Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Problémy s alkoholem

3.12.2021

Dotaz

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Můj manžel má problémy s alkoholem pije každý den a neví kdy má dost. Je pak agresivní a cukr má rozhozený. Je diabetik. Chci zachránit manželství ale už to nechci trpět. Nevím jak mu pomoct. Chtěla bych aby někde docházel k psychologie nebo léčbu nevím i ambulantně třeba. Jsme s Napajedel někde v okolí. Děkuji

30635
 

Odpověď

Hezký den,

díky za Váš dotaz. To co popisujete musí být velmi náročné a chápu, že to může ohrožovat i váš vzájemný vztah s manželem. Myslím, že rozhodnutí, že už to nechcete dál trpět a potřebujete s tím něco udělat je zcela legitimní, nicméně je důležité i to, jak situaci vidí Váš manžel a zda je ochoten v tom i sám za sebe podnikout nějaké kroky. Určitě je důležité to spolu důkladně vykomunikovat. V blízkosti Napajedel Vám mohu nabídnout kontakt na Terapeutické centum ve Zlínském kraji, které má pobočku v Uherském Hradišti, ve Zlíně a v Kroměříži, záleží na Vás, které z měst je pro Vás nejlépe dostupné. Toto centrum nabízí podporu, jak lidem trpícím závislostí, tak i osobám blízkým, jako jste vy. Pomoci tedy můžete využít oba dva. Případně pokud by manžel váhal, můžete ji využít minimálně Vy k prozkoumání dané situace a rozmyšlení si toho, jak postupovat dál, za podpory odborníka na téma závislostí.

Rovněž se můžete obrátit na Národní linku pro odvykání, která funguje zdarma a anonymně. Na lince můžete svoji situaci detailněji probrat a poradit se, jak postupovat dále. Číslo je 800 350 000, provozní doba pondělí–pátek, 10–18 hodin.

Držíme palce  a zdraví,

Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality