Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Thc, testy

24.11.2021

Dotaz

Dobrý den, v neděli 21.11.2021 mě hlídka policie odchytla a udělala mi test na drogy, vyšel mi pozitvní test z čela na kokain, ačkoliv jsem kokain nikdy nepozil. Trval jsem na tom ze chci jít na odběry krve a jeden policista mi řekl, ze mám možnost druhého testu, zavolali druhou hlídku, byl mi udělen druhy test ze slin, který vyšel pozitivně na amfetamin, zdůrazňuji ze jsem tyhle látky nikdy nepozil. Nicméně mám obavy.. v patek 19.11 jsem použil marihuanu,která se na ani jednom testu neukazala jako pozitvni, ale jel jsem na odběry krve a byly mi brány tři zkumavky a z toho jsem pochopil, ze mi budou v laboratoři delat rozbory na thc, amfetamin a kokain. Má otázka zní takto: cely říjen jsem aktivně ,,hulil” a poté mi vrátili ridicak takže jsem týden nehulil a v patek jsem si zahulil,mám 173cm 63kg metabolismus mám asi rychlý jsem hubený. Zeptám se zda je nebo jaká je možnost toho ze budu mít aktivní thc nad 2ng/ml? Počítal jsem to a je to zhruba kolem 45 hodin mezi hulenim a odběry, vim ze tu píšete 24-48 ale u každého je to jiné, proto bych vás poprosil zda by jste mi aspoň nějakým odborným odhadem řekli nějakou šanci, Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

30637
 

Odpověď

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Pozitivní orientační test na kokain a amfetaminy mohly být případem takzvané falešné pozitivity, viz náš článek ZDE. Ptáte se ale spíše na marihuanu.

Rozumím tomu, že byste rád zjistil nějaký přesnější údaj, jak dlouho by právě ve Vašem případě mohly metabolity THC být v krvi aktivní. Kromě informací, které jste uvedl, záleží ještě také na tom, jaké množství marihuany jste spotřeboval a zejména o jak potentní (silnou) marihuanu šlo. I tak však nelze dobu, po kterou budou metabolity THC v organismu aktivní, určit s přesností na hodiny. Ověřit to spolehlivě dokážou právě pouze krevní testy. Po týdenní pauze od posledního hulení šance na negativní výsledek po 45 hodinách je, nelze však spolehlivě odhadnout, jak je velká. Nyní nezbývá než počkat na výsledky.

Pokud by byly výsledky pozitivní a Vy jste se v souvislosti s nimi dostal do potíží, můžete oslovit bezplatnou Právní poradnu A.N.O., která se na tuto problematiku specializuje.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality