Vyhledávání a filtrování dotazů

Již zopovězené dotazy poradny:

Filtrovat dle tématu:

Dle typu drogy:

Hledaný výraz:

Nalezené záznamy pro výraz :

zobrazeno: 1-25 z 6367 → stránka: 12

6.8.2018

Mám se obrátit na lékaře

Dobrý den, minulý týden jsem byl s kámošema na festivalu v Chorvatsku a měli jsme tam 30. A 31. Extáze..všechno proběhlo v pořádku zbytek festáku jsme byli na akloholu...v pátek jsme odjižděli domu a ja jsem den předtím nešel na party a radsi jsem se vyspal abych druhej den byl ok na cestu. Dojeli jsme domu a k veceru jsem mel neznak na oslabeni organizmu. Tak jsem si dal prášek na chřipku a sel spat...druhy den jsem vstal a byl jsem takovej vláčnej..zpomalenej. A v průbehu dne to gradovalo( bolest kuze, točila se mi hlava, proste naznaky na nejakou chripku) okolo 4 jsem si dal dalsi dva prasky na proti hripkam a sel si lehnout( mel jsem 38,5) rano jsem vstal a vse v poradku jako bych se z toho dostal ale dojdu si na zachod a na toaletnim papiru hodne krve..cela misa byla krvava..a ted opravdu nevim jestli se mam obratit na lekare na odber kve jestli mi tam neco najdou a kdyz najdou tak co by to pro me znamenalo. Prosim o radu děkuji.

Honza Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Honzo,

děkujeme za Váš dotaz. V naší poradně nejsme přímo lékaři (ty můžete najít např. ZDE), ale z toho, co popisujete by bylo určitě bezpečnější zajít za Vaším obnodním lékařem a nechat si udělat základní vyšetření. V obdobných případech se toxikologické vyšetření standardně nedělá (navíc byste o něm měl být v případě plnoletosti informován), takže není třeba mít v tomto větší obavy.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.8.2018

Soused, marihuana

Dobrý den, Měl bych dotaz, bydlím v paneláku a přistěhovali se vedle nás nějaký sousedi nový, hulej trávu každý den, myslíte že když zavolám policií budou se tím nejak zabývat?

Dany Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Dany,

rozumím, že něco takového pro Vás může být nepříjemné. Pokud se se sousedy nejde domluvit, aby vůči Vám byli mnohem víc ohleduplní, tak v úvahu připadá možnost obrátit se na PČR, která by se obdobnými podněty měla zabývat. Zároveň doporučuji vše ještě případně probrat přímo s právní poradnou (viz tento odkaz), pro nás jde přece jen o téma, které je na okraji naší odbornosti.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.8.2018

Extáze v moči

Dobry den, před 9 dnema jsem měl 4 extáze budu pozitivní na moč ?

Matěj Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Matěji,

s vysokou mírou pravděpodobnosti nikoliv. MDMA (extáze) by měla být v krvi detekovatelná přibližně do 5 dnů, v závislosti na vícero faktorech, viz naše tabulka Testy na drogy.

Na závěr si neodpustím poznámku, že z pohledu harm reduction (neboli minimalizace rizik spojených s užíváním) je užití 4 extází potenciálně velmi rizikovou záležitostí (viz např. informace ZDE).

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
4.8.2018

Marihuana a hrozné stavy

Dobrý den.. Mám problém je mi 15 let a tak půl roku užívám marihuanu nevím model... A před týdnem. Jsem si dala a od ty doby mám hrozný Stavy,panicky strach o sebe a pocity že se semnou děje. Něco nenormálního,velké. Deprese. Nechuť k životu nic mě nebaví. Jen celý den 24 hod denně myslím na to co se semnou. Děje a strach z toho ze už nebudu. Normální... Celé Dny mám v hlavě jen tohle,večer s.tím usínám a ráno. S tím vstávám,už chci mít klid už.jsem unavená týden už nehulim nechci prosím. Pomozte. Jak se z toho dostat.. Nechci Psychologa ani psychiatrii chci mít už klid poraďte.. Mamce jsem to řekla.. Jen brečím a bojím. Se s tech. Stavu mám o sebe. Strach

kačka Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Kačko,

je dobře, že píšete. Popravdě mám o Vás taky strach, to už není úplně běžná situace po užití marihuany. A rozumím tomu, že při všech těch stavech chcete mít už klid. Určitě se s tím dá něco dělat dál.

Důležitý první krok je, že už týden nehulíte, marihuana skutečně může mít i velmi negativní vliv na psychiku. Je taky dobře, že jste to řekla mamce, všechno se dá lépe zvládnout, když je tu někdo, kdo Vás může podpořit a s kým můžete probrat všechno, co se Vám děje. Ale pokud vše pořád trvá a Vaše stavy se nezlepšují, neodkládala bych návštěvu psychologa nebo psychiatra. Už jen kvůli tomu, že ze zkušenosti spousty lidí s podobnými stavy to může opravdu pomoci.

Naše možnosti internetové poradny jsou omezené, tak mě napadá, že by pro Vás mohlo být nápomocné ještě vše probrat po telefonu na Lince bezpečí (116 111) nebo na Modré lince (608 902 410), kde se Vám mohou věnovat přímo ve chvíli, kdy Vám není dobře a poradit, co dál.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
2.8.2018

Kombinace léků

SANIANIM Zdravím strašně dlouho mě zajímá jestli farmaceuika příklad. neurol a ritalin nějaká ovlivňují. Jaká je reakce když najednou požiji speedem(ritalin) společně s 4mgxanax Víte já byl vždy introvert ale mužu říct že. Já trpím 8let socialni fobii a když jsem na párty vzal tyhle prescribed "drogy" všechno ze mě spalo, podotýkám ne tak jak když se lehce opijete, ale prostě to je nepopsatelné taklhe jsem se necítil od svých 15let. Tohle "combo ritalin xanax " jsem zkusil 3x za život, ano řeknete si feťák, je pravda zkusil jsem jednou pervitin tohle se mi strašně hnusí a ten stav mi je nechutný, poté jsem měl jen marihuanu to mi nechutná po ní jsem uplně blbej :D. Jen chci říct, samozdržejmě byl jsem asi půl roku pod SSRI léky: Citalopram, po tom jsem měla celý den zúžený hrdlo, tak vysadil a začali jsme na Seropram. Cipralex a Neurol 0,5 jsem užíval 6 měsíců, moc to nezabralo ale je takže vysadil. Předepsal mi Seropram a Lexaurin 3mg. Ale jeden známý mi sehnal 2mg xanax a ritalin. Vživotě jsem se nezažila takovovu skvělou náladu s kamarády, takhle jsem si kamarady nikdy nekopecal a nepobavil Druhý den jsem si zkusil dát oboje a zapít hned předtím než jsem šel do školy. Věřte, ale ne všichni mě brali, měl jsem strašně vysoké ego a bál se i ten od koho bych to určitě nečekal. Podle mě je to takové to, že my se bojíme a na těchhle práškách dokážeš všechno, každý uhýbá pohledem aby nebyl konflikt. Miliuji tyhle dvě věci nakombinovat. A co si myslí SANANIM o téhle kombinaci dávkování alprazolamu s methylphenidate

Mildros Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

díky za dotaz, ve kterém popisujete Vaši zkušenost s léky. Ve svém dotazu používáte mužský i ženský rod, proto Vám budu i já odpovídat v obou rodech.

Jak se ke kombinaci, kterou uvádíte, staví Sananim, byste mohl/a zjistit v jejich internetové poradně. Případně můžete zavolat do některého z jeho center nebo je navštívit osobně.

Za nás - za tým Extc, který působí ve Společnosti Podané ruce v Brně, Vám mohu napsat, že kombinace, které popisujete, považujeme za rizikové. Výsledný stav sice může být v dané chvíli subjektivně příjemný, ale následně si může vybírat svou daň. Píšete, že jste se až po lécích začal/a cítit lépe a Vaše ego narostlo, což je pochopitelné. Sociální fobie se tímto způsobem snadno skryje, ale nezmizí. Navíc, pokud se naučíte řešit problémy tímto způsobem, s vysokou mírou pravděpodobnosti se k nim přidá závislost (u Xanaxu je to za pár týdnů pravidelného užívání takřka jistota). Navíc užívání látek s protichůdnými účinky (stimulancium vs. sedativum/hypnotikum) způsobuje extrémní zátěž pro organismus, což by se také mohlo obrátit proti Vám.

Potíže se sociální fóbií, zvládání kontaktů s lidmi a navazování vztahů, jsou témata, která doporučujeme řešit raději systematickou prací na sobě a svém prožívání v dlouhodobější psychoterapii, ať už individuální nebo skupinové. Více o tom, jak si zvolit pro sebe vhodného terapeuta, si můžete přečíst např. zde. Pokud je třeba medikace, měla by být stanovena kvalitním psychiatrem na základě společného "vyladění" na míru každého člověka a jeho potíží.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
31.7.2018

Marihuana a policejní testy

Dobry den byl jsem dlouhodobej uzivatel marihuany uz jednou jsem skrz to prisel o RP marihuanu jiz nekourim 9 dni chtel jsem se vas zeptat zda kdyz me zastavi policie jestli je moznost ze jeste nalizu dekuji vam za odpoved hezky den

Dejwww Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

s testy je to vždy složitější, protože každý člověk to může mít trochu jinak. Nicméně 9 dní už by měla být dostatečná doba na to, abyste ani v policejních testech marihuanu nenalízal. Většina zdrojů uvádí 7 dní, ve výjimečných případech i o něco déle. Pro jistotu si můžete vše ověřit tak, že si test nejprve koupíte a vyzkoušíte sám, abyste věděl, jaká doba platí zrovna pro Vás.

Kdyby přeci jen orientační testy policie zareagovaly, je na místě absolvovat následné testy z krve. Ty jsou schopné rozlišit, jestli se v krvi nacházelo takové množství THC (aktivních metabolitů), že člověk mohl být za jízdy ovlivněný marihuanou, anebo pouze už pasivní metabolity, tedy že se jednalo pouze o užití někdy dříve, které už na řízení vliv nemělo.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
31.7.2018

LSD a epilepsie

Dobry den .. mam otazku tykajucu sa epilepsie v kombinacii s LSD .. epilepsiu mam uz skoro 10rokov a stale sa liecim (beriem pravidelne antiepileptika) zachvat som pocas liecby este nemal (iba pred liecbou a 1x ked som vynechal davku) fajcim marihuanu 5 rokov a nema to na moju epilepsiu ziadny vplyv .. alkohol tiez nema ziadny vplyv .. LSD chcem vyskusat avsak nie ako party drogu ale relaxacne koli jej ucinkom na myslenie a fantaiu .. o samotnych ucinkoch LSD na organizmus som dostatocne informovany avsak o ucinku LSD v kombinacii s epilepsiou toho vela neviem a za doktormi z tym urcite nepojdem .. cital som vela clankov v ktorych sa pisalo ze LSD nema s epilepsiou ziadnu suvislost ale narazil som aj na take v ktorych pisali presny opak .. viem ze epilepsia je ochorenie ktore je individualne u kazdeho jedinca ale nakolko som vam v skrakte priblizil epilepsiu u mna tak bol by som rad za odpoved ktora nebude tak vseobecna (pripadne napiste vas osobny nazor) .. vopred dakujem za odpoved a za kazdy novy poznatok

Anonym Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Je fajn, že se snažíte předem zjistit informace o možných rizicích užití LSD před případným experimentem.

Bohužel ani mně se nepodařilo najít seriózní výzkumy, které by se zaměřovaly na vliv LSD na osoby trpící epilepsií. Nějaké osobní zkušenosti lidí, kteří to vyzkoušeli, můžete najít na uživatelských fórech. Například ZDE jeden z uživatelů popisuje, že mu LSD rozjíždí záchvaty až od určité dávky. Je to však velmi individuální a na každého to může působit jinak. Zároveň závažnost Vaší epilepsie může být jiná, než u osob jejichž zkušenosti najdete. Také těžko říct, jak bude LSD reagovat s léky na epilepsii, pokud nějaké berete - to by pak byla otázka spíše na lékaře či lékárníka. Dále je potřeba uvažovat o tom, jaké jsou konkrétně u Vás spouštěče záchvatů. Například vizuální halucinace po užití LSD mohu snadno být spouštěčem. Velkou roli bude jistě hrát také set a setting. Je zde tedy mnoho proměnných a tak se užití LSD jeví jako potenciálně rizikové. Naši kolegové z další drogové poradny tuto kombinaci také považují za nebezpečnou, viz dotaz ZDE. Jak se však rozhodnete, je na Vás.

Pokud Vás však toto téma dále hlouběji zajímá, můžete se zkusit obrátit ještě na Českou psychedelickou společnost, zda nemají k tomuto tématu dostupné ještě další informace.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
31.7.2018

Vstupní prohlídka

Dobrý den, čeká mě vstupní prohlídka u závodního lékaře(prodavač v obchodě Lidl). Vím že by normálně asi nedělali testy na drogy, ale od mé doktorky ponesu zdravotní zprávu, kde jsem popsán jako občasný kuřák marihuany(doktorce nic netajim).Nevite jak budou postupovat? Jestli mi pomůže vysazení marihuany, nebo jsem už odepsán?

Bob Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

dá se očekávat, že bude velmi záležet na míře horlivosti závodního lékaře a také na nastavených pravidlech zmíněné firmy. Osobně si nemyslím, že byste měl být okamžitě odepsán, ale možná by vysazení marihuany teď mohlo být rozumným krokem.

Zároveň ještě můžete vše anonymně konzultovat s našimi kolegy z bezplatné drogové právní poradny A.N.O., a to buď telefonicky na číslech 222 582 932 a 736 760 701 nebo přes webový formulář ZDE. Ti se na daná témata specializují a mohli by mít mnohem víc relevantních informací.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
30.7.2018

Zákaz řízení

Dobrý den dostal jsem zákaz řízení auta policisté mi vzali RP během celého řízení jsem měl právníka dostal pokutu 35000 a zákaz na 20 měsíců nic víc. Zajímalo by mě že nemám nikde nějak řečeno podmínka co to jinak znamená pro mne ze to neznám v rejstříku a jestli jo tak mi z rejstříku vymazou po 20 měsících automaticky ? Děkuji S.

Vladimír Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Vladimíre,

díky za oslovení naší poradny, ale bohužel Vás musím zklamat. Podrobnější právní dotazy doporučujeme přímo konzultovat s anonymní, drogovou právní poradnou A.N.O. (je možné jim zavolat na číslo 736 760 701 nebo napsat email), která se na danou oblast dlouhodobě specializuje a může Vás komplexněji informovat.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
29.7.2018

Falešná pozitivita na opiáty

Dobrý den chtěl bych se zeptat, zastavila mě hlídka policie a dostal jsem test na drogy který následně ukázal, že je pozitivní na opiaty ale jen nepatrně, že to skoro ani nebylo vidět a policie nebyla schopná to blíže specifikovat.... Nejsem uživatelem žádné z látek které by měly souviset z opiaty...tak by mě zajímalo jak je možné že byl test pozitivní....díky

Lukáš Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

orientační testy, které používá policie, bohužel nejsou vždy přesné a často vyjde tzv. falešná pozitivita i u lidí, kteří nikdy žádné psychoaktivní substance neužili. Proto velmi často odpovídáme na podobné dotazy, tyto odpovědi si můžete přečíst v našem fulltextovém vyhledávání.

Z tohoto důvodu se takto postiženým řidičům vždy doporučuje jet na krev, protože až toxikologické laboratorní vyšetření je přesné a ukáže, o jakou konkrétní látku se jedná a jaké je její množství (zda je pod/nad zákonným limitem). Až podle toho lze určit, zda byl člověk danou látkou ovlivněný. Policie však často řidičům tuto variantu automaticky nenabízí a řidič na ní musí trvat sám. Pokud na vyšetření nejede, může být automaticky posuzován podle výsledků orientačních testů jako ovlivněný. Více o silniční kontrole a testech na drogy najdete zde.

Zahraniční server Erowid uvádí, že falešnou pozitivitu u opiátů způsobuje nejčastěji mák z jídla, různé léky (obsahující opioidní analgetika a antibiotika) a některá onemocnění ledvin, jater či diabetes.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
26.7.2018

LSD v moči

Dobrý den, chci se zeptat zda je možné zjistit LSD z moči (u klasických testu kupovaných v lékárně atd.) a pokud to možné je, tak jak dlouho? Předem děkuji za odpověď.

Johnda Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

LSD se z moči (ani z krve) obvykle nezjišťuje, protože k dosažení účinku stačí užít velmi malé množství látky. Toxikologické laboratoře proto obvykle na přítomnost LSD v těle ani netestují. Americký vědecký server Erowid.org uvádí časové rozmezí zjistitelnosti LSD v moči cca 1 - 4 dny. U krevních testů, pak většina zdrojů hovoří o velmi rychlém vymizení z krve, v řádu několika hodin po užití.

Podle našich informací tak ani orientační testy k detekci LSD prodejné v lékárnách, nejsou dostupné.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
26.7.2018

Toxikologické testy

Dobré ráno, po 17 dnech od festivalu, kde jsme si s kamarády vzali jeden den Mko pul gramu ve 3 lidech a druhý den po půlce extáze mám za sebou toxikologické testy, bylo to poprvé v životě, aktivně sportuji skoro každý den a myslím, že podle vašich tabulek mi určitě nemůžou nic najít, ale jen pro jistotu Vám píšu jestli soudím dobře? Děkuji za odpověď

Jindra Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

ano, pravděpodobnost, že by Vám po takto dlouhé době detekovaly dané látky je prakticky nulová.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
26.7.2018

Testy na marihuanu a citronová šťáva

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat.. jsem pravidelný uživatel konopí Otazka zní když si dám lidově řečeno brko a pár hodin na to řídíˇ (už se necitím zhulený) A zastaví mě policie s namátkovou kotrolou a daj mi test na drogy lze test zmást když těsně před testem požiju samotnou vymačkanou štávu z citronu? A jestli ano kolik štávy je potřeba ? Předem děkuji za odpověd a přeji přijemny zbytek dne

Pepa Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

podobné tipy mezi lidmi i na internetu kolují, ale my nemáme informace o tom, že by byly nějak vědecky podložené. Proto bych to jako spolehlivou metodu nedoporučila.

Pokud jste pravidelná uživatel a řídíte jen několik hodin po užití marihuany, vždy je potřeba počítat s rizikem, že Vám policejní testy ze slin nebo potu vyjdou pozitivní a následně krevní testy potrvdí ovlivnění marihuanou, a to i přesto, že se zhulený už necítíte.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
25.7.2018

Pervitin, deprese, nervozita

Dobrý den, mám dotaz užíval jsem více drog, ale nejvíce mi uškodil psychicky pervitin, mám často deprese a v okolí ať známých nebo neznámých lidí jsem dost nervózní( u cizích lidí je to horší). Zapadám těžko do společnosti a zajímalo by mě jestli to není nějaká forma psychické nemoci? Připadám si hrozně sám a zároveň nezvládám být mezi lidmi. Nebo jestli bych měl vyhledat nějakou odbornou pomoc? Děkuji za odpověď

Jan Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Honzo,

velmi oceňuji, že píšete a že samostatně a aktivně přemýšlíte o možnostech, jak by bylo možné se ze současné situace dostat. Faktem je, že pravidelnější užívání pervitinu psychiku častokrát významně rozhodí a může pak trvat delší čas, než se vše opět srovná. Nervozita a určitá sociální neobratnost někdy zároveň bývá rizikovým faktorem pro užívání stimulačních drog (typu pervitin aj.), které krátkodobě maskují obdobné potíže v komunikaci, posléze ale vše spíše zhoršují.

Za sebe bych Vás chtěl určitě podpořit v odvaze zkusit s nervozitou a propadem nálad něco dělat. Nápomocná by mohla být např. pravidelná terapie (na začátek individuální, časem klidně i skupinová, která má v tomto ohledu velmi dobré výsledky). O tom, jak si vybrat terapeuta a k čemu terapie slouží, si můžete přečíst tady. Dále mnohdy pomáhá péče o sebe, se zaměřením na to dopřát si dostatek prostoru pro činnosti, které máte rád.

Zda se jedná o nějakou psychickou nemoc nejde přes internet a na dálku napsat. I proto by bylo vše lepší probrat s psychoterapeutem, který by Vás dále nasměroval, pokud byste tuto možnost chtěl vyloučit. Diagnostiku, zda se opravdu jedná o nějaké duševní onemocnění, pak provádí lékař - psychiatr.

Držíme palce, aby Vám bylo lépe. Poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
24.7.2018

THC z moči

Dobrý den, měl bych dotaz. Jak dlouho trvá než zmizí přibližně 210 jednotek THC z moci ? Jedná se tzv. o ,,zbytkáč" či je to normální míra ? Jedna se o laboratorní testy. Děkuji. :-))

Josef Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Josefe,

pro takto konkrétní údaj bych Vám již doporučil, abyste zkusil přímo zavolat na ostravskou toxikologii, viz TENTO odkaz. Určující by následně mělo být, zdali se jedná o aktivní či pasivní metabolity THC.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
24.7.2018

Extáze a řízení

Zdravím jen dotaz vemu si extázi na festivalu v pátek a pondělí pojedu autem kdyby zastavili policajty jdu na kontrolu naližu aut. Pošlou na odběr krve a moči co se pozná na odběru jestli jsem byl střízlivej při řízení co se dává pokuta vůbec to nechápu jde mi o řidičák? To bych nerad děkuji do předu

Minibike Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

pakliže byste v pondělí nalízal, což by se vzhledem k mírné nespolehlivosti orientačních drogových testů hypoteticky mohlo stát, tak je třeba následně vyžadovat krevní toxikologický rozbor, který je relevantní a který může jednoznačně prokázat, že řidič nebyl v době řízení pod vlivem, viz naše tabulka Testy na drogy a tyto odkazy 01, 02 týkající se řízení pod vlivem.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
23.7.2018

Kouření pervitinu

Dobrý den, s perníkem jsem se setkala před dvěmi lety, kdy vše začlo šňupáním a vcelku rychle jsem přešla do jehel. Z toho jsem se nějak "vyhrabala" a měla několikti měsíční pauzu. Teď jse to tak měsíc,. dva, co zase aktivně šňupu, ale už mi to nic moc nedělá a proto bych spíše chtěla přejit na kouření, které obnáší i menší rizika. Nevím ale jak na to, nevíte o nějakém videu, kde to je ukázané? A nejlépe přes klasickou skleněnku, přes kterou se hulí marihuana. Děkuji moc za odpověď.

Lu Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Lu,

je fajn, že jste se dokázala dostat z injekčního užívání pervitinu a zvládla si udělat několikaměsíční pauzu.

Co se týče metody kouření, návody se dají najít např. v harm reduction (online verzi) časopisu Dekontaminace, hledat případně můžete i v uživatelských fórech či blozích po zadání konkrétních klíčových slov do vyhledávače. Něco můžete najít například ZDEZDE. Vzhledem k tématu se však dají najít spíše články než videa.

Nutno také dodat, že i když je kouření pervitinu o něco méně rizikovější, než aplikace stříkačkou či šňupání, i zde zůstává celá řada rizik. Kromě negativního dopadu na plíce a průdušky se i u kouření vystavujete vysokému riziku rozvoje a prohlubování závislosti. Riskujete také, že časem Vám už ani tento způsob užívání nebude stačit a sáhnete opět po jehle.

Pokud byste někdy měla pocit, že se Vám užívání pervitinu vymyká z rukou nebo prostě jen budete chtít o tomto tématu mluvit s odborníkem, můžete kontaktovat některou z AT ambulancí ve Vašem okolí, viz kontakty ZDE.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
22.7.2018

Pervitin, Lexaurin

Dobrý den užívám.pervitin.docela.často kouřením i šnupanim ale nějak extra se to na mě neprojevuje vždy vím co dělám ani zornicky nemám rozšířené jen mám energii a problem s usnutím chci se zeptat když užiju pervitin a za dvě hodiny si vemu dva lexauriny trojky stane se něco?už sem.to tak udělal a neměl jsem žádný dojezd ale.radči.se ptám děkuji za odpověď

Dreams Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Co se týče Vaší otázky, každé tělo na psychoaktivní látky reaguje specificky a všechny dopady nejdou dobře předvídat, zvláště pokud dochází k jejich kombinaci.

U Lexaurinu spadajícího do skupiny silně návykových léků označovaných jako benzodiazepiny hrozí především riziko tzv. zkřížené závislosti, což může znamenat, že se časem neobejdete nejen bez metamfetaminu, ale také Lexaurinu (na který se velmi rychle vytváří fyzický návyk). Obecně pak samozřejmě existuje nebezpečí, že při pravidelnějším užívání dáte ještě více zabrat Vašemu tělu a nervové soustavě, což se posléze může projevit značnou psychickou nerovnováhou. Vysazení Lexaurinu po pravidelném braní zároveň mohou provázet silné abstinenční příznaky, spojené s křečovými stavy podobnými epilepsii. Nutno také dodat, že 2 Lexauriny už představují přece jen vyšší dávkování. A je otázkou, jakou psychickou a somatickou odezvu by mohly nastartovat po dvou hodinách po užití pervitinu (jde o látku se zcela opačným účinkem, která by sice měla utlumit zrychlenost a agitovanost po pervitinu, na druhou stranu by pro tělo a např. srdce, oběhovou soustavu a játra mohly představovat další nápor).

Na závěr už jen krátká úvaha. Píšete, že máte dojem, že se na Vás pravidelné braní pervitinu příliš neprojevuje. Vzhledem k mým letitým zkušenostem s lidmi (a jejich příběhy), kteří se s danou látkou pozvolna dostaly do problémů, mám potřebu Vám napsat, abyste na sebe zkusil dávat větší pozor. Nepociťování dopadů užívání metamfetaminů častokrát nebývá žádným plusem, ale potenciální pastí, z které nemusí být snadné se vymanit.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
21.7.2018

Pervitin bez dojezdů, ostrý zrak

Zdravim...mam par otazek. Nekolikrat jsem behem poslednich 3 mesicu uzil pervitin snupanim. Vzdycky tak odhadem 150mg a treba i vicekrat za den. Jak je mozne, ze jsem nikdy nemel dojezd? Napr. Snupnul jsem v 8 rano a zhruba v 16.00 odpoledne prestal pusobit ale ja se citil uplne normalne. Jaktoze mi nedela problem jist, pit, normalne fungovat? Mohl jsem na tom i trenovat v posilovne ale hlavne nemam zadny problem usnout. A jeste bych rad vedel cim to, ze po poziti mam naprosto uzasny zrak? Krasne syte barvy, maximalni ostrost na blizko i dalku? Je to jako kdyz vymenite starou tv za plasmovku. Budu vdecny za odpovedi ☺

Vercetti Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

díky za dotaz. Hypotéz, proč necítíte dojezd, je více. Dojezdy například necítí lidé, kteří užívají krátkou dobu, jejichž organismus ještě není tolik vyčerpaný. Dojezdy také zmírňuje dostatečný rozestup mezi užitími a ponechání prostoru pro odpočinek a "rekonvalescenci" či užívání menšího množství. Vliv má také celkový zdravotní stav a kondice, genetické predispozice a odolnost, schopnost organismu odbourávat škodliviny, kvalita pervitinu nebo naopak to, že se o pervitin nejedná nebo ho výsledná směs obsahuje málo. Dojezdy naopak zhoršuje, pokud člověk bere víc dní v kuse a neodpočívá, nejí, nespí, zvyšuje dávky atd. Čím je to způsobené konkrétně u Vás, či zda se jedná o kombinaci faktorů, není možné s jistotou napsat.

Co se týče ostrosti vidění, pak je to celkem logické, protože se jedná o budivou látku, která má vliv i na smysly. Zrak se tedy může po dobu intoxikace subjektivně jevit jako ostřejší.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
18.7.2018

Antidepresiva, pervitin

Dobrý den, dotaz se týká osoby blízké - muž 38. Užívá antidepresiva 25mg + cos na stavy úzkosti /též schizofrenii/ + pervitin Jak mu pomoci? Samozřejmě má "vše pod kontrolou" Celoživotně nedobrý psych. stav, špatné zázemí v dětství, nízké sebevědomí, smolař. Nyní otcem, partnerka ví a snaží se řešit, ale bez úspěchu... Dá se vůbec vyhrát ?

Betty Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Betty,

děkujeme za oslovení naší poradny. Za mě je vždy otázka, co je možné považovat za výhru. Vzhledem ke zkušenostem s obdobnými případy by totiž mohl být posun i v tom, kdyby si zkusila pomoci nejprve partnerka Vašeho známého a začala například pravidelně navštěvovat některé z Terapeutických center či Adiktologických ambulancí (viz Mapa pomoci), kde by o celé situaci a jejím přístupu mohla komplexněji uvažovat, dovolila si co možná nejvíce podpory zvenčí (pakliže její přítel prozatím nemá motivaci ke změně) a hledala pro sebe optimální řešení do budoucna.

Faktem je, že kombinace antidepresiv, léků proti úzkosti (či případné schizofrenii) a pervitinu je enormně riziková, jelikož metamfetamin obvykle dále destabilizuje někdy již tak dost křehkou psychiku, což je finále pro jakýkoliv vztah a stabilitu potenciálně extrémně zatěžující.

Pokud přítel prozatím vnímá, že má "vše pod kontrolou" (a na individuální terapii či obecně léčbu by nešel), tak by se hypoteticky nabízelo domluvení společné párové terapie v některém z nejbližších Terapeutických center, viz Mapa pomoci (případně i u psychologa/terapeuta mimo rámec adiktologických služeb, například v rámci partnerské/manželské poradny) a otevření tématu vztahu a vzájemné spokojenosti v něm.

Na závěr ještě přidávám alespoň několik základních rad, jak by bylo možné vést rozhovor v případě, že blízký zneužívá psychoaktivní látky (po srolování na konci).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
18.7.2018

Potíže se sociálkou

Dobrý den. Byla jsem dlouholetým uživatelem Marihuany a to i během těhotenství. Bohužel mne na základě anonymního udání navštívila sociální pracovnice s tím, že jsou díky ''mému hulení'' v ohrožení mé 2 děti (3 roky a 1 měsíc) Sociální pracovnice u nás doma byla spokojená a dokonce řekla, že by to nejradši ani neřešila, protože máme doma čisto a děti jsou v pořádku. Doporučila mi ovšem návštěvu poradny AT, kde by jsem se měla podrobit testu na THC a já ''blbec'' jsem se tam v záchvatu strachu objednala a tvrdila ji, že vlastně nevím o co jde. To jsem ale měla původně v plánu podvádět s cizí močí. Ovšem po přečtení různých případů jsem usoudila, že ''podvod'' není zrovna správná cesta.... Zajímalo by mne, co se stane, když to tam najdou?! A že mi to tam určitě najdou, protože jsem si tyto testy na moč dělala doma a vyšly bohužel pozitivně a to jsem marihuanu přestala v den návštěvy sociální pracovnice užívat dále (cca měsíc) Prosím tedy o vyjádření - zda jsou opravdu mé děti v ohrožení a zda mi je nevezmou? Jaký bude další postup ze strany sociální pracovnice a zda tedy nebude lepší nakonec ''podvádět''??? Moc děkuji a prosím o rychlou odpověď-na test mám jít již zítra odpoledne. Děkuji, s pozdravem Tereza

Tereza Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Terezo,

bohužel není v možnostech naší poradny odpovídat obratem. Test už máte tedy nejspíš za sebou a vlastně nevím, jestli jste se nakonec rozhodla podvádět nebo ne. V každém případě mi připadá na celé situaci důležité, že jste se sociální pracovnicí spolupracovala a přistoupila i na návštěvu AT poradny. To rozhodně hraje ve Váš prospěch.

Z toho, co je mi známo, by ani pozitivní test na THC neměl automaticky znamenat problémy. Bývá důležitější právě to, že máte doma čisto a děti jsou v pořádku. A určitě se o takových věcech jako je odebrání dětí nerozhoduje takhle rychle a jen na základě jednoho aspektu (užívání marihuany).

