Vyhledávání a filtrování dotazů

Již zopovězené dotazy poradny:

Filtrovat dle tématu:

Dle typu drogy:

Hledaný výraz:

Nalezené záznamy pro výraz :

zobrazeno: 1-25 z 5685 → stránka: 12

20.4.2017

Nezávadné množství pervitinu?

Dobrý den, rád bych se zeptal zda existuje nějaké přijatelné, zdraví nezávadné množství braní pervitinu a jestli ano, tak jaké a jak často? Já vím, taková otázka může znít absurdně, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak proč ne, vždyť plno drog neuškodí, když se to s nimi nepřehání, tak proč ne pervitin? U alkoholu je taky přece známo, že jedna sklenička vína denně neuškodí, ale naopak je zdravá a nebo, když si někdo zahulí 1 týdně, tak mu to taky neublíží. A co pervitin jaké množství je u něj přijatelné? Předem děkuji za odpověď.

Perníkový táta Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

na Vaši otázku bohužel nedokážu jednoznačně odpovědět. Jde o to, že ani s alkoholem to není tak jednoduché, jak je občas předkládáno v tisku a část lékařů sice sděluje, že "sklenička denně neuškodí", druhá část (k nimž se mj. řadí profesionálové z Kliniky adiktologie) je ovšem proti a nesouhlasí s bezproblémovostí každodenního pití a to ani v malém množství.

Zobecňování se zde tedy příliš nevyplácí, jelikož ve vztahu k de facto všem psychoaktivním látkám vždy ovlivňuje výsledné působení a následky značné množství těžko předvídatelných faktorů a již jen zdravotní charakteristiky každého člověka (odlišná chemická rovnováha v mozku, biochemické složení, citlivost organismu atp.) mohou solidně míchat kartami u každého jinak. To víceméně znamená, že co jednomu ničí zdraví velmi rychle, může být u jiného nenápadné a pozvolné či se dlouho neprojevuje v takové míře.

Z výše uvedených důvodů se nerad pouštím na tenký led spekulací, jak by mohlo vypadat a zdali existuje "nezávadné množství pervitinu". Vzhledem k dlouhodobým zkušenostem z mé adiktologické praxe a setkávání se s častým tvrzením ve smyslu "užíval jsem nejdřív málo a kontrolovaně, pak se to ale postupně tak nějak zvrtlo" jsem u této látky spíše skeptikem. V případě metamfetaminu je množství proměnných také o řád vyšší (vzhledem k různé "kvalitě" a množství zbytkových příměsí/chemikálií), zároveň je zde podobně jako u alkoholu vysoký potenciál vyvolat závislost. To praktický znamená, že existuje značné riziko, že minimální množství užité látky časem může snadno přerůst ve vyšší level konzumace. Obvykle se tak stává pozvolna a plíživě anebo při nestandardních či náročných situacích v životě člověka. Také je třeba zmínit dědičnost a náchylnost k závislostem, která vše dále ovlivňuje.

Jednoznačnou odpověď Vám tedy nejsem schopný dát, pokud budete mít zájem můžete si přečíst ještě tuto diplomovou práci, kde najdete ještě více informací na toto téma.

Pěkný den přeje poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
18.4.2017

Cigarety a prohlídka u lékaře

Dneska jsem měla jedno cigáro a 27.4. (9dni) jdu na prohlídku (13let) mám mít s sebou moč a možná mi budou brát krev zjistí to? Vím že bych neměla 7-10 dni předtím ale měla sem jen jedno (možná tak před týdnem taky jen jedno).

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

na podobných prohlídkách se obvykle přítomnost psychoaktivních látek (mezi které nikotin z cigaret patří) v krvi a moči nezjišťuje. Musel by být nařízený toxikologický rozbor za tímto účelem a k němu obvykle dávají souhlas zákonní zástupci.

