Vyhledávání a filtrování dotazů

Již zopovězené dotazy poradny:

Filtrovat dle tématu:

Dle typu drogy:

Hledaný výraz:

Nalezené záznamy pro výraz :

zobrazeno: 1-25 z 6710 → stránka: 12

11.2.2019

Marihuana - testy ze slin

Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat na jednu věc.Je mi 14 a minulý týden jsem celý prohulil, odhadem jsem měl dohramady asi 4g za celý týden. Byl to venek a byla to taková střední kvalita, a chtěl bych se zeptat jak cca dlouho budu pozitivní na test ze slin. Jinak vím že je to špatný v takovým věku brát drogy, ale jednou jsem chtěl zkusit jaké to je. blbec Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Ahoj,

podle toho, co jsi popsal, tak v testu ze slin může být THC pozitivní pár dní, při intenzivním užívání až 7 dní, výjimečně i déle. Další doby detekcí můžeš najít v tady v první tabulce.

Je fajn, že víš, že je špatný brát v takovým věku drogy. Marihuana zkrátka má svá rizika, posíláme k tomu články k přečtění ZDEZDE.

Zdraví poradna EXTC

 

skrýt odpověď ↑
7.2.2019

Řízení pod vlivem THC, trestný čin

Dobrý den, jsem pravidelný uživ. konopí, když jsem jel v autě zastavila mě hlídka a z krevních testu vyšlo 18,5, ng/ml... Byl jsem na výslechu stím že je to klasifikováno jako trestní čin, zajímá mě jaký může být trest, případně jak budou teďkom postupovat.

Michal Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Michale,

díky za dotaz. Tato hodnota THC v krvi je opravdu vysoká, od hladiny 2 ng/ml jsou totiž řidiči posuzovaní jako pod vlivem. V tomto textu se problematice řízení pod vlivem věnujeme, z něj Vám posílám i tento odstavec:

"O trestný čin se jedná v případě, kdy se v rámci následného lékařského a toxikologického vyšetření potvrdí, že řidič byl ve stavu vylučujícím způsobilost řídit motorové vozidlo. Poté by mohla být situace posouzena jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí řidiči trest odnětí svobody až na 3 roky, zákaz řízení na 1 až 10 let a případně peněžitý trest. O odeslání případu k projednání státnímu zástupci pak rozhoduje policie, která také nařizuje znalecký posudek psychiatra."

Můžete se nyní obrátit na drogovou právní poradnu (telefonicky nebo emailem), která se na to přímo specializuje a probrat možnosti případné právní obrany i to, jak nejlépe postupovat.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
7.2.2019

Léky na epilepsii, marihuana

dobrý den.jak může ublížit mojí holce,která bere léky na epilepsii,když si dáme špeka na půl?děkuji gorbi Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Upřímně řečeno to lze jen velmi těžko odhadnout, jelikož jsem mnoho relevantních zdrojů, které by se týkaly interakcí mezi marihuanou a antiepileptiky nenašel. Vše zároveň komplikuje různorodost léků z kategorie antiepileptik, tím pádem se zde neodvážím spekulovat.

Jediné, co jsem objevil v kontextu případných rizik, se týká možné interakce mezi kanabidiolem (CBD) a běžně užívanými antiepileptiky. Zároveň mne napadá, že občasným nežádoucím efektem některých antiepileptik bývají změny nálad a sucidální myšlenky (viz tento text). A marihuana a zde naopak ta silná THC potentní může u některých senzitivních osob zvyšovat úzkost a výraznou duševní nepohodu.

Závěrem mne napadá, že lze ještě zkusit oslovit přímo některou z internetových lékařských poraden (v našem týmu lékař nefiguruje).

