EXTC Poradna

Archiv dotazů

Fulltextové vyhledávání v archivu dotazů:

Zpět k novějším dotazům

zobrazeno: 76-100 z 2670 → stránka: 1...345

21.10.2008

jsem pravidelný kuřák marihuany asi 5let každý den .Můžete mi říct jestly se mi THC objeví v krvi když jsem měl pauzu 5 týdnů pak 3 týdny jsem kouřil zhruba 3skla silné trávy denně a teď nekouřím 2 měsíce.dík za odpověd Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, V krvi byste už stopy po thc mít neměl (tam je to do max. 2-3 týdnů). Jediné riziko je u moči, kde v ojedinělých případech, u silných kuřáků, je možné najít zbytky thc i po třech měsících. Kompletní informace (bohužel jen v angličtině) o testování na thc najdete např. zde . Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
20.10.2008

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda si můžu nikde udělat zdarma udělat krevní test nebo test z moči ?Rodiče mi nevěří že pouze kouřím marihuanu tak bych jim to chtěl ukázat černý na bílim David Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Davide, bohužel testy na přítomnost drog nejsou hrazeny pojišťovnou a není tak příliš šance nechat si je udělat zadarmo. Pokud mají ale rodiče pochybnosti a Vy jistotu, že jste si nic jiného nedal, tak jim zkuste navrhnout, že se necháte otestovat u lékaře a jestli bude výsledek negativní (tzn. bez přítomnosti ostatních drog), tak to za Vás zaplatí. Cena se pohybuje v řádu stokorun. Krom této varianty jsou také volně prodejné testy v lékárnách, které jsou o něco levnější, ale také méně spolehlivé. Na druhou stranu je jejich průkaznost pořád dosti velká. Vypadají např. takto . Ještě k tomu dokazování testy mě napadá, jestli je to úplně nejlepší cesta, jak si získávat důvěru rodičů? Rodiče si mohou lehce najít, že ty testy u jiných látek než cannabis jsou většinou průkazné max. týden, a dál Vám nevěřit, že si to nedáváte třeba jednou měsíčně. Otevřená a upřímná komunikace o problému na druhou stranu může vytvořit mnohem pevnější a trvalejší atmosféru důvěry. A nebude Vás stát, krom trochy úsilí, ani korunu. Kdybyste ještě něco potřeboval, napište. Zdraví poradna Extc skrýt odpověď ↑
19.10.2008

aHoj chctěl sem se zaptat, včera sem měl lysohlávky což je sobota 18 října. Měli sme ho klasicky s 5 kamaráádama a měli sme vávar. Poprvé se mi stalo to co se mi z hub ještě nestalo...Místo začínajících chlamek sem měl divnéé pocity, na nájezdu se mi nechtělo mluvit, chtělo se mi blít, občas sem viděl divně, rozmazaně.Kamaráád dokonce zvracel, a brečel a říkal já se zblááznim, tak sem ho utěšoval ať neschýzuje že se nic neděje ikdyž sám se sebou sem měl co dělat.Proto se ptám došlo u mě(nás) s předávkování??...tAk silný a hnusný stav z lisohláávek sem ještě nikdy něměl.No a ty náájezdy...tak 2-3 hodiny hnusných myšlenek, že se na mě někdo dívá, že jsem feťák, že nevím co mám dělat. Ty pocity se střídaly chviličku mi bylo líp a chvííli zas na zvracení, tak co to bylo?? děkuji menšík tomáš Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Tomáši, Píšete, že jste s kamarády zažil nepříjemné stavy po požití vývaru z lysohlávek. Nepíšete ale, kolik jste si jich dali. Krom možnosti předávkování mě napadá, že mezi houbami mohly být vmíseny i jiné, jedovatější, které vyvolaly pocity na zvracení. Na druhou stranu je předávkování vcelku možné (pocity na zvracení tomu napovídají). Množství psilocybinu v houbičkách se dosti liší a v obvyklé dávce mohlo být tedy víc, než jste zvyklí. Podle informačního serveru Erowid.org je průměrná dávka 10 – 20 mg psilocybinu na dospělého člověka, to bohužel nehovoří nic o tom kolik to je hub. Proto se doporučuje, pokud už člověk houby užívá, dát si ze začátku méně a poznat sílu těch konkrétních hub. Pokud už se rozhodují lidé pro větší dávku, je velmi důležité být v bezpečném prostředí s lidmi, kterým věřím. Kombinace různých nepříznivých faktorů („schíza“ kamaráda, pocity na zvracení apod.) může v kombinaci se silným účinkem vyvolat právě ty nepříjemné, paranoidní, někdy až děsivé myšlenky, kterým se někdy říká v souhrnu „bad trip“. Potíže jako nevolnost apod. pak mohou narůst subjektivně velkých rozměrů, než by se tak stalo, kdybyste byli v „pohodě“. Zásadní potíž je však v tom, že nikdy není jasné, jak bude člověk reagovat a jestli mu nepříjemné stavy nezpůsobí dlouhodobější potíže psychického charakteru. Toto riziko pak postihuje všechny psychedelické látky. Pokud by nějaké potíže přetrvávaly i nadále, nezdráhejte se nám ozvat. Zdraví Poradna Extc. skrýt odpověď ↑
19.10.2008

zde napiš svůj dotaz ahoj zhruba pred rokom som si dal hriby a po pol roku mi strihlo ..musel som navstivit psychiatra beriem solian mnoho s mojich problemov sa stratilo ale par ich este ostalo ako napriklad ze stretnem najlepsieho kamarda apride mi taky cudzi ako by som ho nepoznal to sa stava zo vsetkymi znamimi tiez mam pocit ako by som ja nebol ja ako by som nepoznal sam seba nic ma tym padom nebavy lebo neviem najst ani sam seba ..ten clovek aky som bol pred tym a teraz to je velky rozdiel sranda je ze si to s mojho okolia absolutne nikto nevsimol vsetci si myslia ze som v poriadku ale opak je pravdou je tazke to hrat ze sa citim ok ..chcel by som sa hlavne spytat ci je solian ta najlepsia volba ci nejake ine neuroleptikum by nebolo lepsie ..tento stav pretrvava uz pol roka s miernym zlepsenim mam strach ze uz sa nikdy nebudem citit ako pred tym viete mi poradit ? michal Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Michale, to abychom takto zprostředkovaně přes internet určili správné léky (neuroleptika) nejde. Chybí totiž podrobná anamnéza, kterou má Váš ošetřující lékař-psychiatr. Změnu léků by jste měl konzultovat především s ním, popř. s jiným lékařem, který bude detailně znát Váš stav. Plně chápu Vaše obavy. Váš stav, tak jak jej popisujete, není nic příjemného, ale pokud byl opravdu zapříčiněn halucinogeny-hřiby (předpokládám, že se jedná o lysohlávky), měly by problémy za podpory neuroleptik postupně odeznít. Léčba může trvat až jeden rok. S pozdravem tým poradny EXTC skrýt odpověď ↑
18.10.2008

Dobry den, prosim Vas o radu kvuli svemu priteli.Zijeme spolu 3 roky, je mu 25.Vedela sem, ze huli marihuanu, asi pred rokem a pul mi slibil, ze s tim prestane (hulil uz temer kazdej den), lhal mi kvuli tomu.. a ze si da jenom prilezitostne na koncertu nebo tak... Zila sem ve vedomi, (asi rok a pul!!!) ze je vse v poradku... asi pred 3 tydny jsem nahodou prisla na to, ze nebyl v praci na nocni smene (a z domu na nich jakoby sel) a pak jsem se dopatrala, ze nebyl v poslednich 3 mesicich na nocni smene vickrat... pak sem nasla sms kterou posilal cez net kamaradovi, jestli "nema prasek nebo speka"... vlastne mi docvaklo vice veci, ze v posledni dobe nemluvil o kamaradech z prace, o kterych mluvil predtim..a kdyz mluvil o nejakem kamaradovi, tak to byl vzdy jenom "kamarad", jmeno mi nikdy nerekl...pohadali jsme se, tvrdil, ze o zadnem prasku nevi, od nikoho si nic takovyho neptal..po 3 dnech se mi s placem priznal, ze mozna mam pravdu, kdyz vravim, ze se zamotal mezi nespravnou partu kamaradu v praci, a ze ma strach, ze se necha promluvit k necemu horsimu...a jestli na to zapomenu a zacneme znovu, ze uz o tom nechce mluvit... dnes, asi 10 dni od "usmireni" sem mu nasla v batohu marihuanu a fajku.... byl v noci na nocni smene(kdyz tomu muzu verit)... nedalo mi to, sla jsem do auta..a nasla tam sacek se zbytky bileho krystalickeho prasku.. kdyz jsem ho otevrela, melo to nasladlou vuni..nedokazu posoudit, jestli to byl uz jenom nepouzitelnej zbytek, nebo i tech par drobnejch krystalku ma nejaky ucinek... Kdyz jsem se ho na to ptala, tak tvrdil, ze to neni jeho, nikdy to nevidel, nevi, kdo to tam nechal...a vyhodil to do kose. Kdyz odesel do prace, koukla jsem do kose a zjistila, ze tam ten sacek neni.volala jsem mu a tvrdi mi, ze ho splachnul do zachodu, ze to nechtel mit doma..myslite ze i zbytek krystaliku nalepenych v sacku, muzou mit nejaky ucinek? asi jo, kdyz to z auta nevyhodil, mel v planu s tim jeste neco delat.. jinak by to tam neukryl.. Ja uz nemuzu...nenavidim ho za to, jakou "stihacku" ze mne udelal...netusim, co ten prasek muze byt, cetla jsem si chvili vasi poradnu a taky, ze lidi kteri berou nejakou drogu (nevim jestli pernik nebo piko...popravde ja nevim vubec, jakej je v tom rozdil...) zvlastne pachnou, kdyz se poti..a to sem vlastne poslednou dobu spozorovala u nej taky, jenom jsem si vzdy myslela, ze je tak propocenej z prace...pripadam si silena, nevim co delat, jestli mu dat sanci nebo odejit.... pred 3 mesici jsme si poridili spolecne hypotecni uver na byt v novostavbe, ktery ma byt hotovy az pristi rok v listopadu - mam cekat? odejit? ptala jsem se ho i dnes, jestli chce, abych od nej odisla, at mi to rekne a ja pujdu. Protoze ja s nim nedokazu byt pokud on bude hulit nebo brat jeste silnejsi drogy.. Prej nechce abych odesla. A vicemene se vyhyba rozhovoru o tom...protoze on zadnej problem nema a zadny drogy nebere!!Mam ho nutit jit k psychologovi? do poradny? zijeme v praze, asi jich tady bude spousta... ale ja jsem jeste nikdy v zivote takovouhle vec neresila. Chci mu pomoct, ale nevim jak, a nevim, jestli on vubec ma zajem s tym skoncovat... pred 3 tydny jsem se ho ptala, jestli by mu pomohlo, kdyby zmenil praci..a tvrdil ze jo, ze da vypoved... myslite, ze to pomuze? spatny kamarady si muze najit furt a vsude... ja nechci reseni na 2 mesice...ja jenom nechci skoncit o rok o dva s ditetem a pritelem narkomanem... Moc dekuji za vas nazor a jakoukoli radu Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Děkujeme za důvěru, s níž se na nás obracíte. Pokud Vám správně rozumím, nacházíte se v situaci, kdy nevíte jak dál s přítelem, který asi užívá trávu a možná i něco víc. Uvažujete, že byste od něj odešla, ale také mu chcete pomoci, pokud by o to měl zájem. Přesto v případě, že by si nechal pomoci a změnil kamarády a práci, nemáte jistotu, že by se později neobjevil podobný problém a nezasáhl například do výchovy dětí. Jestli to dobře chápu, je zřejmě už taky ohrožena důvěra ve vztahu v souvislosti s nedodrženými sliby Vašeho přítele nebo Vašimi podezřeními (prohledávání auta, čtení jeho zpráv). Na úvod bych Vás chtěl uklidnit, že nemusíte teď podnikat nic, co by váš vztah ještě zkomplikovalo (např. plánování rodiny). Je teď spíše na příteli, jak se ke svému chování postaví a jestli se rozhodne s užíváním přestat. I když mu můžete pomoci, je to zejména na jeho vůli a ochotě, jak se k tomu postaví. Na druhou stranu asi nelze jen přihlížet a čekat, jak to dopadne. Sama píšete, že z Vás problém udělal „stíhačku“ a z Vašeho mailu lze cítit, že Vás to celé vytáčí. Co se tedy týká dalších kroků, ty nelze naplánovat v rámci internetové poradny. Přesto Vám můžu doporučit, abyste se zkusila se zaměřit na to, aby na Vás problém tolik nedoléhal. I když by třeba mohla pomoci upřímná promluva s přítelem o tom, co Vás trápí, nemusí tomu tak být (taky mě přijde, že už jste tento postup zkoušela). V takovém případě by bylo fajn zkusit hledat podporu jinde. Přátelé a jiní blízcí mohou určitě nabídnout cenný názor a doporučení. Krom nich můžete využít i osobního kontaktu s odborníky. Zmiňujete poradny pro přítele, které však můžete využít i sama, nebo spolu s ním, pokud bude mít zájem. V Praze jsou skutečně mnohé varianty. Krom anonymních linek důvěry (Riaps: 222 580 697, Modrá linka: 549 24 10 10), můžete využít osobního kontaktu s psychologem, nebo terapeutem. Problémem závislostí se zabývají např. zde:http://www.spas-praha.com/ . Nebo v organizaci Sananim je centrum Cadas , kde poskytují poradenské a psychologické služby i blízkým s drogovým problémem. Na závěr bych Vás chtěl ocenit, že jste napsala, protože si myslím, že je to první krok k posunutí se z nynější situace. Pokud byste chtěla ještě nadále s námi něco konzultovat, napište. Mnoho štěstí přeje poradna Extc. skrýt odpověď ↑
17.10.2008

ahoj.chci se zeptat, jestli když při testech na drogy zaměním svou moč za jinou, jelikož v té mé by drogy nasli tak zda poznají ze to neni moje moc?dekuju heaven Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Heaven, Ze samotného rozboru moči to zřejmě nepoznají. Problémem by ale mohlo být to, že donesená moč nebude mít požadovanou teplotu lidského těla, což se u testů často sleduje. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
16.10.2008

Ahojda davam si denne tak 2 nebo 3 speky a tak jedno nebo 2 sklenenky a ted nam chteji ve skole delat test na THC chtela bych tedy vedet za jak dlouho se to dostane ze slyn z moči nebo z krve a jestli je nejaky zpusob rychlejsiho dostavani latky z tela? Slysela jsem ze mlikem ae nevim co je na tom pravdy.Dekuji Džanelka Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Doba, kterou se udrží thc v těle se velmi různí. Záleží na mnoha faktorech, které jsou každého jinak nastaveny. Obecně ale platí, že pokud kouříte pravidelně a větší množství (což je pravděpodobně Váš případ), tak se doba nálezu prodlužuje. U slin je možno nalézt thc max. 18 hodin, v ojedinělých případech o pár hodin více. V krvi to pak sahá tak ke dvěma týdnům a u moči je možno u pravidelných kuřáků zachytit thc i šest až dvanáct týdnů. To už je vcelku hodně a záleží taky na typu použitého testu. O způsobech, jak dostat thc z těla, se už napsalo mnoho, ale máloco má zaručený úspěch. Zrovna mléko, které zmiňujete, nepatří mezi ty příliš pravdivé. THC se ukládá v tucích, ze kterých se postupně uvolňuje ještě po několik dnů nebo týdnů. Co tedy pomáhá je urychlit odbourávání tuků a nastartovat tělesný metabolismus. To nejlépe uděláte pravidelnou fyzickou aktivitou (sport, posilování apod.). Na internetu existují také různé preparáty pod heslem pass drug test, ale jejich účinnost není spolehlivě vyzkoušena a může jít tak jen o pouhý marketingový trik. Na odkazu pak najdete v angličtině popis veškerých metod dostávání thc z těla a jejich účinností. Zdraví poradna Extc skrýt odpověď ↑
15.10.2008

DOBREJ,asi 15krát sem měl piko-od prázdnin.Naposled sem měl minulej výkend a mam chut si dát zase,ale už právě nechci.Poradte mi pls.co maam dělat,abych na to nemusel furt myslet.děkuju tomas Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Ahoj Tomáši, Díky za dotaz. Po několikerém užití pika jste se dostal do situace, kdy máte nutkání si dát znova, i když to vlastně nechcete. To může být projevem slabšího psychického návyku, který se u pervitinu časem vytváří a může se nadále zesilovat, pokud byste s pravidelným užíváním pokračoval. Co se týče toho, jak si s tím teď poradit, je už myslím prvním dobrým krokem to, že jste napsal k nám do poradny a připustil si, že něco není v pořádku. Pokud jde o nutkavé myšlenky, ty by neměly trvat věčně a časem odezní. I když to teď bude stát třeba i nějakou námahu, zkuste jim odolat. Později už by to mohlo být mnohem náročnější. K úspěšnému překlenutí tohoto období taky pomáhá najít si něco, co by Vám vyplňovalo místo po pervitinu. Může to být třeba nějaká záliba, čas strávený s kamarády apod. Pokud se Vám povede překonat první dny, zkuste se něčím odměnit (něco si např. koupit za peníze, které byste jinak utratil za piko). Pokud budete mít pocit, že to nemůžete zvládnout, najděte si někoho, kdo Vám v takových situacích bude na blízku a komu se můžete svěřit. Pokud nikdo takový není, je možné anonymně zavolat na linku pomoci (linka bezpečí - 800 155 555, linka důvěry RIAPS - 222 580 697). Dále Vám můžeme poslat kontakt na terapeuta nebo psychologa ve Vašem okolí, kteří se drogovými problémy zabývají. Přeji, ať potíže časem odezní a kdyby byl nějaký problém, tak se ozvěte nám nebo na uvedené kontakty. Přejeme pěkný den. Poradna Extc. skrýt odpověď ↑
14.10.2008

dobrý den, občas (1x za měsíc) si na diskotéce vezmu jednu tabletu extáze. Teď o víkendu jsem měl dvě najednou. Zajímalo by mě za jak dlouho dobou, budu mít krev i moč "čistou"? Tedy za jakou dobu budu mít nulové hodnoty? Děkuji za odpověď Luděk Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Luďku, Extáze se u nás většinou detekuje testem na amfetaminy nebo metamfetaminy, a to po dobu jednoho až pěti dnů v moči, při častějším užití. Jestliže jste měl dvě extáze během jednoh víkendu, a před tím skoro měsíc nic, je pravděpodobné, že se Vaše tělo vyčistí relativně rychle, do cca tří dnů. V krvi je extáze zachytitelná do tří dnů po požití, opět v závislosti na množství.Bližší info můžete najít na anglických stránkách http://www.erowid.org/chemicals/mdma/mdma_testing.shtml . Kdyby Vás ještě něco zajímalo, zase znovu napište. Zdraví poradna EXTC.skrýt odpověď ↑
14.10.2008

Dobrý den, trávu kouřím od prvního ročníku střední školy (teď jsem ve 3. r), nejdřív jsem jí kouřil 1x týdně, ale pak jsem dávky začal zvyšovat až sem jí kouřil každý den kromě výkendu s občasnými týdenními přestávkami. máma pak zjistile, že kouřím trávu a řekla, že mě pošle na testy. Mohl bych se zeptat jestli mi něco najdou v krvi nebo v moči, když posledního jointa jsem měl 15.září, pak jsem 3 týdny nehulil a po třech týdnech jsem měl jednoho jointa? Najdou mi něco v krvi nebo v moči když jdu na testy 5. prosince a už nehodlám kouřit trávu? Ještě bych se chtěl zeptat jestli se mi dostává thc do moči či do krve, když jsem venku s kamarády a jsem u toho když oni kouří marihuanu a ja vdechuji kouř,ktery oni vyfukuji? Předem děkuji za odpověď tom Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Ahoj Tome, I když se někdy vyskytuje tráva v testech z moči i tři měsíce od posledního šluka, jde spíš o výjimku. Doba, po kterou je možné thc detekovat záleží na mnoha faktorech, které nelze jednoduše zhodnotit (rychlost Vašeho metabolismu, frekvence Vašeho kouření, typ použitého testu apod.). Podle informací Ústavu toxikologie se dá thc u silných kuřáků zachytit asi kolem 6 týdnů (samozřejmě existují ale i ty delší výjimky). Z toho si tedy můžete vyvodit, jak na tom asi budete. K rychlejšímu odbourání thc z těla je dobré vykonávat nějakou fyzickou aktivitu, která může nastartovat právě rychlejší metabolismus. K Vaší druhé otázce o vdechování kouře od kamarádů můžu říct akorát to, že je to možné. Určitě záleží, jestli dýcháte téměř „z pusy do pusy“, nebo jste prostě jen v okolí. Pokud bych chtěl snížit riziko pozitivního výsledku v testech, asi bych se těmto situacím vyhýbal několik dní, případně týdnů před testem. Mějte se fajn a v případě potřeby zase napište. Vaše poradna Extc. skrýt odpověď ↑
13.10.2008

Prosim muzete nejak podrobneji popsat testy na drogy z vlasu? Nekde jsem se docetla ze se z nich drogy poznaji i za rok, jinde jen par mesicu. A co je ovlivnuje. Dekuji mnohokrat za odpoved Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Testy na drogy z vlasů probíhají tak, že se použije malý vzorek vlasů, ve kterém se měří molekuly drog a jejich metabolity. Vzorek k analýze by měl být uříznut co možná nejblíže u kůže a jeho délka se obvykle stanovuje na 3,9 cm. Tato délka odpovídá asi třem měsícům růstu vlasů u člověka. U standardních testů se tedy zjišťuje užití nějaké drogy v časovém úseku cca 3 měsíců. V případě potřeby je možno jít i za tuto časovou hranici, vše je ale limitováno délkou vlasů. Testy jsou také specifické v tom, že jsou schopny zaznamenat i velmi malé množství požité látky, které by např. testy z moči po pár dnech nezaznamenaly. Analýzu je možno prý provádět i z tělesného ochlupení, kde je díky pomalejšímu růstu možno detekovat drogy až rok do minulosti. Velkým omezením těchto testů je, že jsou mnohonásobně dražší, než běžné z moči, nebo z krve. Více např. tady nebo zde . Zdraví poradna EXTC. skrýt odpověď ↑
12.10.2008

Ahoj,vcera jsem měla negativní zkušenost s pervitinem, bylo mi blbě, zrychlenej tep apocit tlaku na krku a hrudi,také pocit na omdlení.Na jiných jsem se dočetla náznak, že když mi to nesedne je to nebezpečné jak? Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Příznaky, které popisujete, odpovídají celkem věrně předávkování pervitinem. Měla jste zřejmě štěstí, že se nic horšího nestalo. Podobný stav může totiž končit těžkými křečemi, upadnutím do bezvědomí na 1-2 hodiny, v ojedinělých případech prasknutím cévy, srdeční arytmií a možnou smrtí. Vaší otázce bohužel příliš nerozumím. Pokud se ptáte jak je to nebezpečné, tak musím jen zopakovat, že předávkování pervitinem Vás může ohrozit na životě. Pokud se rozhodnete i nadále pervitin užívat, zkuste vždy zvážit, kolik si toho dáváte (spíš méně než více). Některý pervitin může být silnější a dávka, na kterou jste zvyklá, Vám může najednou způsobit velmi nepříjemné potíže. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
11.10.2008

jak dlouho vydrží piko v tele(oralni detektr,moč+krev)při jen vikendovem užívaní dekuji! Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, piko vydrží v těle zhruba 5 dní, přičemž ve slinách je detekovatelný zhruba 24 hodin, v krvi do tří dnů, a nejdéle smaozřejmě v moči. Více o tom můžete najít zde , nebo v tabulce na našich stránkách v sekci Zdraví-Testy na drogy. Zdraví poradna EXTC.skrýt odpověď ↑
11.10.2008

zde napiš svůj dotaz MAM DOTAZ ROZTAZENI ZORNIC JE VZDY PRICINA NAKE DROGY NEBO NAKY ZDRAVOTNI PRICINY ZELDA Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Ahoj Zeldo, V případě mydriázy (roztažení zornic) může být příčin více. Sám jmenujete dvě hlavní. Obecně se příčiny mydriázy dělí na 4 oblasti. První je fyziologická, která je přirozeným procesem, když se například dostaneme do tmy. Patří zde třeba také vyplavení endorfinu, když jsme sexuálně vzrušeni a roztáhnou se nám na chvíli zornice. Druhá je patologická. Souvisí obvykle s potížemi v oblasti nervů. Může jít o lokální poškození určitého zrakového nervu ovládajícího konkrétní oční svaly odpovědné za stažení zornic. Nebo může jít o širší poškození parasympatiku. Dočasné narušení nervové funkce může způsobit například epilepsie nebo mrtvička. Třetí příčinou jsou nějaká zranění - nejčastěji v oblasti hlavy, které zase mohou poškodit určité typy nervů zodpovědné za funkci oka, citlivost na světlo apod. Poslední příčinou jsou i Vámi zmíněné drogy, k nimž se přiřazují i některé speciální léky, nebo jedy. Posílám i odkazy v angličtině, kde se můžete dočíst více: wikipedie ,nebo http://www.wrongdiagnosis.com/sym/mydriasis.htm Přeji hezký den a v případě potřeby se zase ozvěte. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
10.10.2008

Rad bych zjistil, zda existuje nejake testovani na drogy(amfetaminy) z krve a moči, ktere prokazuje pritomnost latky v tele delsi nez je obvykle u beznych testu z krve a moči. U krve jsou maximalni 3 dny relativni prukaznosti, u moči pry az tyden.. tedy u obvyklych testu. Ja se zajimam, jak se jmenuji, pokud exustuji, testy( i laboratorni), ktere by prokazaly po 14 dnech posledniho uziti pritomnost amfetaminu v tele prave z moči či krve. Samozrejme o vlasovych testech jsem slysel(dokonce 6mesicu az 2 roky). Prosim, tuto odpoved potrebuji k soudnimu jednani. Dekuji Pavel Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Pavle, Průkaznost drogy v těle ovlivňuje spousta faktorů a nezáleží jen na kvalitě testů. U někoho může být pervitin detekovatelný jen tři dny, u někoho i týden (to je ale extrémní případ). Vlivem drog dochází k narušení metabolismu a farmakokinetiky, což má za následek i různé výsledky při testech. Co se ale týká testů, používají se stále ty stejné, jediný rozdíl je v tzv. „cut off“ limitech (limitech průkaznosti). Ty vlastně určují, za jakou hranicí je možné říct, že člověk má v těle stopy po nějaké droze. Různé instituce (soudní lékařství, policie atd.) mohou ty limity mít určené jinak a co by u jedněch byl negativní výsledek je u jiných pozitivní. Obecně se ale dá říct, že i ty nejcitlivější „cut-off“ limity nezachytí pervitin déle než 7-8 dní. Zdraví poradna EXTC. skrýt odpověď ↑
10.10.2008

po roku ako som mal prvy krat lysohlavky som mal neprijemnu nočnu moru ktora sa opakuje častejšie je to podobne ako styvy z hub ale ne tie pekne ale velmi neprijemne zalahnutie v ušoch divne zvuky nezrozumitelne hlasi a vždi sa stej nočnej mori preberem nato že zakivam zhlavou nevem či to je podvedome že sa snažim stoho sna prebrat alebo je to nečo ine proste mam obavi že to už neprestane jem možne že to je stych hub? a je možne sa neako detoxikovat alebo nečo podobne diqq za odpoved nocnamora Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Ve Vašem dotazu se snažíte dát do souvislosti užití hub a noční můry, které přišly rok potom. I když to vypadá na první pohled logicky, tak důvody nepříjemných snů se mohou vyskytovat i jinde. To, že vidíte původ právě v houbičkách, může znamenat jen přirozenou potřebu vše si zdůvodnit. Přitom noční můry mohou mít mnoho jiných příčin, které souvisí spíše s nějakým psychickým, vztahovým nebo i zdravotním problémem ve Vašem životě. Mnoho nočních můr se vyskytuje například v nějaké reakci na traumatickou událost, nebo momentální stres v životě. Pokud by Vás zajímalo, jak se jich zbavit, tak bych nabídnul návštěvu psychologa, nebo terapeuta. Mají s podobnými stavy mnoho zkušeností a většinou umí dovést člověka v osobním kontaktu k lepšímu rozpoznání příčin těchto stavů. Přeji, ať se to změní k lepšímu a kdybyste chtěl poslat třeba nějaké kontakty, tak napište. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
8.10.2008

Dobrý den. Nejdříve bych chtěla upozornit všechny začínající perníkový nadšence- perník JE těžce návykový, i když se to z počátku nezdá. Dokud je čas a máte radost ze života, KAŠLETE NA POKUSY S PIKEM!!! Vím o čem mluvím, málem mě to zabilo a ani tak s tím nejsem schopná přestat, rozpadá se mi osobnost a léčím se z těžkých depresí, atd.. A teď k mému dotazu- 3 roky beru pervitin, 2 roky nitrožilně, párkrát jsem na pár měsíců přestala, nyní fetuji od března 2007 každodenně, od listopadu 2007 s občasnými přestávkami(cca 2-4dny fet,2-4dny pauza) . Od února 2007 se léčím z toxické psychózy, beru Risperdal 2,5mg 1xdenně a také beru Zoloft na deprese (200 mg/den). Díky Risperdalu piko zvládám, jinak bych měla hrozné halucinace.. zajímalo by mě, jak moc a jakým způsobem ovlivňuje Risperdal a Zoloft účinky pervitinu a také naopak-jak pervitin ovlivňuje účinky těchto léků? Není tato kombinace nebezpečná? Dále- 12 měsícu jsem neměla menstruaci, ztratila jsem zájem o sex- při hormonálních odběrech mi zjistili extrémní množství prolaktinu v krvi... souvisí to s mým braním pervitinu? A až mi předepíše lékař léky na ten prolaktin (zřejmě nějaké na podporu tvorby dopaminu), budu k tomu moct brát pervitin? (gynekolog ani psychiatr neví, že beru, psychiatr ví jen to, že jsem brala před rokem a půl). Na okraj bych jen ráda dodala, že se již rok snažím s pervitinem přestat.. neúspěšně. Nemám pak o nic zájem, jsem líná, nebaví mě žít... nemusíte mi doporučovat žádné poradny, vím, kam se obrátit a také to pravidelně zkouším, ale ten boj je zkrátka nekonečnej. prosím pokuste se zodpovědět všechny mé otázky, je to pro mě moc důležité. Děkuji Pájule Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Pájule, Děkujeme za Váš dotaz. Pokusím se na Vaše otázky postupně odpovědět. Interakce mezi Risperdalem, Zoloftem a pervitinem bohužel nepřináší nic dobrého, dokonce Vás může přímo ohrozit na životě. Risperdal, lék používaný proti určitým symptomům (bludy, halucinace, „schýzy“) psychotických poruch (např. tox. psychóza), působí inhibičně na produkci serotoninu a dopaminu v určité části Vašeho mozku, zatímco v jiné by mělo docházet naopak ke zvýšení produkce těchto transmiterů. Nevýhodou je, že tento lék nepůsobí na každého ideálně a může prohlubovat zase jiné symptomy psychózy, tedy apatii, asociálnost, ale taky tu sexuální aktivitu. Kombinací s pervitinem pak působíte proti léčebným účinkům Risperdalu, protože podrýváte jeho antipsychotické působení. Na druhou stranu Vaše užívání pervitinu lze chápat trochu jako pokus o sebemedikaci. To znamená, že je možné, že pervitin užíváte proti těm příznakům, které Risperdal neléčí, nebo dokonce prohlubuje. Myslím si, že ale sama cítíte, že dlouhodobě to nepomáhá, nebo se stav ještě zhoršuje. Řešením může být to, že se svěříte Vašemu lékaři s nepříznivými účinky farmak (např. sexuální nechutenství) a požádáte ho o změnu medikace. Na trhu existují i jiná antipsychotika a například Seroquel by měl hladinu prolaktinu zvyšovat o něco méně a tím i tolik neohrožovat sexuální apetenci. Co se týká Zoloftu, ten působí proti poruchám depresivního charakteru. Jelikož pervitin působí na stejné oblasti mozku, je kombinace velmi nebezpečná. V extrémním případě může dojít k tzv. serotoninovému syndromu, který má velmi rychlý průběh a může končit smrtí. Myslím, že celkově lze nastavit takovou kombinaci léků, která by Vám pomohla, a vedlejší nepříjemné účinky by se eliminovaly na minimum. To ale obnáší vysazení pervitinu, který nejspíš působí jako výrazný faktor deformující léčebný vliv psychofarmak. Trochu mi to celé přijde jako začarovaný kruh, pokoušíte se přestat s pervitinem, ale jeho užívání si způsobujete problémy, na které musíte užívat jiné léky. Jejich vedlejší účinky Vám způsobují další problémy, na které berete pervitin. I když je rozetnutí tohoto kruhu zezačátku dosti obtížné, myslím, že to je možné. Nevím ale, jestli to půjde bez důvěry k lékařům, kteří Vás mají na starost. Dovedu pochopit, že máte své důvody, proč se jim s užíváním pervitinu nesvěřujete, přesto si myslím, že by otevřenost a upřímnost mezi Vámi léčbu mohla urychlit, případně by mohlo dojít ke změně lékařů. Na závěr bych Vás rád ocenil, že jste se nám odhodlala napsat a sdělila nám i ostatním kousek ze svého příběhu. Pokud Vám budeme moct být dále v něčem nápomocni, napište. Mnoho sil do dalších dní přeje poradna Extc. skrýt odpověď ↑
7.10.2008

Dobrý den, chtěl bych se pouze pro zajímavost zeptat, zdali lidé z poradny mají nějaké osobní zkušenosti s drogami, nebo radí spíše učebnicově, děkuji mockrád za odpověd... Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Zdravím, sice je jedná o poměrně dost osobní otázku, ale protože je směřována na pracovníky drogové poradny považujeme ji za legitimní a oprávněnou. Vzhledem k tomu, že poradnou prošlo více pracovníků a na dotazy odpovídá více lidí i v současnosti, tak nelze dělat obecné závěry. Jak je tomu v běžném životě, tak i u nás jsou zkušenosti různé. Práce v poradně nebo v drogových službách obecně není zkušeností s drogami podmíněna. Spíše naopak – ve většině služeb je podmínkou přijetí minimálně dvouletá abstinence. Důraz se klade především na vzdělání jak v oblasti drogové problematiky, tak v oblasti poradenství. Doufám, že případnou „učebnicovost“ našich odpovědí odbouráváme mnohaletou zkušeností s přímou prací s uživateli drog a jejich problémy (nejčastěji se jedná o uživatele pervitinu a heroinu). Koneckonců leccos si o nás můžete přečíst v našich medailóncích. S přáním hezkého zbytku dne tým poradny EXTC skrýt odpověď ↑
6.10.2008

Dobrý den, syn si vzal extázi a řídil, chytla jej policie, brala mu sliny z jazyka. Je tenhle test průkazný i ve správním řízení? Jara Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, hodnocení důkazů ve správním řízení je stejné jako v řízení trestním i civilním- není předepsáno v zákoně, jaké důkazy jsou směrodatné a jaké ne. Je tedy na konkrétní věci a posouzení konkrétního důkazního prostředku, jaká je jeho vypovídací schopnost. Zde je hlavně na osobě obviněné z přestupku resp. její aktivitě, aby důkazy zpochybnila s pomocí dostupných informací. Otázka spolehlivosti a přesnosti testu na drogy, konkrétně extáze, ze vzorku slin tedy není otázka právní, ale odborná. Pro zíkání informací, eventuálně upotřebitelných v přestupkovém řízení, Vám tedy doporučujeme kontaktovat buď MUDr. Jakuba Minaříka (lze přes Drogovou poradnu o.s. Sananim na www.drogovaporadna.cz) anebo Toxikologickou laboratoř (http://www.preventivni-pece.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=14 &Itemid=15). S pozdravem, za PPANO Helena Svatošová skrýt odpověď ↑
6.10.2008

jak se da vilecit serotonovy syndrom a jak a kdo mi stim muze pomoct dekuji Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Serotoninový syndrom je velmi vážný stav organismu s rychlým průběhem, který může končit smrtí. Vyskytuje se při kombinaci látek s různými účinky na výdej či odbourávání serotoninu neurony. Některé látky prodávané v tabletách XTC (PMA, PMMA) kombinují různé způsoby účinku na výdej serotoninu a jsou schopné tento stav vyvolat sami o sobě, podobně tak při kombinaci extáze a antidepresiv. Serotoninový syndrom se projevuje celou řadou fyzických obtíží, zejména vysokou teplotou, pocením, bolestí hlavy, závratěmi, průjmem atd. Nejrizikovější je zvyšování teploty, a pokud ta překročí určitou hranici, jsou změny nezvratné a přichází smrt. Jak vidíte, jedná se o velmi rychlý, akutní stav a nejsem si jistý, jestli je to přesně to, na co se ptáte. Jelikož příchod syndromu většinou končí přivoláním lékaře, nemyslím si, že byste byl schopen napsat svůj dotaz. Proto mě napadá, že to co prožíváte, bude nejspíš něco jiného. Bohužel nedovedu odhadnout, co by to mohlo být, a byl bych rád, kdybyste nám o tom napsal více. Možná ovšem nejefektivnější možností by bylo obrátit se rovnou na lékaře a svoji situaci zkonzultovat s ním. Jestliže napíšete, budeme se snažit Vám odpovědět ohledně možnosti léčby a pomoci. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
6.10.2008

Dobrý den,chci se zeptat po kolika tabletách Codeinu(30mg) se dostaví nějaký stav.S pozdravem Weed Weed Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, To, na co se ptáte, je velmi individuální. Záleží na toleranci Vašeho organismu k těmto látkám. Server erowid.org uvádí, že při první dávce 30 – 60 mg je účinek znatelný. Ten se dá charakterizovat jako lehké uvolnění, pocit stoupajícího tepla v těle, přichází relaxace svalů, uživatelé pociťují subjektivně něco jako euforii. Je vcelku možné, že nějaký stav bude pro jednoho zaznamenatelný už při jedné tabletě a pro druhého až při tabletách třech. Pokud už někdo dřívější zkušenosti s opiodními látkami má, může se stav dostavit až při vyšších dávkách (díky vybudované toleranci). Jelikož je kodein opiodní analgetikum, obnáší podobná rizika jako ostatní opiodní látky. Tedy zejména vytvoření rychlé závislosti, možnost předávkování a zvyšování tolerance. Jen pro Vaši informaci, na příbalovém letáku je uvedeno, že jednorázová dávka by neměla překročit 100mg a denní dávka 300mg. Přičemž letální dávka (možnost smrti) se podle serveru erowid.org pohybuje za hranicí 400 až 450 mg. Předávkování se projevuje upadáním do bezvědomí, plytkým dechem nebo zmodralými rty. Postižený by neměl usnout a měla by mu být poskytnutá rychlá lékařská pomoc. Existuje i malé procento lidí, na něž může mít účinek nepříjemnou alergickou reakci. V případě potřeby zase napište. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
6.10.2008

zdravim stala sa mi zvlastna vec ked som bol intoxikovany THC .. jednoducho som dostal tak silny flash (ak viete co tym myslim) a v usiach som pocul silne frekvencie , videl som extremne intenzivne farby a vlastne nic ine, nevedel som vystupit z MHD autobusu a padal som na zem, cely autobus na mna pozeral... nakoniec som trafil dvere a vysiel som von a pomaly mi to prechadzalo. ako keby mi vybuchla hlava... ak nechapete tym farbam co mam na mysli tak myslim tym to iste ako ked mate zatvorene oci a tlacite si ich... postupne sa setko zintenzivnuje. Uz som to dokonca aj parkrat zazil ale ne takto intenzivne.. neviete mi poradit ci je to nejak nebezpecne? fleš patrí ku ganji, takisto aj ku tabaku niekedy.. ale toto bolo fakt moc. sak som vyzeral jak na heroine. kurim ganju asi dva roky kazdy den a teraz som si dal po 4 dnoch a toto sa mi stalo. Dakujem za odpoved, alebo popripade nejake vysvetlenie ako to funguje, alebo názor. Ďakujem. pmc Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, váš „flash“ se zkreslením zvukového vnímání a barevnými halucinacemi je častým stavem u některých kuřáků trávy a ve slabším u kuřáků cigaret. Většinou souvisí s mdlobami, které mohou kuřáka přepadnout poté, co mu cannabinoidy sníží krevní tlak. Tento účinek cannabiniodů je známý a v souvislosti intoxikací může vypadat velice zvláštně. Mechanismus působí ale stejně jako u běžných mdlob. Nižším tlakem srdce nezvládá pumpovat krev nahoru do hlavy a mozek spustí program, kdy se sám vypne. To má za cíl uvést Vás do polohy v leže, aby bylo lehčí dostat krev do mozku. Proto omdléváte a přichází mžitky před očima, pískot v uších apod. V souvislosti s těsným prostředím v autobuse a tím, že jste si dal po několika dnech nekouření, se tento tlumivý účinek mohl ještě zesílit. Pokud budete nadále v kouření trávy pokračovat, mohou se tyto stavy opakovat častěji. Zmírnit je můžete tím, že budete vždy v dostatečně větraném prostoru, budete mít možnost si někde sednout a také tím, že budete užívat menší množství než obvykle. Doufám, že jsme vyhověli Vašemu dotazu. Pokud se budete chtít na něco doptat, napište. Poradna Extc. skrýt odpověď ↑
5.10.2008

ahoj chtela bych se zeptat jak dlouho je thc v krvi??? potom co je to skéro,skank,lampa??? prosim odpovezte na mail dekuju Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, thc může být zachytitelné v krvi od několika hodin, nebo dnů až po cca dva týdny. Konkrétní doba záleží na mnoha faktorech jako je frekvence užívání, obsah thc ve vzorku, rychlost Vašeho metabolismu apod. Jménem skéro a skank se označují odrůdy marihuany s vysokým obsahem thc (většinou jsou dražší a mnohdy dovážené ze zahraničí). Jejich ůčinek je mnohem silnější než u obyčejných (tzv. "obyč") rostlin marihuany . Mohou se objevit mnohem silnější deformace smyslových vjemů (halucinace, slyšiny...), velmi silná euforie, nebo naopak panika a úzkost, která není u slabšího vzorku běžná. Lampa je pak označení těch rostlin, které vyrůstají pod umělým světlem, většinou u někoho doma ve škříni nebo na půdě. Jsou často hnojeny speciálními hnojivy a obsahují také vysoké množství thc. Doufám, že jsme Vám odpověděli dostatečně na Váš dotaz. Kdybyste potřeboval, neváhejte se ozvat. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
2.10.2008

ahoj..mam dotaz.jak se mam chovat když jsem doma zkuřena??dekuju brezi Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Ahoj Brezi, Na Vaši otázku neumím spolehlivě odpovědět. Není mi jasné, proč se ptáte na to, jak se máte doma chovat zkouřená? Říkám si, že možná jste se už ocitla v takové situaci a nebylo to pro Vás příjemné (konfrontovat se např. v tom stavu s rodiči). Nebo si myslíte, že byste se v takové situaci mohla ocitnout a bojíte se, jak na to ostatní doma zareagují (poznají to??...). To jsou ale jen moje představy, které mě k tomu napadají. Pokud k tomu chcete napsat více, rádi Vám odpovíme. Ještě bych jen chtěl napsat, že krom běžných rizik spojených s konzumací trávy (více např. na www.drogy-info.cz) existují něco jako rizika prostředí, ve kterém se změněnému stavu vědomí oddáváte. To znamená, že okolí může silně pozměnit průběh takového zážitku. Pokud je okolí ohrožující, je mnohem větší pravděpodobnost, že stav nebude příjemný a může způsobit menší či větší psychické potíže. Intoxikovaný se pak může snažit své chování příliš kontrolovat, aby nebyl poznat, tím si ale navozuje právě ty nepříjemné stavy, krom toho, že tím na sebe paradoxně strhává větší pozornost. Zvažte tedy, kde a s kým budete podstupovat takový stav, který s sebou vždy nese změnu chování, která se dá těžko naplánovat. Pěkný den přeje poradna Extc. skrýt odpověď ↑
2.10.2008

Kdyz jsem poznala pritele,tak snupal pervitin.kvuli mne prestal.Ja stale citim z jeho nosu divny chemicky pach.Zajima me,zda mi lze a bere ,nebo to muze byt po roce citit?Dekuji za Vasi odpoved.Maaruska Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Zdravíme z poradny, Maruško, Typický zápach po pervitinu se objevuje spíše z pórů těla, když se člověk potí. V čisté podobě naopak příliš nezapáchá. Bylo by tedy divné, kdyby člověk zapáchal pouze z nosu. Vylučování chemikálií probíhá vcelku rychle a není možné, aby byl někdo cítit chemikáliemi ještě po roce. Nabízí se tedy varianta, že zápach nesouvisí s drogou, ale s něčím úplně jiným. Ovšem pokud máte pochybnosti, mohla byste se zkusit přítele klidně a upřímně zeptat a zároveň vyjádřit obavy, které o něj máte. Měl by přitom cítit, že se ho nesnažíte na něčem nachytat, ale jen zjistit jak se věci mají. Přeji Vám mnoho sil, a kdyby bylo třeba, ozvěte se. Tým extc. skrýt odpověď ↑

zobrazeno: 76-100 z 2670 → stránka: 1...345