Odhalení nikotinu z cigaret v krvi nebo moči na prohlídce však není jediné riziko kouření, obzvláť v tak nízkém věku. O těch dalších rizicích si můžete přečíst například na tomto webu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
18.4.2017

Testy na THC

Dobry den.. Co když kouřím již půl roku vždy jen v patek a to jednou cca 1 skleněnku? Naližu v pondělí rano? :) Diky ;)

Kmotr Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Při příležitostném či ojedinělém užití, navíc menšího množství, je pravděpodobnost detekce nižší a obvykle se pohybuje na spodní časové hranici zjistitelnosti (viz naše tabulka Testy na drogy / jednorázové užití). Jistotu, že v pondělí nenalížete Vám nicméně zaručit nemůžeme, vzhledem k množství proměnných, které vše ovlivňují (síla THC, rychlost metabolismu, věk, váha atp.). V případě pochybností je možné si zakoupit orientační test na THC (v lékárně či na internetu) a otestovat se nejprve sám.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
17.4.2017

Extáze, doba detekce

Dobrý den, v tomhle mám nejasno, tak se chci zeptat. Vezme-li si osoba extázi 3 dny za sebou a chce si spočítat, jak dlouho ji bude mít v těle (sliny, krev, moč) podle Vámi uváděně tabulky, má to počítat tak, že jedno užití 3-5 dní, další užití zase 3-5 dní atd. Čili sčítat to a ve výsledku tedy 3 x to dané rozmezí, tedy minimálně 9-15 dní? Nebo se to nestupňuje? Děkuji za ujasnění.

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Časové údaje v naší orientační tabulce jsou uvedeny od posledního užití látky. Pokud bude osoba užívat několik dní v kuse, tak se čas nesčítá, ale bude pravděpodobnější, že se doba možné detekce přiblíží horní hranici uvedené doby. Tedy 24 hodinám u slin a krve a u moči až k době 5 dní.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
17.4.2017

Odebraný ŘP

Dobrý den, včera mi byl odebrán řidičský průkaz. Nadýchal jsem 0.65 promile a poté mi dali test na drogy který byl pozitivní na marihuanu ale úplně minimální červená čárka. Poté se jelo na krev. Ten den jsem si potáhl jen jednou od kamaráda z jointa jinak jsem tak 14 dni nekouril marihuanu dam si jen tak jednou za čas jedno potahnuti a zrovna v ten den jsem si potahl od kamaráda. Otázka zni: jestli na rozboru krve najdou minimální množství který se někde řešit a nebo to vyhodnotí jako že jsem byl pod vlivem marihuany a do toho pod vlivem alkoholu což bude takyeseter málo ale za to mi asi řidičák odeberou. A kdyby se prokázal alkohol což asi jo plus marihuany jaký mě hrozí trest ? A můžu v tomhle případě pak žádat o zkrácení trestu na polovinu? .díky za odpoved

Kxxxxx Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

právní poradenství je bohužel na okraji odborného zájmu naší poradny, proto doporučuji oslovit s Vašimi dotazy přímo bezplatnou anonymní drogovou Právní poradnu A.N.O. (je možné jim zavolat nebo napsat email). Tématům řízení pod vlivem se věnují dlouhodobě.

Za nás Vám mohu nabídnout pouze stručné odpovědi na dílčí otázky. Co Vám hrozí můžete najít v TOMTO textu. Souhlasím s Vámi, že alkohol bude v krvi nejspíš prokázán. U marihuany je to otevřené a vše bude odvislé od konkrétních hodnot metabolitů THC v krevním vzorku. Bude-li výsledek pod 2 ng/ml aktivních THC metabolitů v krvi (což je vzhledem k ojedinělému užívání a jednomu potáhnutí hypotetické možné), tak se na Vás bude pohlížet jako na neovlivněného jejím působením. Je však dobře, že jste na krev jel, protože jinak byste byl rovnou posuzován tak, že jste byl pod vlivem THC. Takto máte alespoň šanci, že výsledek rozboru krve bude pod zmíněné 2 nanogramy.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.4.2017

Heroin, metadon, únava, brnění ruky

Dobry den, chtela bych se optat. Pred peti, sesti lety jsem zjistila, ze muj pritel bere heroin ve stylu ze ho kouri. Zacali jsme to resit tim, ze se dal na leceni. Ze zacatku chodival kazdy den do lekarny pro metadon a pak presel na tabletky. Ale pokazde kdyz se mu snizi davka tablet z 8mg na 6mg a ze 6mg na 4mg ( toto je kriticke pro neho) tak udela blbost a jde si koupit nebot se neciti dobre.(caste probouzeni v noci a poceni) A opet musi dochazet kazdy den do lekarny. Ja se nebojim, ze by do toho spadl znova v tom mu verim. Nedavno jsme udelali radikalni zmenu, ze jsme se prestehovali dal od mista kde by to mel blizko. Aby jste rozumneli na starem dome kdyz vstal tak si sedl do obyvaku a premyslel co bude delat a mel silene deprese. Co jsme se prestehovali tak se to zlepsilo. Deprese jsou sice pryc ale je stale unaveny i kdyz je vyspany.A trapi ho brneni cele ruky. Muzete mi poradit co to muze byt?? Dekuji za odpoved a preji prijemny den

Lucie Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za email. Jak metadon, tak heroin mají své specifické vedlejší účinky, které jsou při snahách o vysazení střídány nepříjemnými abstinenčními příznaky. Ty mohou zahrnovat i opakující se pocity únavy (i po vydatném spánku).  Brnění ruky nám ovšem přijde nestandardní a doporučil bych jej prokonzultovat již přímo s lékařem, který předepisuje metadon anebo případně v některé lékařské poradně online (např. ZDE).

Vzhledem k potížím při vysazování metadonu (a zmíněným depresím) se, kromě dobrého psychiatra, obvykle doporučuje mít po ruce také dlouhodobější podporu psychologa/terapeuta. Ten se může společně s Vaším přítelem věnovat důležitým tématům spojeným (nejen) se závislostí na opiátech a kritickým okamžikům, kdy se k nim náhle vrací. V případě uvažování o této variantě může být fajn přečíst si např. TENTO text o výběru dobrého terapeuta. Nápomocné mohou být v počátcích také různé svépomocné příručky.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
15.4.2017

Extáze a pálení rukou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj přítel si čas od času dá kouli a vždy ho po tom trošku pálí ruce. (ne prsty) Je to od zápěstí po loket na hřbetě ruky. Nevíte čím to může být způsobeno?? Děkuji Kathyna

Kathyna Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

příčina pálení rukou Vašeho přítele po užití extáze může být různá. Může jít o reakci na některé příměsi v tabletě, může se jednat o důsledek zvýšení tlaku a tepu, tedy i rychlosti proudění krve v oběhové soustavě, může to být příčina psychosomatického charakteru, stejně jako může být příčina vězet ještě v něčem jiném. Těžko proto takto na dálku říct, čím je pálení způsobeno konkrétně u Vašeho přítele. Pokud by bylo pálení nepříjemné, případně se stupňovalo, nabízí se možnost buď v užívání extáze nepokračovat, případně absolvovat vyšetření u lékaře.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
15.4.2017

Tiapranal, THC

Dobry den,stala se mi příhoda menší... psychiatr mi predepsal nove prášky (tiapralan) nesmím na ne kouřit marihuanu,no a já si dala prášek a nevědomky asi za hodinu jsem si na to zahulila,uz měsíc a půl se mi dělají modřiny,spatne se mi spi,mam nechuť k jídlu,moje bříško je nafoukle,změnil se mi srdeční rytmus,mam migreny,bolesti svalů....prosim poraďte mi co mam dělat,moc me to mrzi ...tímhle jsem si moc ublizila :/

Saša Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Sašo,

děkujeme za oslovení naší poradny. Máte pravdu, že se Tiapranal nemá kombinovat s jinými látkami (alkoholem či marihuanou). V našem týmu ovšem není lékař, takže Vám konkrétnější radu "co dělat" poskytnout nemůžeme. Obecněji Vám mohu napsat, že mi některé Vaše příznaky (trvající navíc takto dlouho) již přijdou nestandardní. Je ovšem otázkou, zdali s marihuanou mohou souviset či nikoliv.

Rád bych Vás podpořil, abyste vše pokud možno co nejdříve řekla Vašemu psychiatrovi (či ošetřujícímu lékaři). Jedině on vše může kompetentně posoudit a naplánovat léčbu a pomoc.

Držíme palce, aby bylo co nejdřív lépe! Poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
15.4.2017

Jak dopadnou testy?

Dobrý den, V 17:00 jsem podstoupil krevní a močové testy na přítomnost zakázaných látek (kontrola PČR). Předchozí den jsem byl na akci, hodně jsem pil alkohol. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, bohužel jsem nalízal amfetaminy (nebo metamfetaminy). Jsem si vědom, že jsem užil 2x 1/2 extáze. První kolem 23:00, druhou poté kolem 1:00. Tedy 16 hodin před testem. Extáze nebyli nijak silné a po 2 hodinách jsem necitíl žádný efekt. Chci se zeptat, je možné, že krevní testy budou podlimitní? Jsem muž 29 let, 75 kg 180cm. Domnívám se, že mám rychlí metabolismus. Spal jsem, jedl jsem jídlo.. necítíl jsem se ovlivněn k řízení motorového vozidla...přeci jen to bylo 16 hodin od užítí a množství bylo malé.. Znáte nějaké osoby, které v podobné sitaci byli podlimitní? Bez ŘP mi bohužel vzniknou existenční potíže.... Díky za informace

Smolař Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

v podobných situacích je složité odhadnout, jak dopadnou krevní testy. Ve hře je mnoho faktorů, kvůli kterým nedokážu předpovědět výsledek ani ve Vašem konkrétním případě. Máte pravdu v tom, že ve Váš prospěch hraje to, že jste užil nejspíš malé množsví, od užití k testu uběhlo už 16 hodin a mezitím jste spal a jedl. Je tedy možné, že krevní testy budou podlimitní, ale nelze na to bohužel spoléhat.

Mezitím když budete čekat na výsledky, můžete ještě oslovit přímo právníky z drogové právní poradny A.N.O. Kdyby v souvislosti s testy nastaly nějaké potíže, mohou Vám zde poradit, jak postupovat z právního hlediska. Můžete se s nimi spojit i telefonicky a vše je bezplatné a anonymní.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
15.4.2017

Antidepresiva a alkohol

Dobrý den, Je mi 18 let a už od svých 15 beru Asentru na panickou poruchu. Nejdříve jen 50 mg, poslední cca 3 roky 100 mg 1x denně. Vzhledem k tomu, jak brzo jsem asentru začala brát a taky kvůli tomu, že jsem ze začátku byla ráda, že vůbec zabrala, jsem na alkohol ani nic jiného neměla pomyšlení. Poslední dobou ale občas přemýšlím o tom, co by se stalo, kdybych si trochu dala. Když chodím s kamarády na party nebo do klubu, jako jediná střízlivá se tam občas trochu nudím. Nejvíc, co kdy mám je jedna plechovka takových těch ovocných piv se skoro nulovým obsahem alkoholu. Co by se stalo kdybych si dala pár skleniček vína nebo 1 pivo s normálním obsahem alkoholu? Snížilo by to nějak poznatelně účinky prášku a měla bych nějaké vedlejší účinky? Děkuju za odpověď

Týna Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Týno,

naše poradna se specializuje na problematiku ilegálních psychoaktivních látek (drog), téma léků a alkoholu je tak již bohužel mimo naše odborné zaměření (viz pravidla poradny). Budete-li chtít detailní informace doporučujeme přímo oslovit Vašeho lékaře či některou z online lékařských poraden (např. TUTO).

Rozumím tomu, že se mezi kamarády nudíte jako jediná střízlivá. O to víc oceňuji Váš zodpovědný přístup k léčbě a že si informace zjišťujete dopředu. Za nás Vám mohu alespoň stručně napsat, že se obecně alkohol při užívání antidepresiv nedoporučuje. Přímo u typu antidepresiv SSRI by ovšem ovlivnění účinku alkoholem (a nežádoucí efekt) nemělo být tak výrazné jako u jiného typu antidepresiv.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
14.4.2017

Manžel užívá pervitin

Dobry den.Mam dotaz muj manzel bere pervitin .Porad lze ze nebere ale bzdycky najdu doma strikacku a sacky prazdne od drog .porad neni doma i tyden a jako by nic nikdy neda vedet ze neprijde domu a ja sem stoho uz psychycky vycerpana .Nevim co mam delat .A penize s prace utraci a doma sotva mame na zivobyti jak se o tom zminim tak po me rve jenom.Muzete mi poradit .Dekuji s pozdravem XXXXXova

jillis Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Je pochopitelné, že už jste z celé situace psychicky vyčerpaná, když Váš muž na několik dní zmizí, nemáte o něm žádné informace a nejde s ním o jeho braní mluvit.

Takto na dálku přes internet nejde obsáhnout celou komplexní pomoc tak, jak ji mohou poskytnout odborníci naživo. Také vzhledem k náročnosti celé situace, utrácení a častému lhaní Vašeho manžela bych Vás chtěl především podpořit, abyste navštívila některé z drogových nebo adiktologických center ve Vašem kraji, kde můžete vše probrat přímo s odborníkem na závislosti a naplánovat spolu s ním další kroky. Do Vašeho města jezdí jednou týdně terénní pracovníci, se kterými je možné si domluvit osobní schůzku, případně můžete navštívit poradenské místo v Novém Jičíně. Další variantou je celou věc probrat po telefonu. Můžete se ozvat například kolegům z Kontaktního a poradenského centra Frýdek-Místek na číslo: 606 694 244. Kontakty na další služby ve Vašem kraji můžete hledat na této Mapě pomoci.

Lidé se v podobných situacích obvykle zaměřují např. na mapování vlastních limitů (hranic) pomoci blízké osobě, tedy co jsou ochotni ještě zvládnout a co už ne a také na komunikaci s blízkým, aby pochopil, že je vše opravdu vážné a že není možné za stávajících podmínek takto pokračovat.

Na závěr mohu doporučit důkladné vyzbrojení se základními informacemi a texty na téma jak lze bojovat s potížemi se závislostí a jak se jim do budoucna postavit.

Držíme Vám palce! Poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
13.4.2017

ŘP, pokuta, splátky

Dobry vecer moc vas prosim o radu Nevim si rady konci mi rocni zakas rizeni Musim absolvovat autoskolu psychotest Sem si toho vedom jenze mam problem K zakazu jsem take dostal vysokou pokutu 26tisic prosil jsem urad o splatki a nevihoveli mi Ze to chteji cele jsem na davkach nevum si rady Samozrejme zw vim o sve chybe tak se ptam Prosim po autoskole a psychotestech vrateji Mi ridicak kdyz nebude uhrazena pokuta Dekuji uctive

monte christo Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny, bohužel Vás ale musím zklamat, jelikož se právními dotazy zabýváme pouze okrajově. Z toho, co víme, tak nezaplacení pokuty by mohlo bránit navrácení řidičského průkazu, na druhou stranu by ale mělo být možné domluvit se na splátkovém kalendáři. Doporučuji vše prokonzultovat (telefonicky na čísle 222 582 932 anebo osobně) v anonymní, bezplatné, drogové právní poradně A.N.O., která se na právní problematiku přímo specializuje a poradí Vám, jak se bránit.

Držíme palce, ať se vše vyreší co nejdříve. Poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
13.4.2017

Ketamin, testy

zdravim, chtel jsem se zeptat jestli se da ketamin zjistit s policejnich testu pri silnicni kontrole. Pripadne jak dlouho muze byt aktivni, nebo po jake dobe budu "cisty"? dik janek

janek Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

z informací, co máme k dispozici, je možné napsat, že běžné orientační testy (ze slin), které používá policie, na ketamin zaměřené nejsou. Při využití jiného kvalitnějšího testeru (např. Draeger 5000) by k detekci ketaminu dojít mohlo (viz tento odkaz).

Standardní doba odhalení ketaminu je udávána okolo 2 - 4 dnů.

S pozdravem poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
13.4.2017

Těhotenství a postupné vysazení THC

Dobry den, jsem v patem tydnu tehotenstvi, tudiz tyden po pozitivnim tehotenskem testu a do ted jsem kourila dva jointy pred spanim. Jsem kuracka travy pres deset let. Mam k ni pozitivni vztah hlavne z duvodu vetsiho psychickeho klidu a vecerni relaxace a samozrejme i lepe usinam. Pres den jsem ji nikdy nekourila. Alkohol nepiju a nic jineho jsem nikdy neuzivala. Chtela jsem se zeptat jestli je v poradku ze travu vysazuji progresivne tudiz kazdy kourim o neco min a chci skoncit maximalne do konce 6 tydne tudiz za par dni. Myslite ze to bude mit nejaky vliv na vyvoj plodu v teto dobe? Cigarety jsem odstranila po trech dnech. Doporucuje se okamzite prestat ale co kdyz mate problemy se spankem? Mam riskovat stres nevyspani a unavu a nebo postupuji spravne ? Moc Vam dekuji za odpoved

lolo Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Je fajn, že se snažíte přestat s kouřením marihuany kvůli těhotenství a je dobře, že si pro sebe hledáte informace o tom, jak postupovat, abyste neohrozila vývoj dítěte.

V těhotenství je optimální neužívat žádné psychoaktivní látky (včetně alkoholu či cigaret). Pokud dosáhnete toho, že marihuanu vysadíte úplně a vyhovuje Vám více pozvolné snižování, lze postupovat i takto. Vliv na vývoj plodu to v rané fázi těhotenství má spíše minimální, i tak se však doporučuje nic neriskovat a vysadit vše co možná nejdříve poté, co těhotenství zjistíte (při plánovaném těhotenství se to doporučuje ještě před otěhotněním).

Problémy se spánkem jsou poměrně běžné po vysazení marihuany, obvykle se však po čase samy od sebe srovnají. Roli může hrát i rituál, tedy to, že máte kouření marihuany spojené s usínáním. Lidé v podobných situacích si proto hledají jiné rituály. Můžete také vyzkoušet bylinné čaje určené pro zkvalitnění spánku, meduňku či se poradit v lékárně, co je možné užívat v těhotenství. Existuje více přírodních přípravků a mnoho z nich opravdu funguje. Pro zkvalitnění usínání a spánku se doporučuje zvýšení fyzické aktivity, pohyb na čerstvém vzduchu, nudná činnost před usnutím, která Vás ukolébá atd. O spánku také hovoří na na webu Končim s hulenim, kde v posledním jedenáctém bodě najdete i několik tipů.

Pokud máte důvěru ve svého gynekologa, je možné s ním probrat Vaše obavy a plány s vysazováním THC.

Držíme Vám palce.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
13.4.2017

Metamfetamin, falešná pozitivita

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, před dvoumi dnami mě v moči našli metamfetamin, který jsem nikdy nebral a neměl.V tu dobu jsem bral Ranisan. Na internetu jsem našel studii, že Ranisan(ranitidin), by mohl teoreticky dělat falešně pozitivní test na amfetaminy. Je něco takového možné? Děkuji za odpověd.

Ramer Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Ano, dle našich informací by zde možnost tzv. falešné pozitivity opravdu mohla být. Pokud jste podstoupil následný přesný krevní toxikologický rozbor (v nemocnici), tak by měla být pozitivita na metamfetaminy zcela vyloučena.

Pokud Vám z výsledku testu plynou nějaké komplikace, je možné kontaktovat naše kolegy z anonymní, bezplatné, drogové právní poradny A.N.O..

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
13.4.2017

Doba detekce HTC, extáze

Dobrý den, mám v plánu si zahulit a nebo si dát extázi, ale jen v případě že do 14ti dnů od užití budu mít moč, sliny i krev čistou. Již více jak rok jsem ani jednu látku nepožil. Jak dlouho se tyto látky budou vyskytovat v mé krvi, slinách a moči? Děkuji Tom.

Tom Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Tome,

děkujeme za dotaz. Oceňujeme, že se snažíte chovat odpovědně a informujete se o případných dobách detekce.

Můžete přímo vycházet z našich tabulek Testy na drogy, kde jsou doby detekce v krvi, moči i ve slinách uvedeny. V případě takto ojedinělé konzumace je možné počítat s kratším časovým rozmezím (viz jednorázové užití THC / extáze).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
12.4.2017

Dlouhodobé účinky extáze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké může mít užívání extáze (cca 1-2x za měsíc, přibližně 1 tableta max.) dlouhodobé účinky? A co to dělá s tělem několik dní/týdnu/měsíců po užití? Několikrát se mi stalo, že až 2 týdny po užití se na mém těle objevily červené fleky nebo dokonce jen tak tmavé modřiny.. A ještě jeden dotaz, jak dlouho je extáze prokazatelná v krvi? Děkuju za odpověď.

K. Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Dlouhodobé a pravidelné užívání extáze může napomoci vzniku různých psychických poruch (deprese, psychózy, poruchy nálad atd.). Dalším případným rizikem častého užívání extáze je vzhledem k účinku této látky zvýšená zátěž organismu (jater, kardiovaskulárního systému) a následný vznik komplikací. Je zde i možnost vzniku psychické závislosti, i když výrazně nižší, než u látek jiných (viz např. u pervitinu). Více informací najdete např. v rámci tohoto či tohoto odkazu.

Extázi je možné odhalit v krvi cca do 24 hodin od posledního užití. Několik dní až týden po užití extáze můžete zažívat takzvaný "dojezd". Tento stav se vyznačujě únavou, nervozitou, poklesem nálady a celkovým vysílením organismu. V delším časovém horizontu (pokud by nenastaly komplikace popsané u dlouhodobého užívání) by Vaše tělo mělo být v normálním stavu. Nutno však říci, že psychoaktivní látky působí na člověka velmi individuálné a mohou se proto u každého jedince velmi lišit.

Co se týče červených fleků a modřin, které popisujete, tak nelze takto na dálku určit, zda to souvisí nebo nesouvisí s užíváním extáze. Pokud by tyto potíže přetrvaly, doporučujeme navštívit Vašeho lékaře.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
11.4.2017

Testy z vlasů, pervitin, kokain

Dobrý den , chci se zeptat v prosinci jsem měla malé množství kokajnu i pervitinu je možné to najít v testech v květnu ... jsou to testy z vlasů ... Nejsem pravidelný uživatel a je to spíše jedou do roka nebo za pár let .děkuji Malá

klokoska Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

pomocí testů z vlasů je možné najít pervitin a kokain maximálně 90 dní. To znamená, že po užití v prosinci už nebude možné při testech v květnu tyto látky najít. Orientovat se můžete podle této naší tabulky.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
11.4.2017

1,8 ng/ml THC v krvi

Dobrý den, 1 dotaz, co mi hrozí za jízdu autem, když mi naměřili 1,8 ng/ml THC v krvi. Bez dalších provinění. Jak se to stalo, kouřím travu 10 let. Poslední zelená cigareta večer, dopoledne po 15 hodinách lízání-pozitivni, testy moč,krev.. teď přišli výsledky. (Po 2 .Měsících!) A předvolán jsem až za další měsíc. Od té doby nekouřim, je mi možná trochu líp, ale mám nervy z toho jestli přijdu o řidičák. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Vitas Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. V případě podlimitního množství (pod 2 ng/ml THC, viz TENTO text) by mělo být správní řízení ukončeno bez postihu. Testy by měl následně hradit objednavatel testu, tedy PČR.

Pokud byste měl zájem o detailnější právní poradenství (pro nás je právní problematika přece jen na okraji naší odbornosti), tak doporučujeme oslovit (telefonicky nebo e-mailem) naše kolegy z bezplatné anonymní právní drogové poradny A.N.O..

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.4.2017

Marihuana, testy ze slin

Dobrý den, během minulého měsíce jsem si dal občas pár potahů z jointa, naposledy minulý pátek, půjde to zjistit po týdnu ze slin?

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

v případě, že nepatříte mezi frekventované kuřáky marihuany, by po této době již marihuana neměla být slinnými testy zachytitelná - viz naše tabulka Testy na drogy.

S pozdravem poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.4.2017

...

Dobrý den, děkujeme za oslovení naší poradny. Mrzí mě, že jste přišel o kamaráda a situace se takto nepříjemně zkomplikovala. Naše poradna se bohužel věnuje právní problematice pouze okrajově, proto Vám doporučujeme přímé zkontaktování kolegů z anonymní a bezplatné drogové právní poradny A.N.O. (lze se s nimi spojit telefonicky) anebo občansko-právní poradny v Brně na Anenské (viz TENTO odkaz). Tam Vám budou umět lépe poradit, jak případně jednat s úředníky z probační služby a co by případně mohlo hrát ve Váš prospěch. Hodně sil přeje poradna EXTC! Váš původní dotaz: Dobry den chtel bych se zeptat jsem propusten z vykonu trestu na tretinu mam propacni sluzbu na alkohol a drogi jsem venku dva mesice a umrel mi kamos co mi pomahal financne me rodine a me kamos do deste byl znal jsem ho deset let a umrel pred tydnem tak sme si daly za neho jen jednoho panaka a par prasku travi a pak sem sel na propacni a zjistily ze sem byl pozitivni chcou to dat k soudu a ja nevim jak se mam branit a mam strah ze me zavrou (č. 14490) muž, email: xxxxxxx@seznam.cz souhlas se zveřejněním: ANO

patri Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

vidím, že se k nám Váš dotaz a naše odpověď vrací. Bohužel nemám představu, proč se tak děje a nerad bych v tomto ohledu předvídal. Pokud byste se potřeboval ještě na něco zeptat, tak nám napište.

Zdraví Vás poradna EXTC

 

PS: E-maily našich klientů z důvodů jejich bezpečnosti v rámci odpovědí nezveřejňujeme (dle pravidel), proto jsme i Váš e-mail v rámci textu smazali.

skrýt odpověď ↑
10.4.2017

Diagnostika duševních nemocí spojených s užíváním alkoholu

který odborný lékař může diagnostikovat F 10.1 A F1O.9

milan7 Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Milane,

diagnózy ze skupiny F, včetně těch, na které se ptáte, označují duševní nemoci a poruchy chování. Konkrétně podskupina F10 zahrnuje poruchy duševní a poruchy chování způsobené užíváním alkoholu. Tuto diagnózu může nejlépe určit odborný lékař - psychiatr. Doporučuji obrátit se na odborné adiktologické pracoviště, kde se zabývají především problematikou uživání návykových látek, takzvanou AT ambulanci. Kontakty na tento druh zařízení ve Vaší blízkosti najdete v tomto odkazu. V naší poradně bohužel není přítomen lékař, pokud máte nějaké konkrétnější dotazy, můžete se také obrátit na některou z online lékařských poraden, například zde.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.4.2017

Navrácení ŘP, pervitin

Zdravím Prosím vás chci se zeptat byl me odebrán ŘP na 2 roky už mám přes půlku,a ted si vlastně můžu zažádat o odpuštění poloviny trestu.No a mě zajímá když jsem to měla za drogy( pervit) nedostanu nařízené krevní testy jednou za měsíc po dobu cca3-5 měsíců,aby se zjistilo jestli jsem čistá a pak až mě vratí řidičák?je to možné? Děkuji za odpoved Janiope

Janiope Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

téma, jak postupovat při navrácení řidičského průkazu, je podrobně zpracováno v rámci tohoto odkazu. Bohužel v poradně EXTC nejsme přímo právníci, ale aktuální informace týkající se situace, kdy byl řidiský průkaz odebrán kvůli drogám, Vám mohou podat v této bezplatné drogové právní poradně. Její právníci s Vámi především mohou rozebrat konkrétně Vaši situaci. Kontaktovat je můžete přes webový formulář či telefonicky (736 760 701).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.4.2017

Řízení, THC a případný postih

Dobrý den, chci se zeptat. Před měsícem jsem jela s přítelem autem a zastavila nas PČR. Přítel nalizal THC, mel par prdu asi tři hodiny před tím, než jsme vyjeli. Jel na krev. Po necelém měsíci mu přišel dopis, ve kterém bylo ze ma uhradit nějakou částku, ale to je mimo. Chci se zeptat, jestli bude mít velké množství THC v krvi, jestli nepůjde do vězení ? Jestli to není velký trestný čin ? Děkuji

Kikina Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Je dobře, že Váš přítel jel na krev. Pokud by rozbor krve ukázal více než 2 nanogramy aktivních metabolitů THC obvykle hrozí spávní řízení, finanční pokuta (až do výše 20 tisíc), zákaz řízení na 6 měsíců až jeden rok a odebrání 7 bodů. A věc bývá posuzována jako přestupek řízení pod vlivem návykové látky, za který vězení nehrozí.

Co se týče rozlišení přestupku od trestného činu, je to komplikované. Současný právní řád totiž zatím nemá stanoven pro THC hodnoty, které by odlišovaly přestupek řízení pod vlivem návykové látky a trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který už hrozí odnětí svobody až na 3 roky. Více zkušeností s touto problematikou mají kolegové v bezplatné drogové Právní poradně A.N.O., kam můžete anonymně napsat email nebo jim zavolat na: 736 760 701.

O řízení pod vlivem si můžete přečíst více na jejich stránkách ZDE.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
9.4.2017

Zaměstnání a testy na drogy

Dobrý den, Asi do měsíce bych měla jít na vstupní prohlídku do zaměstnání (Penny Market) a chci se zeptat, jestli když jsem si včera jednou potáhla z jointa a normálně marihuanu vůbec neužívám, jestli to můžou zjistit? Nebo jestli ty testy vůbec dělají? Předem děkuji za ospověď.

Ester Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

bohužel nedisponujeme konkrétními informacemi, zdali při vstupní prohlídce do zmíněného zaměstnání dochází k testům na drogy. Obecně je ovšem možné napsat, že takovýto postup není standardní a je uplatňován spíše v případě ucházení se o místo v rámci bezpečnostních či obranných složek naší země (PČR, armáda atd.)

V případě "jednoho potáhnutí" a absence předešlého kouření marihuany by navíc šance na negativní testy byly velmi vysoké.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑

zobrazeno: 1-25 z 5685 → stránka: 12