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
7.2.2019

Žádost

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat aby ste na můj předchozí dotaz nereagovali. Děkuji Monika Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Moniko,

na Váš předchozí dotaz tedy nereagujeme a ani ho nezveřejníme. Kdybyste přeci jen potřebovala v budoucnu s něčím poradit, neváhejte se na naši poradnu obrátit.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.2.2019

První užití pervitinu - rizika

dobry den chcem sa spytať doteraz som nemal žiadnu skusenosť s drogami občas som si dal brko čiže cannabis ale raz za rok asi... dnes prišiel za mou na byt kamarad a povedal že aby sme sa nenudili vybaviť... tak moja prva skusenost s pervitinom užil som ho cez nos , snupanim .. vraj zvyšuje tep srdca, a predstavuje zataž na srdce ... chcem sa spytať či može sposobiť aj krvacanie do mozgu a či prva davka je bezpečna?? .mam na mysli riziko infarktu po užiti pervitinu ..dakujem ..

marek111 Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

díky za Váš dotaz. Je dobře, že přemýšlíte o rizicích pervitinu a hledáte si informace. Pervitin opravdu zvyšuje tep i tlak, a i při prvním užití může způsobit různé zdravotní potíže. Žádná dávka tak není bezpečná, ani ta první. Riziko infarktu po užití pervitinu je zejména u lidí, kteří k němu mají předpoklady, při užití velkého množství nebo pokud pervitin obsahuje nebezpečné příměsi. Stejně tak krvácení do mozku hrozí pouze, pokud k němu má člověk předpoklady, zde je například článek, který jeden podobný příklad popisuje.

Pokud se rozhodnete riskovat a pervitin užít, je důležité dodržovat alespoň základní pravidla harm reduction (užít nejprve málo, nekombinovat s jinými látkami, dopřát si dostatek odpočinku po užití) a také dbát na set a setting. .

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.2.2019

Testy

Zdravím, mám dotaz, v pátek jsem si dala kokain, extázi a emko a dnes jsem byla na testech je možné, že mi to v moči a krvi najdou? Drogy užívám jen občas.

Alžběta Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

pakliže se ve Vašem případě jedná o občasné užití daných látek, tak existuje vysoká pravděpodobnost negativních drogových testů, viz naše tabulky Testy na drogy.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.2.2019

Úzkosti a stres po marihuaně

Dobrý den. Poslední 2 měsíce mám pocit úzkosti, stresu, bojim se něco udělat, mám divné pocity před jídlem, nevolnost. 30.12 2018 jsem se dost opil a potom jsem si dal poprvé v životě jeden potah marihuany. Měl jsem hrozny stav, myslel jsem ze umřu klepal jsem se, omdlival jsem.. po asi hodině se stav zlepšil a změnil na vtipný a psycho. Toto se stalo asi 5 dni po dohrání antibiotik na boreliozu, kterých jsem minuly rok měl celkem 8. Posledních 14 dni beru doxyhexal opět ba boreliozu pocity úzkosti a stresu se zvětšují ze nemůžu skoro nic dělat. Myslíte ze je normální ze marihuana působí 2 měsíce po užití ? A co popřípadě dělat ? Zdeněk Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Zdeňku,

děkujeme za dotaz. Marihuana by dva měsíce po užití rozhodně působit neměla. Účinky za normálních okolností většinou odezní během několika hodin. Občas se mohou vyskytnout takzvané flashbacky, což jsou krátké návraty prožívání určitých situací či stavů , které jste zažil v minulosti v souvislosti s užíváním psychoaktivních látek. Težko takto na dálku soudit s čím Vaše nepříjemné a divné pocity souvisí a jaká je jejich příčina a jakou roli v tom sehrálo užití marihuany.

Poukud tyto stavy stále přetrvávají, rád bych Vás podpořil ve vyhledání lékařské pomoci osobně ve Vašem okolí (například přes tento web). Případně můžete konzultovat to co se děje a co dále dělat s lékařem, který Vám předepisuje léky na boreliózu. Určitě je také na místě se za dané situace vyhnout užívání jak marihuany, tak jiných psychoaktivních látek včetně alkoholu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.2.2019

Gastro, testy

Ahoj 7.2. idem na gastro ( odber krvi kôli celiakii) je možné aby zistili že som fajčila 2 dní dozadu ??? Julča Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Ahoj,

mrzí mě, že se k tobě odpověď dostává pozdě, bohužel však není v možnostech naší poradny odpovídat takto rychle (viz pravidla poradny). K tvé otázce mohu alespoň dodatečně uvést, že se z obdobných testů kouření nezjišťuje.

