Vyhledávání a filtrování dotazů

Již zopovězené dotazy poradny:

Filtrovat dle tématu:

Dle typu drogy:

Hledaný výraz:

Nalezené záznamy pro výraz :

zobrazeno: 1-25 z 5959 → stránka: 12

20.11.2017

Marihuana, dcera, kojení, detekce

Dobrý den. Mám dceru, je jí 11m a v lednu nás čekají nějaké krevní zkoušky. Kouřila jsem marihuanu a rozhodla se přestat. Za jak dlouho se dostane THC z jejího těla, když se tam dostalo přes moje mateřské mléko?

Lucie Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Lucie,

oceňuji, že jste se rozhodla marihuanu vysadit, její kouření v rámci období kojení může mít přece jen svá specifická rizika (viz tento odkaz z našeho fulltextu). V daném procesu by Vás na začátek mohly mj. podpořit i tyto praktické rady anebo návštěva psychologa/terapeuta.

Co se týče eliminace THC z organismu Vaší dcery. Zde Vám nějaký konrétní údaj nedodám. Na něco takového přece jen relevantní informace k dohledání nejsou, není totiž jasné, jaké množství THC se do mateřského mléka a dále dostane. Selským rozumem by se ovšem dalo vycházet z naší tabulky (doba detekce pro THC v krvi) a cca s několika dny zjistitelnosti. Pro podrobnější informace můžete ještě zkusit oslovit např. některou z lékařských poraden online anebo přímo odborníky z drogových služeb, kteří se věnují především tématu těhotenství, mateřství a podobně (odkaz ZDE).

Zdraví Vás poradna EXTC

 

skrýt odpověď ↑
17.11.2017

Pervitinový relaps a kojení

Prosím vás potřebuju pomoc dala jsem si podlouhlého době nitrožilně pervitin a kojim dvou týdenní miminko dala jsem mu Sunar ale pořád měla hlad tak jsem přesto ji na kojila tři hodinky nic a teď k ránu mi zvracela a má žlutý průjem hodně velký co mám dělat prosím??

Monika Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Moniko,

obávám se, že Vám takto na dálku přes internet konkrétněji nedokážeme poradit, v týmu navíc nemáme lékaře. Pokud se akutní stav Vašeho miminka rychle nezlepší, je lepší raději nic nepodcenit a oslovit lékaře (např. na pohotovosti).

Za nás bych Vás chtěl závěrem naší odpovědi podpořit, abyste zkusila zvážit docházení k psychologovi/terapeutovi (viz např. tento odkaz, pakliže tak již nečiníte), abyste do budoucna zkusila předejít rizikům znovuužití pervitinu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
17.11.2017

Pervitin, doba detekce

dobry den prosim vas lizl jsem si spetku pervitinu jen abych vedel jakou to ma chut je mozne po trech hodinach detekovat v moci pervityn a ma to vliv na ovlivneni me osoby.tedy jestly i tak pramale mnozstvi skoro zadne ma vliv na rizeni motoroveho vozidla

tomino Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Tomino,

opravdu těžko napsat něco konkrétního takto na dálku přes internet. Záleží na mnoha faktorech, např. na tom "kolik jste si lízl", o jak silný metamfetamin se jednalo, jakou máte rychlost metabolismu atp. (viz tato naše tabulka). Z Vašeho popisu si tak bohužel netroufám odhadovat, kolik hodin by mohl pervitin zůstat v moči a jaký vliv na Vás může mít.

Chcete-li získat větší jistotu, lze zakoupit orientační testy (v lékárně či na internetu) a zkusit se otestovat sám.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.11.2017

Injekční užívání pervitinu

Zdravim chtela byche zeptat co se dtane nebo muze stat kdyz si pichnu pervitin ktery je s krvi mojeho pritele

RedHeadead Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

injekční užití jakékoli drogy spolu s krví někoho dalšího je rizikové zejména z hlediska přenosu nejrůznějších infekcí. Nejzávažnější infekční nemoci, které je možné takto získat, jsou virová hepatitida typu B nebo C, infekce HIV/AIDS. Zároveň při používání nečistého injekčního náčiní hrozí různé další komplikace, které se týkají zejména žilního systému - abscesy, flégmóny a podobně.

A rizikové jsou nejen případy, kdy se jedná o viditelné množství krve, ale také případy, kdy je stříkačka zdánlivě čistá, ale již byla použitá někým před Vámi. V takovém případě stačí k přenosu infekce i mikroskopické množství krve na jehle nebo ve stříkačce. Pokud už volíte tak rizikový způsob užívání drog sám o sobě jako je injekční, tak pro úplnou jistotu, že k přenosu infekce nedojde, je pokaždé potřeba používat vlastní nové náčiní (nejen stříkačky a jehly, ale i ostatní materiál). Další praktické rady můžete najít například na tomto webu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
16.11.2017

Pervitin, zežloutnutí očního bělma

dobrý den chtěl bych se zeptat po užítí pervitinu nosem se mi stalo že mi zežloutlo oční bělmo... zajímalo by mě jestli je to nějaky nežadouci učinek a nebo se jedna o něco važneho diky za odpověd

salam Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. O standardní reakci se nejedná, bylo by ale lepší vše raději probrat přímo s Vaším obvodním lékařem. Ten může udělat případné testy. Zežloutnutí bělma může např. signalizovat potíže s játry, ale také zcela něco zcela jiného (od banálních po závažnější problémy).

S pozdravem poradna EXTC

 

skrýt odpověď ↑
15.11.2017

Otrava po Skočci

Dobry den, Muj znamy snedl 20 semen skocce obecneho. Nevyhledal lekarskou pomoc,mel pouze stav jako pri chripce, tak navstivil obvod.lekare a dostal nejaka antibiotika, ted ma jit na krev a najednou se boji jestli po 8 dnech po snedeni semen bude skocec v krvi.

Katka Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

opravdu doufáme, že je kamarád v pořádku. Otrava po těchto semenech se obvykle nejprve projevuje jako chřipka a po několika dnech se stav začne zhoršovat. Smrtelná dávka pro dospělého člověka může být 15-20 semen, pro dítě už 3-5 semen. Otrava se projevuje bolestmi hlavy, nevolností, zvracením, průjmem, střevní kolikou. Dochází k vnitřnímu krvácení a selhání orgánů. Smrt nastává obvykle do jednoho týdne od požití na těžká poškození jater, sleziny a ledvin.

Tento experiment je extrémně nebezpečný, protože tato semena obsahují jed Ricin (který patří mezi buněčné jedy cytotoxiny) a nelze předem odhadnout, kolik jedu bude které semeno obsahovat. Závisí i na způsobu podání - ještě větší nebezpečí hrozí, pokud jsou semena rozkousány.

Proto je odhalení v testech naprosto zanedbatelné riziko, oproti tomu, co po požití těchto semen hrozí. V rámci běžných vyšetření se obvykle nedělá toxikologický rozbor krve. Zároveň je velmi nepravděpodobné, že by test látky ze semen Skočce zachytil, protože se obvykle testuje na běžnější drogy. I pokud člověk přežije, dochází k extrémní zátěži pro organismus a proto může v testech vyjít jiný krevní obraz, než má zdravý člověk.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
15.11.2017

Právní dotaz

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o pomoc či radu. V létě 2015 jsem během týdne udělal tři přestupky, ve všech případech se jednalo o překročení povolené rychlosti v obci o cca 12 km/h. Následně to dospělo až k výzvě o zaplacení pokuty a zadržení řidičského průkazu na jeden měsíc. Zákaz řízení jsem respektoval, měsíc jsem neřídil, bohužel jsem si po uplynutí lhůty opětovně nezažádal o obnovení řidičského oprávnění.. Z toho vzniknul další problém - běžná silniční kontrola a následné zjištění, že jsem evidován jako neřidič. Měl jsem zaplatit pokutu ve výši 25000 K č a měl mi být odebrán ŘP na dobu 1 roku. Prostřednictvím serveru drticpokut.cz (který již mimochodem neexistuje) jsem podal odvolání. Zplnomocnil jsem k veškerému zastupování a jednání s úřady jejich "právník". Ten mi vypracoval asi desetistránkové od volání, na jehož základě mi přišlo usnesení, že se mému odvolání vyhovuje. Bylo mi řečeno, že tento dokument mám s sebou vozit a že doku d nepadne další rozhodnutí, mohu řídit. Pan "právník" mne celou dobu ujišťoval, že jakmile dojde k jakémukoliv posunu, bude mne kontaktovat. Dlouhou dobu se neozval a já žil v domnění, že je vše při starém a k žádnému rozhodnutí stále nedošlo. 3.11.2017 jsem byl zastaven silniční policejní hlídkou a bylo mi sděleno, že jsem evidován jako neřidi neboť mám zadržen řidičský průkaz. O hradil jsem se dokumentem Usnesení o odkladu pravomocného rozhodnutí , ale policii tento papír vůbec nezajímal. Byl jsem odvezen do cely předběžného zadržení a po sepsání papírů mne opět pustili. ŘP mi zadrželi. Když jsem dnes byl na dopravním úřadě, bylo mi řečeno, že asi měsíc od vydání usnesen í o odkladu došlo k rozhodnutí, že pokutu mám zaplatit a ŘP odevzdat. Toto rozhodnutí se ke mě ovšem nikd y nedostalo. Podle všeho ho obdržel pouze můj zastupuj cí právník, ale nepředal mi ho. V současné době firma drticpokut.cz již neexistuje a s jejich právníkem (David Neumahr) prakticky není možné se spoji t, telefon nezvedá, mail neexistuje. Dnes jsem požádal Krajský soud v Ústí nad Labem, pobočka Liberec o zaslání rozhodnutí. Prosím Vás o radu, zda v této situaci mám vůbec n ějakou šanci a co mám nyní dělat? Jak teď pos tupovat? Moc Vám děkuji Václav

Venda111 Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Václave,

děkujeme za oslovení naší poradny, Váš dotaz je však bohužel zcela mimo naši specializaci (viz pravidla).