Pokud se i přesto bude Vaše užívání řešit, je určitě dobrý krok, že jste začala abstinovat a případný další test může být negativní. Také spolupráce s odborníky v drogové oblasti bývá hodnocena kladně, navíc u nich můžete pro sebe najít podporu a pomoc, pokud by potíže pokračovaly (kontakty můžete najít ZDE). Případně se můžete také obrátit na drogovou Právní poradnu A.N.O., kde s Vámi mohou probrat případný právní postup.

Držíme Vám palce, poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
17.7.2018

Pervitin po transplantaci srdce

Dobrý dem měl bych dotaz mam jednoho moc dobryho kamaráda kterej má po transplantaci srdce a párkrát do měsíce si dá jednou dvakrat čaru pervitinu když se deme někam bavit z bandou a ja mam strach aby mu to neublížilo furt mu říkám ať se na to vykašle ale oné že ho těch pár čar za měsíc nezabyje mužů se zeptat jak moc mu to muže škodit Děkuji za odpověď.

Martin Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

tento dotaz nedokážeme zodpovědět z medicínského  hlediska, protože nemáme v týmu lékaře. S tímto dotazem se spíše obraťte na lékaře, ideálně na kardiologa, například telefonicky. Nebo můžete zkusit vložit dotaz do této lékařské poradny.

Za nás, za oblast užívání drog, se to jeví jako opravdu velice rizikový podnik, protože pervitin zvyšuje tep i tlak a obecně představuje velký nápor na srdce a oběhovou soustavu. Nedokážeme však říci, jak moc se tato zátěž ještě zvyšuje, pokud má člověk transplantované srdce. Roli bude hrát navíc hodně faktorů, celková kondice, kvůli čemu došlo k transplantaci, jak se s tím tělo vyrovnalo poté atd.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.7.2018

Nerozumím si se synem

Dobry den,prosim v posledni dobe si nerozumim se svym synem. Myslim,ze se dostal do party kamaradu,a uzivaji drogy. Je nejaka moznost,zjistit zda neco uziva ci nikoliv? Myslela jsem si,poslat ho k obvodni lekarce a zda by ona mu mohla udelat nejaka vysetreni. Dekuji Irena

irena Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Ireno,

děkujeme za napsání do naší poradny. Možnost, jak zjistit, zdali něco Váš syn užívá, tu určitě je. Je například možné si všímat různých změn v chování a komunikaci. Základní přehled Vám podá TATO publikace (první odkaz). Zároveň Vás také může nasměrovat k možnostem řešení. Variantou jsou i případné testy na drogy (může je provést obvodní lékařka). Ty mají ovšem svá pro a proti, která jsou zmíněna v tomto textu našich kolegů. Je proto dobré zvažovat, "jak dál" a vyzbrojit se informacemi. Pokud byste si chtěla vše ještě více srovnat, tak doporučuji navštívit nejbližší Adiktologickou ambulanci (či Terapeutické či Kontaktní centrum, viz Mapa pomoci) a vše přímo probrat s profesionály.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.7.2018

Pozitivní test

zdravím, mám dotaz ohledně "vyparů" z extaze. Jde o to že mi PČR odebrala řidičský průkaz po pozitivním testu na amf/meth a už jsou to skoro 4 měsíce a ještě neznám výsledky z krve a v ten den jsem měl v ruce větší množství extaze cca 250 tablet a chci se zeptat jestli je možné se nějak nadychat výparů kde bych pak byl pozitivní na testy pcr? Stavěli mě asi dvě hodiny po kontaktu s drogou. Děkuji za případnou odpověď

Anonym Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Takováto možnost se jeví jako nepravděpodobná. V úvahu je třeba brát spíše fakt, že orientační testy nejsou příliš spolehlivé a může se jednat o tzv. falešnou pozitivitu. Ta může být způsobena krom kvality samotného testu např. užíváním jiných běžných léků nebo zdravotními problémy (zejména v souvislosti s játry a ledvinami). Výsledky z krve by to měly spolehlivě ukázat.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.7.2018

Právní dotaz

Dobrý den dneska mi přišel dopis na uhradu dopravy a vyšetření ... můžu čekat další dopis a toto vyšetření je z toxikologie nebo jenom z té nemocnice ? Děkuji za odpověd vůbec tomu nerozumim V dopise nebylo nic žádný ... kolik toho v krvi bylo nic jenom náklady kilometry atd

Pettee Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

s takto odborným právním dotazem už bude lepší se obrátit přímo na drogovou Právní poradnu A.N.O., kde se na podobné případy specializují a vše s Vámi zdarma zkonzultují. Můžete je navštívit osobně nebo se na ně obrátit telefonicky (736 760 701) či přes webový formulář.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑

zobrazeno: 1-25 z 6367 → stránka: 12