Může být důležité mít také na mysli, že kouření má mnoho dalších rizik než jen to, že vyjde najevo v testech. Některé z nich souvisí i s tím že tvoje tělo je stále ve vývoji. Pro více informací o tabáku můžeš prolistovat naše minulé dotazy v poradně, případně zavítat na tyto stránky.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.2.2019

Mám takový problém ...

Mám takový problém... Někdo o mě zjistil co dávám... Měl jsem 70% pervitin naposled před 2 měsícem (nosem) dával jsem, tak jednou za měsíc. A před 5 dnama 65% kokain (nosem) a tak 2x týdny každej den hulím silnější modely marihuany ve větším množství (1 brko- max třičtvrtě g a sklo). A chce to nějak začít řešit. Za jak dlouho by mi to mohlo odejít z moči a krve? A kdyžtak jak se mám "obhajovat"? Mám 70 kg a 175cm . Boss Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Vaše dotazy. Přibližnou dobu detekce jednotlivých psychoaktivních látek, které jste užil, můžete najít přímo v tabulce Testy na drogy. Pakliže zmíněné látky opět neužijete, tak by mohla být v blízké době v moči detekovatelná již pouze marihuana (viz doba pro frekventované užívání). Pokud byste měl zájem o mírné zrychlení doby vylučování daných látek z organismu, tak mohu doporučit fyzickou aktivitu, saunu a pití detoxifikačních čajů (v rozumném množství).

S obhajobou Vám zde bohužel neporadím, pokud máte na mysli zatajení užívání drog nebo argumentaci proti výsledku testu na drogy. Něco takového se příliš neslučuje s etikou naší poradny. Pokud máte na mysli obhajobu, když se na drogy přijde a přinese Vám to nějaké komplikace, asi bude záležet na tom, kdo to bude řešit a proč. Můžete se obrátit na některou poradenskou linku - linka důvěry (116 111) nebo modrá linka (608 902 410) a poradit se, co dál.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.2.2019

Tabák, účinek

zdravím, poslední 2 týdny jsem velmi aktivně užíval snupací tabák. ovšem poslední 3 dny mi ani hodně tabáku nedává žádný účinek. čím to? děkuji za odpověd

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Na vině by zřejmě mohl být nárůst tolerance, pokud jste poslední dobou užíval velmi aktivně. Více např. viz tento text. Pokud byste chtěl více komplexní odpověď, doporučuji oslovit přímo některou z internetových poraden pro odvykání z tabáků, která se na danou látku specializuje.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.2.2019

Marihuana, viagra

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda může kombinace marihuany a viagry způsobit nějaký zdravotní problém. Děkuji za odpověď.

RukasuCZ Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

podle informací z relevantních internetových zdrojů je možné citovat následující text:

"Taking Viagra with marijuana may not be a smart move. A paper published in Clinical Cardiology showed that marijuana prevents Viagra from being properly metabolized, which increases its effects. This can mean an increased risk of heart problems."

Jinými slovy, jednou z rizikových interakcí marihuany a viagry by mělo být nebezpečí potíží se srdcem a oběhovou soustavou.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.2.2019

Marihuana a operace

Dobrý den, dneska jsem kouril mariuhanu a za 3 dny mam jit na operaci varlikokely je v tom njky riziko? Dekuju.hezky den

Geno Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

je dobře, že se ptáte, neboť kombinace marihuany a anestetik používaných při operaci by v některých případech mohla působit komplikace.

Pokud nejste pravidelný kuřák marihuany, neužil jste větší množství či silný vzorek, měla by tři dny od kouření být marihuana (nebo minimálně její aktivní metabolity) z těla pryč. Nicméně i tak se doporučuje před plánovanou operací konzumaci marihuany vynechat i po dobu jednoho týdne, aby bylo THC z těla spolehlivě odbouráno. Zároveň nebývá běžné, že by součástí předoperačního vyšetření byly testy na drogy, takže není příliš pravděpodobné, že by to v nemocnici v rámci tohoto vyšetření zjistili (a tak mohli předem zabránit případným komplikacím). Pro jistotu se můžete ještě informovat v některé z online lékařských poraden nebo v nemocnici na názor lékaře, kterého my v týmu bohužel nemáme.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.2.2019

THC, testy, Německo

Dobý den mám otázku chytli mě v německu s THC V krvi . Ale pod vlivem jsem nebyl bylo mi řeceno že dnes nesmim už řídit a zítra se mam dostavit pro kliče .. Mate nějakou zkušenost jak to v DE chodí .. Dekuji za odpověd

Free Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

konkrétní zkušenost z Německa bohužel nemáme. Můžete zkusit oslovit naše kolegy z drogové právní poradny (telefonicky nebo emailem), která by snad mohla disponovat základními informacemi a poradit Vám.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.2.2019

Marihuana, panika

Dobrý den. Před pár dny jsem byl u slečny, popíjeli jsme, bavili jsme se a já si s ní dal brko. Jí to dost pomáhá na úzkosti, já trpím úzkostnou a panickou poruchou, beru na to i AD (citalopram 20 mg). Všechno bylo ok, bavili jsme se a normálně usnuli. Ale na druhý den, hlavně k večeru, masakr, úzkost, bušení srdce, třes po celém těle, měl jsme pocit že budu mít infarkt. Teď už zase lepší. Bojím se, jetsli jsem si něco nerozhasil v hlavě, ale hlavně, z toho mám hrozný výčitky a vlastně nevím proč. Nejradši bych to všem řekl a čekal nějaký trest, nebo opovržení i když vlastně nevím proč, ublížil jsem sám sobě.. Mám strašné vyčitky, měl bych to říct mámě ale nechci si pokazit vztah který máme, ale bojím se že ten stav výčitky jinak neskončí. Nevím co mám dělat, doufám že to na mě nezanechá psychicky nějaké následky, nebo že se mi nerozjela žádná další porucha, už několik dní, asi i kvůli tlaku, jsem ješět před tou trávou měl pocit že jsem za sklem, byl jsem úplně mimo, jako když má člověk nízký tlak nebo náběh na ataku... Děkuji za odpoveď a přeji hezký večer. Mieh Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za důvěru a napsání do naší poradny. Maximálně oceňuji, že svoji situace řešíte a že si dovolíte podporu zvenčí.

Popisujete nepříjemný prožitek silné úzkosti, který se objevil určitý čas od kouření marihuany. Aktuálně bojujete s výčitkami a také s obavami jestli jste si tím "něco nerozhasil v hlavě". Je pochopitelné, že v takové náročné situaci nevíte, co máte dělat.

Se stavy úzkosti (a záchvaty paniky) ve spojitosti s kouřením marihuany, zejména té silné THC potentní se v poradně (i v přímé praxi) již delší dobu setkáváme docela často, takže se upřímně řečeno nejedná o nic až tak neobvyklého. Následné výčitky bývají také častý a náročný doprovodný jev. Naprosto chápu, že máte potřebu je s někým sdílet. Pokud máte obavy říct to rodičům, mohlo být fajn najít někoho jiného a důvěryhodného anebo vše klidně probrat s nestranným profesionálem, ve Vašem okrese např. ZDE.

Faktem také je, že při diagnóze úzkostné a panické poruchy (a užívání AD) riskujete silnější záchvaty, takže bych Vás chtěl podpořit, abyste do budoucna již nic podobného neriskoval.

Závěrem bych chtěl ještě napsat, že se obvykle pozvolna obdobné stavy zlepšují, vše však může chtít svůj čas na regenaraci rozhozené psychiky. Nutno také dodat, že místo výčitek, které mohou teď být již nekonstruktivní (lepší by bylo se ze všeho poučit a příště už neopakovat) se pokusit o sebe o dost víc pečovat, relaxovat a zaměřit se na věci, které máte rád a které Vás zklidňují. Pokud byste snad cítil, že se Vaše duševní rozpoložení do doby mé odpovědi nezlepšilo, tak můžete zvolit již zmíněného odborníka (psychologa/terapeuta) a nějaký čas s ním spolupracovat.

Držíme palce. Poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
3.2.2019

Bílý prášek

Dobrý den, našla jsem u syna sáček s bílým práškem, tvrdil, že je to jen mouka a srandička. Nicméně si nejsem vůbec jistá, choval se opravdu nervózně, když to uviděl... Nijak to nepáchne, je to jemný prášek. Synovi test na drogy z moči vyšel negativně. Je nějaká možnost jak zjistit, co to ve skutečnosti je? Předem moc děkuji za odpověď.

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Otestování by mělo být možné např. pomocí oslovení některé z toxikologických laboratoří (více informací ZDE) ve Vašem městě, kde by Vás měli umět dále nasměrovat. Testy se standardně platí, cena se bude odvíjet dle situace, obzvlášť pokud není jasné, na jakou substanci se zaměřit a jestli se o drogu jedná. Také by mělo být možné zakoupit na internetu základní screeningový test, který odhalí nejběžnější drogy.

Zároveň mne napadá, že by dávalo smysl si se synem ještě o všem promluvit (viz např. tato doporučení) a zároveň mít co nejlepší přehled, jak by se mohlo případné užívání psychoaktivních látek projevovat (z hlediska pravděpodobnosti by čistě hypoteticky mohlo jít např. o některou ze stimulačních látek typu pervitin, kokain či mefedron, více najdete v tomto textu, odkaž č. 1). Nutno však dodat, že takto na dálku je prakticky nemožné cokoliv odhadovat s nějakou větší jistotou a že by se o drogu také jednat nemuselo.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
3.2.2019

THC a testy z moči

Dobrý den předtím jsem hulil každý den(občas nějaká přestávká na den třeba) a teď jsem nehulil 32 dní a dneska jsem si dal pár pávú z jointa asi tak šest .. A za měsíc mám testy na moč na THC myslíte že u mě něco najdou ? Váha: 67kg a výška 180 díky za odpověď

Michal Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Michale,

děkujeme za dotaz. Vzhledem k délce rozestupu mezi kouřením marihuany a testy a taky tím, že se jednalo o ojedinělé užití za předešlý měsíc, by měla být prakticky nulová pravděpodobnost pozitivních testů (viz tabulka testy).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
3.2.2019

Pervitin, extáze, toxická psychóza, schizofrenie

dobry den, pri vyssim uziti pervitinu nebo extaze zacnu mit halucinace ze se probudim do pekla. mivam i obcas vizualni halucinace - lidem cernaji oci a delaji se jim cerne zily po obliceji vypadaji pak jako dablove, nebo se jim delaji fialove stiny pod ocima jakoby byli posledi nejakym demonem, citil jsem i jak se snazi dabel prevzit kontrolu jakoby spodem se mi snazi proniknou do tela a udelat si ze me loutku, vzdy to vzalo velkou mentalni praci se mu ubranit, zkrz korenovou cakru ktera me obcas poboliva v pritomnosti nekterych lidi, mam pocit jakoby mi na ni tlacili. mel jsem i halucinaci kdy mi na ni tlacili tak dlouho az jsem zacal citit jakoby mi zacal vylezat ocasek z patere a vrtel. . co jsem se ptal ostatnich lidi tak taky rikaji ze je "to peklo" ale nikdo se o tom nechce moc bavit a i sam kdyz se o tom s nekym chci bavit tak mi zacne byt hodne neprijemne a mam pocit ze se o tom nemam vubec s nikym bavit. Je to pocatek schizofrenie? petr Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Petře,

díky za dotaz a za otevřenost, obzvlášť když píšete, že bývá obtížné a nepříjemné se o tom s dalšími lidmi bavit.

Píšete, že se podobné stavy u Vás nastanou při vyšším užití pervitinu nebo extáze. A je pravda, že tyto látky (především pervitin) mají potenciál způsobovat podobné nepříjemné stavy až toxickou psychózu. A to nejen při dlouhodobém pravidelném užívání, ale právě i při jednorázovém užití velkého množství. Toxická psychóza se projevuje právě halucinacemi různého druhu, paranoiou a podobně. Toxická psychóza obvykle spontánně odezní, pokud člověk přestane danou látku užívat.

Na druhou stranu nelze vyloučit, že se jedná o počínající psychické potíže. Ptáte se na schizofrenii a ta se projevuje podobně halucinacemi a paranoiou. Takto přes internet však těžko dělat závěry, o co jde ve Vašem případě. Lépe by Vám mohl odpovědět odborník při osobním setkání. Nicméně i s psychickými potížemi se dá něco dělat a pracovat na jejich zlepšení. Mohlo by tedy stát za to navštívit psychologa či psychiatra, ideálně který se věnuje drogové problematice. V Brně můžete oslovit přímo naše kolegy ze Společnosti Podané ruce - psychiatra nebo terapeutické centrum.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
3.2.2019

PČR, testy, ŘP

Dobry den; Jsem zavisly na pervitynu. cca. 10 az 14 let. Poslední 4 roky si uvedomuji že us chci prič z problemu co obnašejí. Daří se mi odolavat, ale obcasnému pozití se neubráním. Muj dotas : Asi po třech týdnech abstinence jsem podlehl a požil. Oproti minulosti sice min. množstvý, abych usnul, tak jsem zahulil špičku travky(druhý a třetí den po piku) pátek piko, pondelý uterý travka. Nsledující pátek o půlnoci jsem za volantem lizal a udajně se mi tam piko objevilo, trava ne. Vzaly mne na krev. Je prosim možné aby v krvy a moči našli nic nebo tak malo, že to nemohlo ovlivnit mou schopnost učastnika silničního provozu. Tak zvané stopové mnžstvý. Bojim se o řidičák. Tak se sn

Rudolf Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

je fajn, že si uvědomujete, že s pervitinem máte dlouhodobé potíže, a že byste se rád pohnul jiným směrem. Častokrát to bývá první předpoklad pro změnu, které byste rád dosáhl. Vzhledem k tomu, že píšete, že se snažíte odolávat, a přesto bohužel občas dochází k požití, bych Vás chtěl podpořit k využití co největší podpory zvenčí (např. ve smyslu psychoterapie). Ve Vašem městě by bylo možné oslovit tyto naše kolegy a probrat s nimi možnosti, jak ze začarovaného kruhu ven (služba je bezplatná a anonymní).

Co se týče Vaší otázky. Pokud vše chápu správně a od konzumace pervitinu uběhlo sedm dní, tak by již krevní test neměl být pozitivní na tuto látku. V případě marihuany, jste-li frekventovaný uživatel, by možnost pozitivního výsledku (a aktivních metabolitů THC nad touto hranicí) čistě teoreticky existovat mohla, ale měla by být nízká. Také bude záležet, jestli PČR pro laboratoř zatrhla variantu otestování také na THC, anebo jen na pervitin - vzhledem k Vaší pozitivitě na pervitin ze slin, je možné, že byl proveden test pouze na něj.

V případě potřeby právní obrany také můžeme doporučit oslovení drogové právní poradny a to telefonicky anebo emailem.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
2.2.2019

Rivotril, testy

Dobrý den, mám dotaz ohledně užití 4 rivotrilu. Jak dlouho jsou prokazatelné v moči. Děkuji za odpověď.

Panky Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

podle tohoto textu, který se mi podařilo dohledat, by měl být Rivotril prokazatelný v moči cca 5 - 6 dnů. Pokud byste měl další otázky ohledně léků a jejich specifik, můžete oslovit poradnu www.benzo.cz, která se přímo specializuje na problematiku užívání benzodiazepinů, mezi které Rivotril patří.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
1.2.2019

Kombinace léků a pervitinu

Dobry den, Trpim bipolarni poruchou a ADHD. V minulosti jsem uzivala neurol,gutron,rivotril a stilnox (je to cca 10let zpet.Stalo se mi nekolikrat,ze jsem zkolabovala.I v sede.A vypadalo to pry jako epilepticky zachvat.Byla jsem na vsech moznych vysetrenich a jako zaver mi rekli,ze jsem psychicky labilni a predepsali mi vyse uvedene leky.) Po maturite jsem leky brat prestala. Potom jsem s byvalim pritelem zkusila pervitin.Vubec to na me nepusobilo jako na nej,ale ja jsem se konecne citila byt v klidu.Nepocitovala jsem zadny vnitrni neklid a dokazala jsem se soustredit. Ted uz je to asi 5 let od te doby.Mam jineho pritele,svoji firmu a snazim se normalne fungovat.Ale kdyz je toho na me moc,sahnu po pervitinu,protoze to je jediny zpusob jak se koncentrovat.za posledni rok je uzuvani opet dost caste.Nikdo to o me nevi.Stydim se za to.Psychiatricce jsem o tom rikala,ale je mi trapne,ji rict jak casto pervitin beru v posledni dobe.Ted mi predepsala lamotrigin.Chtela bych Vas pozadat,jestli mate nejake zpravy o tom,co kombinace pervitinu a lamotriginu muze zpusobit?Opravdu jsem se sve doktorky stydela zeptat. Dekuji za odpoved

Jindriska Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Jindřiško,

rozumím tomu, že není jednoduché hovořit s psychiatričkou narovinu ohledně pervitinu. A nejen s ní, chápu, že nechcete, aby to o Vás někdo věděl, když se zároveň snažíte normálně fungovat.

Kombinaci lamotriginu a pervitinu, na kterou se ptáte, by bylo lepší probrat s lékařem, kterého v týmu nemáme. Například v této poradně by měl být k dispozici, případně můžete napsat do některé z lékařských poraden. Z toho, co jsem se dočetla, může lamotrigin způsobovat vedlejší účinky, byť u malého procenta pacientů. A pervitin sám o sobě je rozhodně látka se spoustou rizik. Kombinace tedy může potenciálně přinášet další rizika, konkrétní informace o této kombinaci se mi ovšem nepodařilo dohledat.

Za naši poradnu bych Vám chtěla napsat, že mi připadá důležité, že jste v kontaktu s psychatričkou a hlavně že jste jí o pervitinu říkala. Měla by vědět o všem, co může případně léčbu ovlivnit. A pokud by to bylo jen trochu možné, ráda bych Vás podpořila v tom být k ní co nejvíc upřímná a rozebrat s ní i to užívání pervitinu co nejvíc. Minimálně se můžete bavit o tom, v jakých chvílích se to děje, co Vám pervitin přináší a pak se můžete třeba dostat i k tomu, jak by se to dalo řešit jinak.

Při určitých potížích se v lékařství skutečně používají látky, které jsou chemicky velmi podobné pervitinu. Stává se tedy, že lidé s podobnými potížemi je vyhledávají na vlastní pěst právě pro tento účinek co se týče soustředění a koncentrace. To je však jen jedna stránka pervitinu, ta druhá pak může znamenat zdravotní komplikace, závislost a ve výsledku zhoršení psychických potíží nebo vznik dalších.

Říkám si, že kromě různých psychoaktivních látek by stálo za to vykoušet také psychoterapii. Mívá velmi dobré výsledky při práci na vnitřním klidu, soustředění a zvládání náročných období. ZDE si můžete přečíst základní informace.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
1.2.2019

Vyšetření, testy

Dobry den chci se zeptat jestli se z kultivacniho vyšetření moci zjisti pervitin?dekuji

WV Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

z kultivačního vyšetření moči se užívání psychoaktivních látek nezjišťuje. Slouží k tomuto účelu. Drogy se zjišťují pouze speciálními toxikologickými testy.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
1.2.2019

Odbourávání THC při nadváze

Dobrý den, chtěl bych vědět zda odbourávání thc probiha u člověka s nadváhou delší dobu než u stihleho člověka děkuji za odpoved

Jirka Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

díky za dotaz. I když se THC v těle ukládá zejména v tucích, tak u jeho odbourávání nezáleží ani tak na nadváze, jako spíš na individuální rychlosti metabolismu, na množství fyzické aktivity, na frekvenci užívání a na síle užívané marihuany. THC v těle drží podobnou dobu, jako u lidí bez nadváhy. Nadváha dobu odbourávání může pouze mírně prodlužovat.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
1.2.2019

Testování extáze

Dobrý den, existuje ještě dnes šance si někde udělat rozbor tablety extáze? Klidně placený. Pokud možno legální, ale klidně i v rámci "šedé" zóny (jde mi o to, ať se na mě nědívají, jak na zločince, když se tam přijdu zeptat). Nemám zájem o testy na přítomnost MDMA, ty neřeknou nic o tom, kolik tam toho je a zda je tam i něco jiného. Ideálně bych chtěl něco, jako bylo kdysi: http://farmakologie.lf3.cuni.cz/drogy/database/index.php?sortcol=firstdate&sortdir=desc&first=0 Pokud znáte, napište mi prosím kontakt na nějaké pracoviště nebo organizaci, co je schopná to zajistit. Nemám chuť to jako ostatní nejdřív zkusit a až pak odhadovat, co v tom bylo... Předem moc díky a pokračujte v dobré práci!

KeepItPure Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Hned na začátku bych chtěla ocenit Váš zodpovědný přístup, kdy nechcete nic nechat náhodě a raději byste si tabletu před jejím užitím prověřil otestováním. V minulosti v ČR existovaly služby drogové prevence, které prováděly orientační testování pomocí činidel (často přímo na vybraných hudebních akcích), ale byly nuceny od této činnosti upustit. Nicméně těmito činidly se testovala především pouze přítomnost MDMA a nikoliv množství či přítomnosti dalších nežádoucích látek a příměsí.

Co se týče testování zaměřeného na přesný rozbor (jak obsažené látky tak jejich poměr) dané tablety či substance, toto se provádí ve vybraných toxikologických laboratořích. Stále však platí, že manipulace s drogami a jejich držení je u nás nezákonné. Za určitých podmínek by však teoreticky otestování tablety v laboratoři, po uhrazení poplatku za rozbor, mohlo být možné, určitě to ale chce informovat se předem například po telefonu. Shrnutí dostupných informací o testování drog najdete v tomto našem článku, kde jsou uvedené i typy zařízení, které laboratorní rozbory drog mohou provádět.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
31.1.2019

Co ovlivňuje dobu detekce?

Dobrý den, chci se zeptat jak moc pravdivé jsou ve vaši tabulce dny, do kterých lze zjistit přítomnost kokainu, mdma a thc ze slin, popr. z potu. A ovlivňuje to množství požité drogy? Nebo to na to nema vliv? Diky za odpověď

Filip Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Filipe,

děkujeme za dotaz. Doby v tabulce jsou pouze orientační právě vzhedem k tomu, že jsou ovlivněny řadou faktorů, jako je  například zmíněné množství drogy, její čistota, rychlost metabolismu a jiné, viz text na tomto odkazu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
31.1.2019

Marihuana, testy

Zdravím, jak je možné že už přes 2 měsíce nehulím trávu už před měsícem jsem měl negativní test a teď po dalším měsíci jsem test zopakoval a je pozitivní? Jsem si 100% jistý že marihuanu jsem nehulil za celou dobu tak jak je toto možné? Děkuji předem za odpověď. Kevin.

Kevin L. Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Ahoj Kevine,

k podobným situacím bohužel dochází celkem často. Jde o to, že domácí (tzv. orientační) drogové testy nebývají 100% spolehlivé a často může dojít k jejich falešné pozitivitě. Proto se doporučuje test raději zopakovat anebo využít laboratorní toxikologický rozbor krve či moči, který je již naprosto přesný. Závěrem bych chtěl ocenit, že přes dva měsíce nehulíš a držím palce ať se to i nadále daří.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑

zobrazeno: 1-25 z 6710 → stránka: 12