítil, kdybych to měl osobně popsat,tak jsem si přišel jak kdyby všechny mé aspekty charakteru byly uzamčeny hluboko v cele a najednou byly zase puštěny na svobodu. Bohužel se stím vrátil i můj problém s ejakulací. Již jsem objednán k jednomu z předních sexuologů (tentokrát recenzemi ověřenen) ale z důvodu jeho pozitivní práce je čekací lhůta dlouhá. Tak tu tak zrovna když se neučím bloumám po internetu abych nalezl nějakou odpověď a narazil jsem na Vás. Můj dotaz tedy zní, co stím ? Předem děkuji pěkně za odpověď.

PE Master Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za sdílení Vašich negativních zkušeností s antidepresivy typu SSRI. Je fajn, že se snažíte řešit problém s předčasnou ejakulací a hledáte si pro sebe informace. Tato poradna se však věnuje tématům spojeným s užíváním nelegálních psychoaktivních látek, proto Vám nedokážeme poskytnout adekvátní poradenství v této oblasti.

Za nás Vám můžu napsat alespoň to, že nasazování i vysazování léků tohoto typu by mělo probíhat pod dohledem lékaře a že spolupráci s odborníkem - sexuologem (který Vám bude vyhovovat) považujeme za vhodný krok. Pokud do té doby, než se dostanete na osobní konzultaci, chcete využít internetové poradenství, můžete se obrátit například na sexuologickou poradnu na těchto stránkách.

Zdraví poradna EXTC

 

 

skrýt odpověď ↑
11.1.2017

MDMA, pervitin, kokain, doby detekce

Dobrý den, chci se zeptat za jak dlouho zmizí z krve mdma, petvitin a kokain. Vím že záleží i na váze a já jsem celkem drobná mám okolo 40kg. Moc často látky neuzivam. Dále se chci zeptat zda odhalí krevní testy ohledně nedostatku železa apod. pozůstatky drog?

Taura Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

začnu odpovědí na Vaši poslední otázku. K odhalení psychoaktivních látek slouží pouze tzv. toxikologické testy (toxikologické vyšetření). K tomu by měl do 18ti let dávat souhlas zákonný zástupce a o provedení testu by Vás měl lékař informovat. Krevní testy k jinému účelu (množství železa) užívání drog obvykle nezjišťují.

Co se týče první části Vašeho dotazu - máte pravdu, že výslednou dobu zjistitelnosti ovlivňuje např. váha a zároveň mnoho dalších faktorů (věk, síla dané látky a dávkování, frekvence jejího užívání, rychlost metabolismu uživatele atd.). Z těchto důvodů je nesnadné určovat přesnější časový limit pro zjistitelnost drog. Za jak dlouho obvykle látky mizí z krve si můžete přečíst v našich tabulkách Testy na drogy (anebo v našem fulltextu po zadání klíčových slov).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
11.1.2017

Mononukleóza a MDMA

Dobrý den, mám dotaz ohledně mononukleózy a MDMA. MDMA jsem zatím měla dohromady třeba 4x v životě, z toho už první zkoušení drogy bylo po prodělané mononukleóze. Testy jsem v pořádku někdy už okolo září (mono jsem dostala někdy v půlce července, takže jsem jí měla relativně chvilku) a MDMA jsem měla někdy po té v zimě či na podzim, přesně už nevím. Každopádně snad pokaždé, kdy jsem takto experimentovala jsem pak ještě týden a déle byla hrozně unavená a malátná. Přisuzuji to právě prodělané mononukleóze. V únoru mě ale čekají tři akce a já bych ráda opět MDMA nejlépe na každé z nich v nějaké míře užila. Nevím ale, jak moc velký dopad to může mít na oslabená játra a vlastně i imunitu, která také není po mono úplně nejsilnější. Když jsem se ptala doktorky, co se mi stane, když si i přes to, že bych stále měla abstinovat dám alkohol (na jiné drogy jsem se jí samozřejmě neptala), pochopila jsem od ní v podstatě, že je to sice pro slabá játra zátěž, ale krom toho, že by se de facto nic stát nemělo. I přes to (a nejen proto) se drogy snažím užívat rekreačně a především s rozestupy, nejlépe alespoň měsíc. V únoru ale bude víc akcí, které chci navštívit a mám strach, jak moje játra budou reagovat na častější užívání MDMA. Chci se tedy zeptat, co se mi můžeš stát, když si po cca 5 měsících po prodělané mononukleoze dám 3x v měsíci (s velmi malými pauzami třeba v řádů dní, max. týdnu) dám MDMA. Může mi to játra na dobro poškodit? Nebo co se mi vlastně může stát? A je nějaké harm reduction doporučení, co zmírní negativní dopad na játra a mé zdraví celkově (kromě abstinence samozřejmě :D)? Například pomůže mi, když začnu třeba opět užívat ostropestřec na nějakou dobu? Předem děkuji za odpověď, BBT

BBT Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz a také oceňujeme, že se v souvislosti s občasným užívání MDMA zajímáte také o své zdraví.

Konzumace extáze představuje toxickou zátež pro játra, která může být ještě mnohem větší, pokud látka obsahuje různé příměsi nebo látky úplně jiné (časté a nebezpečné látky vydávané za MDMA jsou popsané ZDE). Velkou zátěží pro játra a organismus by také mohlo být to, pokud společně s MDMA pijete alkohol, což výrazně nedoporučujeme.

Na otázku, co se Vám může stát, když po prodělané mononukleóze užijete 3x za měsíc MDMA, nelze jednoznačně odpovědět. Nejsme v této poradně lékaři a neznáme Váš celkový současný zdravotní stav a také záleží na mnoha jiných faktorech (množství a čistota užité MDMA, rychlost Vašeho metabolismu, kombinace s alkoholem atd.).

Častější užití MDMA během jednoho měsíce a s tím spojený životní styl (návštevy akcí) může teorieticky vést k pomalejšímu uzdravení jater a u mononukleózy je při oslabení imunity i možnost, že propukne znovu. Také je možné a pravděpodobné, že Vámi popisovaná únava a malátnost při předešlých užitích bude v tomto případě mnohem intenzivnější a nepříjemnější.

Užívaní psychoaktivních látek je vždy spojené s nějakou mírou rizika a je dobře, že pokud jste se rozhodla tyto látky užívát, tak hledáte cestu, jak to dělat co nejbezpečněji pro Vaše zdraví.

Při užívání MDMA se v souvislosti s minimalizací rizik doporučuje dodržovat pitný režim (ideálně minerální vody). Pokud jste na hudební akci, je dobré si občas sednout a v klidu odpočinout. Dále doporučujeme užívat extázi raději po malých dávkách a počkat na účinek, než si dáte další (účinek by se měl dostavit zhruba do 1 hodiny, přesto je rozumnější počkat déle, protože výše popsané rizikové látky vydávané za extázi učínkují později a může tak snadno dojít k předávkování). Důležité je také nekombinovat MDMA s jinými psychoaktivními látkami včetně alkoholu. Jak sama píšete, vhodné je i dodržování co nejdelších rozestupů mezi užitím látky, přičemž týden je málo, doporučuje se minimálně měsíc.  Další Harm Reduction tipy můžete najít např. na této stránce (v angličtině, ale ZDE je překlad).

Užívání ostropestřce a jiné dlouhodobější formy podpory zdraví a imunity (zdravá strava, fyzická aktivita, dobrá životospráva, bylinné čaje, atd.) mohou mít také velmi pozitivní vliv. Zdravé tělo bude nejspíš snášet občasné experimenty s psychoaktivními látkami lépe, než tělo se sníženou imunitou. Společně se svou lékařkou můžete pracovat celkově na zlepšení imunity.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.1.2017

Kofein

Dobrý den, Poradíte mi prosím jak získat kofeinové tablety?

Jules verne Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Ahoj,

poradna EXTC neposkytuje odkazy ani tipy, kde pořídit psychoaktivní látky (kofein nevyjímaje). Jediné co mohu poskytnout jsou obecné informace o kofeinu, viz např. TENTO a TENTO odkaz a doporučení k obezřetnosti (viz rizika a vedlejší účinky při předávkování kofeinem).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.1.2017

Testy na drogy v práci

Dobry den. Chtel jsem se zeptat..Dnes mi v praci brali moc na test na drogy.. Byla na THC pozitivni..ale travu jsem mel pres cca tydnem. Kdyz jsem chtel aby mi udelali test na aktivni drogy.. test na sliny popripade krevni odber byl mi zamitnut ze neni potreba. Chtel jsem se zeptat.. da se nejak branit proti vysledku testu a proti pripadne vypovedi? dekuji

techo Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

doby, kdy jde stopy THC v moči detekovat najdete v této tabulce.

Orientační testy na drogy (z moči či ze slin) mohou však být nepřesné nebo způsobovat tzv. falešnou pozitivitu. Váš požadavek následně absolvovat další test - zejména rozbor krve - mi proto přijde rozumný. Po týdnu od posledního užití byste měl mít v těle pouze neaktivní metabolity. Toxikologický rozbor krve by tak mohl prokázat, že jste aktuálně již nebyl "pod vlivem".

Proti postupu zaměstnavatele by mělo být možné se bránit, viz např. TATO naše odpověď na obdobné téma. Konkrétní právní kroky můžete případně telefonicky prodiskutovat s bezplatnou drogovou Právní poradnou A.N.O., která se danou problematikou dlouhodobě zabývá.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
9.1.2017

Pervitin: dobře nebo špatně?

Ahoj, chtěla bych se zeptat na pár otázek. Pervitin beru přibližně 4 měsíce, přivedli mě k tomu kamarádi. Chtěla jsem to jen vyzkoušet, protože mám zkušenost i s jinými drogami. Jenže bych řekla, že tohle mi docela ujelo, vzala jsem si znovu a znovu a bylo z toho víkendové braní. Po zhruba 2 měsících, už beru skoro pravidelně. A tky jsem si všimla, že se už objevují horší dojezdy než na začátku, před tím jsem je nepociťovala vůbec, je to možné? Taky bych se chtěla zeptat, jestli je normální píchání u srdce a celý bílý jazyk? A jestli je možné, že mám po tak krátké době, poškozené orgány? Asi bych s tím měla přestat, hlavně kvůli mému mladému věku. Zase musím podotknout, že mi drogy ukázaly úplně jiný svět. Mám pocit, že teď vidím všechno jinak a mám úplně jiné priority, než lidí v mém věku. Tu závislost a užívání, jsem asi trochu podcenila, proto jsem se dostala až sem. A ještě bych se chtěla zeptat, jestli už je u mě závislost, jasná nebo ne? Občas si říkám, že dokážu fungovat i bez toho, ale občas vážně nemyslím na nic jiného a vidím jen pervitin. V poslední době, je to víc než často. Předem děkuji za odpověď.

Anna Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Anno,

na začátek chci říct, že moc oceňuji, že si tyto otázky vůbec pokládáte a není Vám lhostejné, co se s Vaším tělem a psychikou děje a jak to případně souvisí s pervitinem.

Zdravotní obtíže jako je píchání u srdce a celý bílý jazyk nejsou normální projevy zdravého těla. S pervitinem to souviset může, už jen vzhledem k tomu, že u fungování organismu všechno souvisí se vším. Faktem je, že pravidelné dlouhodobé užívání se na organismu podepíše, je to velká zátěž pro spoustu orgánů včetně srdce. Opět ale není možné říct, jak rychle se orgány poškodí a jak moc jsou ty změny vratné. Pozitivní zpráva je, že spousta potíží se vrací do normálu, když člověk pervitin brát přestane. Těžko ale odhadnout hranici, každé tělo i psychika funguje trochu odlišně. Určitě ale platí, čím mladší člověk začne užívat pervitin, tím hůř.

To, že nyní pociťujete horší dojezdy než na začátku, je opravdu možné a celkem typické pro dlouhodobější užívání pervitinu. Stejně tak neustálé myšlenky na pervitin a nutkání užít ho znovu a znovu, což Vás samotnou přivedlo až k pravidelnému braní za dost krátkou dobu. Má svůj důvod, proč má pervitin velký potenciál psychické závislosti. Závislost se dá medicínsky definovat pomocí těchto kritérií, můžete sama posoudit, co pro Vás platí a co ještě ne.

<>

Pokud mohu posoudit pouze z toho, co píšete v tomhle dotaze, obavy jsou na místě. Je pravda, že drogy umí člověku ukázat jiný svět a priority a umí na to „nalákat". Každopádně si za to také umí vybrat svou daň. Nic ale není ztraceno, je to z velké části na Vás, jakým směrem se vše bude vyvíjet. Kdybyste si vše potřebovala ještě více ujasnit, můžete klidně osobně navštívit některého z našich kolegů (např. Poradna Světlo).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
9.1.2017

Fentanyl

Dobrý den mám dotaz mohu k vytažení fentanylu z naplasti použít citron(ovoce).?nebo to je riziko když citron tam přidam z plodu?Děkuji za odpoved

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

díky za Váš dotaz, poradna EXTC ale neposkytuje návod na výrobu a získávání psychoaktivních látek (viz pravidla). Jediné co Vám mohu k danému tématu poskytnout je text eDekontaminace o fentanylových náplastech a jejich zneužívání (viz rozdělávání).

V rámci Harm Reduction se obecně nedoporučuje používání ovoce, octu ani tekutých "citrónek", ve kterých bývají plísně a další mikrobiální zárodky. Místo toho se doporučuje sypká, sterilně balená kyselina ascorbová nebo kyselina citronová (v podobě bezbarvých nebo býlých rozpustných krystalků).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
8.1.2017

Extáze, pervitin, zvracení

Dobrý deň,cez víkend som si dala jednu tabletu extazy a nadránom som si šnupla menšiu čiaru pervitinu ..asi za dve hodiny som začala vracať a trvalo to tak dve hodiny.Je možné že je to preto že som si šnupla kryštalicke piko ktoré by sa malo fajčiť ? Nikdy sa mi toto ešte nestalo.A ešte otázka ak si šnupnem v kryštalickej forme má to taký istý účinok ako vo forme prášku ? Lebo moc som to necítila ..dakujem za odpoveď.

Daniela Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

takto na dálku přes internet nelze odhadovat, čím bylo Vaše zvracení způsobené. Roli mohlo hrát kombinování látek mezi sebou, vyčerpanost z nedostatku spánku, unava nebo přetažení (že jste si dala čáru až nad ránem), případně další neznámé faktory. Je také možné, že se ve Vašem případě vůbec nejednalo o pervitin, ale o neznámou látku. Případně že látka, kterou jste užila, obsahovala nebezpečné příměsi, na které Vaše tělo regovalo zvracením. Zvracení také může být způsobené reakcí organismu na předávkování.

Obecně platí, že pervitin krystalizuje, protože se jedná o hydrochlorid a prášek pak obvykle vzniká nadrcením krystalů. Jedná se tedy o jednu a tu samou látku. Rozdíl mezi šnupnutím krystalků a prášku je pouze v tom, že krystaly jsou při šňupnutí dráždivější pro nostní sliznici. Ovšem co se týče účinků a následného stavu, zásadní rozdíl zde není - pokud se jedná opravdu o pervitin.

Jako prevence jakýchkoli potíží, když už člověk chce užít drogu, se doporučuje užít vždy co nejmenší množství. Zároveň je vhodné různé psychoaktivní látky mezi sebou nekombinovat (včetně alkoholu), mezi užitím dodržovat dostatečný odstup (minimálně nekolik dní) a ideálně mít správný "set a setting" (set - nálada, psychický i fyzický zdravotní stav, rozpoložený, odpočatost, připravenost a setting - příjemnost prostředí, druh hudby, okolní lidi, bezpečí atd. viz náš fulltext). Více informací si můžete přečíst také zde.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
8.1.2017

Odebrání ŘP, testy bez ukázání vzorku

Může policista odejit se vzorkem ktery my odebral odejít do vozidla a co my v tomto případě hrozí.Dne 26.11.2016 ve 23.00hod sem byl vyzván hlídkou PČR na odebrání vzorku na jiné návykové látky s kterým sem souhlasil. Po zkontrolování dokladů my policista přišel udělat stěr z čela na jiné návykové látky, po stěru policista se vzorkem na jiné návykové látky hned odešel do vozidla. Po cca 20 až 25 min policista za mnou přišel bez mého vzorku a vyzval mě na podrobení testu na alkohol ze kterým sem souhlasil a dopadl negativně, poté policista i z kolegou který seděl ve vozidle a přišel za ním když my byl prováděn test na alkohol odešli opět do vozidla, cca po 5 min opět zamnou přišel policista a vyzval mě jestli se podrobím lékařskému vyšetření že mám pozitivní test na jiné návykové látky,amfetamin metamfetamin (OPĚT BEZ MÉHO VZORKU),lékařské vyšetření sem odmítl bylo -3‘¨C a měl sem sebou ve vozidle svého psa a nenechám ho v tomto mrazu zavřeného v autě 2 až 3 hod než my bude provedena lékařská prohlídka, a také když my děla někdo test tak bych ho měl pořád vidět, že to bude trvat tak dlouho mě informoval policista, a odešel do vozidla udělat zápis že sem odmítl lékařské vyšetření. Po 20 min sem byl vyzván k podpisu protokolu kde my byl po cca 45 min konečně předložen vzorek ke zhlednutí.

Albas Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

naše poradna se právními dotazy zabývá pouze okrajově. Můžete proto oslovit přímo anonymní a bezplatnou, drogovou Právní poradnu A.N.O. (telefonicky nebo emailem), která se obdobným tématům dlouhodobě věnuje - může Vám poskytnout komplexní informace a nabídnout varianty, jak se právně bránit.

Za nás alespoň obecná odpověď. Nevidím právní důvod, proč by PČR nemohla se vzorkem, který Vám byl odebrán, odejít od Vašeho auta (obvykle jej musí vložit do testu či testeru, který se nachází v jejich voze). Zároveň se obávám, že jste se mohl dopustit chyby, když jste se nepodrobil krevním toxikologickým testům u lékaře (i když rozumím, že to bylo ve chvíli, kdy s sebou máte psa velmi komplikované). Ty jsou totiž narozdíl od orientačních drogových testů (sliny, pot) přesné a dokážou určit množství dané látky v krvi a v případě neužití psychoaktivní látky prokázat, že řidič neřídil "pod vlivem". Pokud neabsolvujete konfirmační toxikologický rozbor krve, můžete být rovnou posuzován tak, že jste řídil pod vlivem.

Co Vám případně hrozí můžete najít v tomto článku z výše zmíněné poradny. S ní také můžete prokonzultovat případné komplikace, které by z výsledků plynuly.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.1.2017

THC/CBD, nikotin

Dobrý den Víte prosím jak kombinace THC,CBD/Nikotin ovlivňuje lidský mozek?

ty Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

bohužel tak zcela nerozumím Vaší otázce. CBD aka kanabidiol je jedním z více než osmdesáti kanabinoidů a je druhou nejvýznamější (hned po THC) psychoaktivní látkou nacházející se v marihuaně. THC i CBD jsou v marihuaně vždy v určitém poměru a záleží na tom v jakém. Zajímavý článek týkající se zastoupení THC/CBD v marihuaně najdete ZDE.

Co se týče kombinace marihuana/nikotin obecně. Z hlediska psychoaktivního působení by nemělo docházet k ničemu významnému (např. z pohledu násobení psychoaktivního efektu marihuany atp.) na mozek. Jediné co mohu k danému tématu poskytnout je tato prezentace, kde je možné objevit informace o vlivu jednotlivých psychoaktivních látek na centrální nervovou soustavu včetně mozku (včetně základního popisu neurofyziologie).

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.1.2017

Poppers, dopady

Dobrý den, nějaký čas jsem užíval nepravidelně poppers. Asi rok, jednou za čas jsem si dal pro okořenění sexu. Myslím, že za tu dobu jsem mohl vyčuchat maximálně malou lahvičku. A ještě to bylo s odstupem, např. 3 měsíce, pak nic, pak zase 3 měsíce a maximálně dvakrát do týdne. Chci se zeptat, jestli to mohlo mít vážný dopad na můj mozek? Samozřejmě Vás mohu ubezpečit, že s tím nechci mít již nic společného, byla to spíš taková mladistvá nerozvážnost. Doufám, že i přesto že je to nebezpečná látka, nemá takové dopady jako toulen. Nic negativního na sobě nepociťuji, nepřipadám si tím nějak zasažen, ale má povaha mě z toho nenechává klidného. Předem díky!

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

takto na dálku přes internet (bez vyšetření) je obtížné predikovat vliv užívání dané substance na tělo a mozek. Pravidelné užívání této látky může být ohrožující (viz např. tento náš článek), vždy ovšem záleží na dávkování, frekvenci konzumace, individuální citlivosti uživatele, jeho zdravotním stavu atd. Nutno podotknout, že organismus má přece jen poměrně vysokou regenerační schopnost a pokud na sobě žádné negativní dozvuky nepociťujete, mohlo by se Vaše experimentování s Poppers obejít bez trvalých následků/poškození.

Obecně se jedná o těkavou látku, nicméně není tak leptavá jako např. Toluen, který zmiňujete. Její dlouhodobé užívání by však mohlo být podobně rizikové. V případě potřeby spolehlivého ubezpečení o Vašem zdravotním stavu můžete navštívit obvodního lékaře a absolvovat běžná vyšetření.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.1.2017

Marihuana, detekce ze slin

Dobrý den, Hulím půl roku a prestavam, po jaké době mi nepůjde detekovat thc ve slinách?

Fresh Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

detekce ze slin může mít značné časové rozmezí, protože záleží na mnoha faktorech (frekvence kouření, síla marihuany, rychlost metabolismu, věk, váha atd.). U příležitostných kuřáků se doba detekce pohybuje okolo 12 - 48 hodin od poslední konzumace, zatímco u chronických a pravidelných kuřáků se doba zjistitelnosti výrazněji prodlužuje. V extrémních případech na 5 - 7 dní, ale i více.

Více se dočtete např. v našem článku na dané téma a také v tabulce Testy na drogy.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.1.2017

Detekce THC při porodu

Dobrý den mela bych dotaz.. jsem ve 20tydnu těhotenství a občas si zákourim marihuanu. Vím jaký mohou být následky na moje ještě nenarozené miminko na to se ale zeptat nechci. Zajímá mě zda to mohou doktoři nějak zjistit, že jsem ji užila. A jestli jo jak dlouho před termínem porodu bych ji nesměla kouřit ?

anonym Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Toxikologické testy před porodem nejsou obvyklé. Dochází k nim většinou jen v indikovaných případech, kdy je doktor například informován o tom že, jste užívala nebo užíváte nějaké psychoaktivní látky.

Kdyby k testování došlo, tak doba detekce THC v moči při občasném užívání je zhruba do 10 dnů.

Píšete, že možné následky užívání marihuany na miminko znáte. Pokud byste se přece jen chtěla na toto témá více informovat, můžete alespoň pročíst naše předešlé odpovědi na téma marihuana a těhotenství.

 

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.1.2017

Extáze a pálení žáhy

Dobry deň chcel by som sa opýtať mal som extázu normálne som prehltol tabletku a teraz po 3 dňoch mam pocit pálenia záhy (čítal som že by to mohol byť žlč v žalúdku) môže to byť užitím extázy? Kolo som nemal prvý raz. keby že užijem extazu šnupnutím(cez nos) aký je potom rozdiel účinku oproti orálnemu použitiu ďakujem

kamil Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Kamile,

pálení žáhy s užitím extáze může i nemusí souviset. Vzhledem k tomu, že se tyto potíže objevily až po třech dnech po užití, je to však spíše nepravděpodobné. Pálení žáhy obvykle souvisí například s překyselením žaludku a se stravováním (konzumací např. sycených nápojů, česneku, cibule, ostrých jídel, apod.), ale také s nějakými onemocněními (například refluxem jícnu). Pokud by pálení žáhy neustupovalo nebo se opakovalo, bylo by na místě navštívit obvodního lékaře, problém s ním zkonzultovat a absolvovat adekvátní vyšetření.

Rozdíl účinku extáze při orálním užití a užitím nosem je hlavně v době nástupu účinků a v míře rizikovosti pro lidské tělo. Při šňupání bývá nástup účinků obvykle rychlejší. Šnupáním však riskujete poškození sliznice nosu, nákazu infekčními chorobami, pokud s někým sdílíte šňupátko a předávkování (organismus nemá čas zareagovat). Orální užití je obvykle bezpečnější. Doporučuje se při něm neužívat drogy úplně nalačno - lehce se najíst, aby nedošlo k poškození žaludku. Více informací můžete najít v této aplikaci.

Zdraví poradna EXTC

 

skrýt odpověď ↑
4.1.2017

Marihuana a detekce PČR

Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně užití marihuany když si dam sklo (3-5) prásku venku (žádný skéro) v pátek ráno je možná detekce policií ČR v neděli dopoledne?

Jiří Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Jiří,

obecně se můžete řídit touto naší tabulkou (v kolonce THC a testy ze slin). Uvedené doby je ale potřeba brát pouze jako orientační, protože záleží na více věcech, především jak často a jak silnou marihuanu užíváte apod. Při jednorázovém užití slabší marihuany by testy mohly již vyjít negativně.

Ještě dodám, že test ze slin není rozhodující. I kdyby Vám vyšel pozitivně, znamená to pouze, že jste marihuanu užil někdy v blízké minulosti. Ovšem to, zda jste byl nebo nebyl pod vlivem marihuany při řízení, mohou dokázat pouze laboratorní krevní testy, které je tedy vhodné bezprostředně absolvovat. Tyto testy detekují tzv. aktivní metabolity THC, které z krve mizí po asi 12 - 24 hodinách.

Můžete si také v lékarně nebo na internetu zakoupit slinné testy a vyzkoušet si je sám na sobě, abyste měl představu, jak dlouho se přímo Vám marihuana bude ve slinách držet.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.1.2017

Marihuana, kontrola u zubaře

Dobrý den chtěl bych se zeptat.Už delší dobu hulím Marihuanu a za 20 dní jdu k zubařce zajímalo by mně zda dokážou poznat že hulím Marihuanu děkuji za odpověd´.

Jan Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

v rámci obdobných vyšetření či prohlídek ke zjištování užívání marihuany obvykle nedochází. Museli by Vám odebrat krev za účelem toxikologického rozboru, proto můžete být bez větších obav. Pokud by Vás zajímalo, jak dlouho může být marihuana v organismu přibližně zjistitelná, můžete navštívit přímo TENTO náš odkaz.

Jediné, co mě napadá je, že by to mohli v ordinaci poznat, pokud byste si zahulil chvíli před tím a došel k zubařce "pod vlivem", případně pokud by Vám kouř byl cítil z vlasů nebo oblečení. Co se týče zubů, pokud kouříte marihuanu smíchanou s tabákem, může být poznat, že jste kuřák, nebude však zřejmé, že jde o marihuanu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
3.1.2017

Slabší účinky pervitinu

Dobrý den. Zajímalo by mě proč má pervitin na mě pouze malé účinky. Musím si dát 1,5-2 lajny za večer abych vůbec pociťoval nějaké účinky. I po těch dvou lajnách mám pouze minimální nával energie. Ovšem nálada výborná. Jsem dost ukecanej. Dojezdy si "užívám" jako každej jinej. Se spánkem problém nemám. Jednu dávku dám třeba v 19H a pak musím dokrmovat po půl dávkach a nemám problém být ve 4 ráno vytuhlej v postely. Pervitin je kvalitní. Beru přimo od zdroje a když si dá někdo semnou ze stejné várky, tak mu stačí půl lajny na celou noc. Pokuď by mohlo mít vliv, tak trpím posttraumatickou stresovou poruchou ze zajetí ve válce a občasnými návaly deprese. Léky odmítám. Jsou věci co člověka prostě změní a nezachránijou to ani všechny prášky světa. Mám celkově nízkou hladinu serotoninu a dopaminu. Pervitin užívám už několik let, ale pouze příležitostně. Když moc tak 10x do roka. Závyslost nepocituji. Když neseženu na akci kde jsem plánoval si dát nevadí mě to. Ovšem půlnoci pro mě vše končí a musím spát. Mám fyzicky i časově náročnou práci a bez pervitinu nedokážu ponocovat. Děkuji za jakýkoli tip.

Martin Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Martine,

píšete o tom, že na Vás má pervitin měnší účinky než na druhé a popisujete možné důvody, které k tomu mohou vést. Váš dotaz je hodně specifický a spadá spíše do kompetencí lékaře, nejlépe neurologa, který by mohl v rámci osobní prohlídky a specifických vyšetření posoudit, o co se jedná ve Vašem případě. Pokud by to nebyla varianta pro Vás, můžete se zkusit obrátit ještě například na tuto lékařskou internetovou poradnu.

Jako nelékaři k Vašemu dotazu můžeme uvést, že je to skutečně tak, že každý člověk je originál a drogy na různé lidi mohou působit odlišně. V případě změněné chemické rovnováhy v mozku to pak platí dvojnásob. Pokud máte nízkou hladinu serotoninu a dopaminu v synapsích, je možné, že subjektivně pociťujete slabší účinky než druzí a tudíž i pocit zvýšené energie není tak silný, jak ho mají ostatní. Což může také způsobovat, že na rozdíl od ostatních nevydržíte ponocovat tak dlouho. Zda je tomu opravdu tak by musel potvrdit specialista - lékař.

To, že na Vás pervitin nepůsobí jako na druhé ve smyslu návalu energie neznamená, že na Vás nebudou působit "nežádoucí účinky" jako jsou dojezdy (o kterých mimo jiné píšete) jak fyzicky - zátěží pro orgány, atd., tak i psychicky - vyvolávat různé potíže včetně možného zhoršení depresí a PTSD. Umělé zvyšování výdeje energie je pro organismus vždy rizikové a zatěžující. Otázkou je tedy spíše to, jak si dlouhodobě zvýšit hladinu serotoninu a dopaminu v mozku a čím doplňovat energii přirozenou cestou.

Co se týče Vašich zkušeností z války a posttraumatické stresové poruchy, tak máte pravdu, že léky nemusí být univerzální řešení. Někomu mohou pomoci a někomu ne. Jako další možná cesta pro zpracování traumatických zážitků a zvládnutí depresí se nabízí dlouhodobá práce na sobě a svém prožívání v rámci profesionální psychoterapie. Pokud s ní ještě nemáte zkušenost, mohla by to být cesta, kterou se ubírat.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
3.1.2017

Nevolnost po užití extáze a metamfetamin v moči

Dobrý den, měla bych dotaz, který je pro mě jako pro absolutního neznalce poměrně problematický... Byla jsem na silvestrovské oslavě, bavila jsem se, vědomě a dobrovolně jsem si vzala extázi. Pak mi začalo být blbě, pozrvracela jsem se a přátelé mě odvezli domů...Pak mi ale museli zavolat doktory a jela jsem nemocnice, protože jsem se vyvrátila v koupelně - od té doby si nic nemapatuju. Po probuzení v nemocnici mi bylo řečeno, že mi v moči našli Metamfetamin. Já jsem si ale nic takového vědomě nevzala, přítel byl nesutále se mnou, tvrdí, že mi nikdo nic takového nedávala... Jak je možné, že se to ke mně dostalo? Je třeba možné, že si to někdo rozpustil ve vodě a já to vypila? (taková možnost byla, opravdu jsem si toto nehlídala)... Nebo je třeba možné, že si pamatuju z toho večera (z té párty vše a nepamatuju se, jak mi to někdo "dal"?) V té lékařské zprávě nebylo nic o vpichu, takže předpokládám, že ten tam nebyl... Nebo se mám bát a jít radši na testy? Musím se přiznat, že je to moje první zkušenost s dragoami (až na tu čvrtku extáze nedoborovlná) a jsem z toho velmi špatná :-/ Moc děkuji za odpověď.

Kuky Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

oceňuji důvěru, s jakou se obracíte na naši poradnu. Popisujete, že po užití čtvrt tablety extáze jste pociťovala nevolnost až nakonec došlo ke zvracení a bezvědomí, které se neobešlo bez péče lékařů. Při toxikologickém rozboru moči v nemocnici byl zjištěn metamfetamin, který jste ale vědomě neužila.

Píšete, že přítel byl celou dobu s Vámi, proto se mi nezdá příliš pravděpodobné, že by Vám někdo hodil metamfetamin do pití, i když to není nemožné. Ve vašem dotazu se objevuje také obava, zda Vám někdo nepodal drogu injekčně. Nemohu na to jednoznačně odpovědět, ale z mého pohledu se mi tato možnost jeví jako velmi málo pravděpodobná. Spíše mne napadá, zda nebyl metamfetamin přítomen v tabletě extáze. V tabletách, prodávaných jako extáze bývají často zachyceny různé příměsi, mezi jinými například metamfetamin, které pak způsobují opožděný či nezvyklý účinek tablety a mnohé další reakce. Nezmiňujete, zda jste v průběhu párty pila alkohol - kombinace extáze a alkoholu může vést k nevolnosti a dalším negativním projevům. Zároveň je potřeba zmínit, že každý organismus reaguje na užití psychoaktivních látek individuálně a záleží také na tom, jak často a jaké množství drogy užívá. Člověk, který není na užívání zvyklý, může pociťovat velmi silné účinky již po užití malého množství. Roli může hrát také tělesná konstituce.

V každém případě by všechny negativní projevy měly nejpozději do několika dní odeznít. V případě, že by u Vás nějaké potíže stále přetrvávaly, nebojte se vyhledat odbornou pomoc. Můžete využít mapu pomoci, kde naleznete potřebné kontakty.

Pokud se chcete dozvědět více informací, můžete si přečíst naše texty o extázi a metamfetaminu. V případě, že byste v budoucnu znovu uvažovala o užití extáze, doporučuji se pro snížení rizika psychických či fyzických následků řídit těmito radami.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
20.12.2016

Testy na drogy, povolání

Dobrý den, jsem pravidelným uživatelem marihuany a mám v plánu se hlásit k hasičům. Předpokládám, že tam budou také testy na drogy.. jak dlouho je konkrétně marihuana z těchto testů zjistitelná?

Jirka Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Jirko,

máte pravdu, u některých specializovaných povolání (např. policie, hasičské sbory, armáda ČR aj.) mohou být vyžadovány testy na drogy. Častokrát se jedná o orientační slinné testy či testy z moči. Přibližné časové rozmezí, za které může být detekována marihuana můžete najít přímo v rámci naší tabulky Testy na drogy

Pokud si budete chtít nejprve sám ověřit, jak na tom jste, můžete si v lékárně či na internetu zakoupit orientační volně prodejné testy.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
20.12.2016

Extáze, srážlivost krve

Chtěl bych se zeptat, jestli Ečko nějak ovlivňuje sražlivost krve. Hodně ředím a nesmím moc třeba vitamín K, který zvyšuje srážlivost naopak alkohol jí snižuje, tak jestli i toto má nějaké učinky.Děkuji

malevolence Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den

v této poradně nejsme přímo lékaři, proto Vám mohu odpovědět pouze obecně.

Dle našich informací použití extáze se srážlivostí krve souvisí (extáze mj. vznikla jako vedlejší produkt při vývoji látky podporující srážlivost krve). Jedním z vážných rizik, které hrozí při užití extáze, je přehřátí organismu. To následně může způsobit tzv. diseminovanou intravaskulární koagulaci, tedy vznik mnohočetných krevních sraženin v cévách. Látka obsažená v extázi, MDMA, totiž reaguje s látkami, které kontrolují srážlivost krve. Krev se pak sráží tam, kde nemá - například v plicích, což pro člověka může být i smrtelné. Na druhou stranu se díky sraženinám na některých místech naopak na potřebných místech krev nesráží, což může vyústit ve vnitřní krvácení. Zjednodušeně jsou tedy vyčerpány srážlivé i protisrážlivé faktory a může být narušeno vnitřní prostředí organismu.

Tyto potíže při užití extáze samozřejmě nenastávají automaticky, přesto mi toto riziko připadá závažné v případě, kdy už Vy sám trpíte zvýšenou srážlivostí krve. Jak již jsem ovšem napsal, bohužel zde nejsme lékaři, abychom mohli úplně zhodnotit případné důsledky pro Váš zdravotní stav, můžete se zkusit obrátit ještě na některou z lékařských poraden (např. ZDE).

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
19.12.2016

Testy PČR - metamfetamin/THC

Dobry den, obracim se s dotazem: Vcera pri bezne kontrole mi byl delan test testerem drugwipe 5S. Konkretne odber vzorku z potu z čela a oblasti za levym uchem. S pozitivnim vysledkem na amfetaminy a metam fetaminy. Cumel jsem jak pero z gauce. Prominte ten vyraz. Pervitin jsem okusil v malem mnozstvi pred minimalne mesicem. A predtim to bylo tak rok nazpet. Mezitim ani po nebylo ani sebemensi mnoztvi ktere by vysledek mohlo ovlivnit. Odebrali jsme se na na odber krve. S tim ze mi bylo zdeleno ze toto mohli zapricinit leky ktere beru. Jimi jsou Erdomed na odkaslavani hlenu. Codein, lek tlumici bolest. A paracetamol. Obdoba paralenu. K memu prekvapeni nebyl pozitivby test na canabinoidi. Asi 3 hodiny pred tim nez mi byl test proveden jsem po 5ti dnech abstinence uzil marihuanu. Odhadovane mnozstvi do 0,5 g mezi dvema osobami. Kvalitu odhaduji na stredni.Jak je to mozne. Jde mi o to jestli se mam bat toho ze v krvy na to prijdou a papiry mi vezmou za metabolity thc v krvy ktere tam urcite museli byt. I prez to ze se to posilalo na rozbor kvuli podezreni na amfetaminy a metamfetaminy. Bylo by mozne se proti tomu v takovem pripade odvolat?

Jakub Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

o době detekce pervitinu z potu se nedá dohledat mnoho informací, spíše se však hovoří o hodinách, max. dnech. Měsíc je opravdu zvláštní. Máte pravdu, že test může ovlivnit užití léků (například na nachlazení), které obsahují pseudoefedrin. Toxikologický rozbor následně prokáže o jakou konkrétní látku se jednalo.

To, zda Vám na THC v krvi přijdou, bude záležet na tom, zda policista zaškrtne, že chce pouze krevní test na met/amfetaminy, pak dostane rozbor jen těchto látek (nikoli THC). Pro více informací/ověření můžete anonymně zavolat přímo do toxikologické laboratoře (možná spíše do jiné, než Vám rozbor budou dělat). Seznam najdete tady.

Pokud zaškrtne policista víc látek (nebo všechny), budou dělat kompletní rozbor. Pak by bylo možné, že test z krve odhalí užití marihuany (viz tato tabulka, ve které najdete doby detekce). Následně se vše bude odvíjet podle množství aktivních metabolitů v krvi. Aktivní metabolity mizí z krve obvykle v rozmezí 12 - 24 hodin od posledního užití. Pro THC platí tzv. cut-off limit 2 nanogramy na 1 mililitr krve (2 ng/ml). Po překročení tohoto limitu je řidič posuzovaný, že byl pod vlivem marihuany.

To, zda Vám mohou vzít řidičák za metabolity z THC, když posílali testy na krev kvůli amfetaminu/metamfetaminu by Vám mohli také zodpovědět v této anonymní drogové Právní poradně A.N.O., na kterou se můžete obrátit telefonicky nebo emailem. Zároveň Vám mohou poradit zda máte právo na odvolání a pokud ano, jak správně postupovat.

Více informací můžete najít také zde.

Zdraví Poradna EXTC

 

 

skrýt odpověď ↑