Doporučujeme Vám přímo oslovit některou z online internetových právních poraden anebo např. TUTO občanskou poradnu ve Vašem městě.

Děkujeme za pochopení. S pozdravem poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
15.11.2017

Marihuana, doba detekce

Dobrý den, Mám dotaz ohledně používání marihuany. Před měsícem jsem měl jedno brko a dneska jsem měl po dlouhý době půlku brka a za tři měsíce mám drogový testy do německý vojenský univerzity, je možný že by mi mohli něco najít v jakémkoli typu testu?

Tom L. Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

zcela hypoteticky by detekce marihuany byla možná v případě využití drogové analýzy z vlasů. U ostatních testů by mělo být riziko prakticky nulové, pakliže po zbývající 3 měsíce nebudete žádné drogy užívat, viz naše tabulky Testy na drogy.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
14.11.2017

Krevní testy, kouření

Dobrý den, příští týden, konkrétně za 9 dní jdu na krevní testy, protože má moje praktická lékařka pocit, že mám něco se štítnou žlázou. Je možné, že by podle nich doktoři zjistili, že kouřím? Kouřím většinou jednu cigaretu denně a naposledy jsem cigaretu měla včera. Nebylo by třeba lepší na pár dní přestat, aby na to nepřišli, nebo tam žádné riziko není? Předem děkuji za odpověď.

Lenka Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Lenko,

riziko by mělo být malé, protože při obdobných vyšetřeních k toxikologickým testům standardně nedochází. Pakliže byste ale chtěla mít 100% jistotu (a navíc chtěla Vašim plicím a bronchům na chvíli odlehčit), tak na pár dnů přestat smysl rozhodně má. Nikotin se v krvi drží cca 7-10 dní.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
14.11.2017

Marihuana a neurologické vyšetření

Dobrý den, chci se zeptat zda mohu týden před neurologickým vyšetření požít marihuanu. Neurologické vyšetření je kvůli kolabsu a nevím jestli by to neovlivnilo vyšetření

Michal Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Michale,

bohužel nejsme v této poradně lékaři a tak Vám nedokážu říct, jak moc užití marihuany ovlivní případné neurologické vyšetření. Každopádně platí, že čím delší doba od užití, tím menší ovlivnění, tzn. týden by měl teoreticky být dostatečná doba, aby akutní účinky marihuany odezněly. Poradit se můžete ještě v některé z lékařských webových poraden (např. ZDE).

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
14.11.2017

Marihuana, pozitivní testy

Dobrý den, v pondělí zastavila PČR a dali mi test na drogy. Byl pozitivní a tak mě odvezli na odběr krve. Chtěl jsem se zeptat za jak dlouho můžu očekávat výsledky a pokud budou pozitivní tak jaký bude další postup? Můžou mi vzít ŘP popř. na jak dluho a kolik asi bude pokuta? Nebo jak se to měří kolik toho bylo v krvi? Naposledy jsem si dal thc před 4 dny a jinak tak jednou týdně ale jen málo neprehanim to. Děkuji moc. Luděk

Luděk Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Luďku,

děkujeme za dotazy, nutno ovšem podotknout, že otázky z oblasti práva bohužel nejsou naší parketou a pro podrobnější informace Vám doporučujeme oslovit přímo kolegy z právní poradny A.N.O. (je možné telefonicky nebo emailem).

Pokusím se Vás alespoň nasměrovat. Co se týče lhůty oznámení o odebrání ŘP, ZDE si můžete přečíst naši odpověď, kde jsme se jí v minulosti věnovali. Pokud budou testy pozitivní (tzn. pokud bude naměřená hodnota více než 2 ng/ml THC v krvi), tak Vám konkrétně hrozí ve správním řízení pokuta, zákaz řízení a ztráta bodů. Více se dozvíte v rámci TOHOTO odkazu.

Za nás bych pouze dodal, že po 4 dnech od posledního kouření marihuany (obzvláště v případě ojedinělého či příležitostného kouření) máte značnou šanci, že v krvi již aktivní metabolity THC nebudou anebo budou pod uvedeným limitem.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
11.11.2017

Kombinace látek

Zdravím, chci se zeptat jak je to s komplikacemi při kombinaci rajského plynu a např alkoholu, THC... Díky za odpověď

Matouš Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

u kombinací rajského plynu s alkoholem a THC nejdou výsledné komplikace dopředu příliš odhadovat.

Záleží totiž na příliš mnoho proměnných, například na tom, v jaké je uživatel kondici, zda je fyzicky zdravý, najedený, odpočatý, jakou má toleranci vůči drogám apod. Na straně látek - alkoholu a THC - záleží kromě jejich zkonzumovaného množství také na síle a frekvenci konzumace/kouření.

Mezi závažné komplikace, které by mohly nastat, patří nevolnost, zvracení, ztráta vědomí, předávkování, negativní psychický stav (bad trip), utlumení dýchání až zástava dechu a srdce u vysokých dávek. Podobné kombinace jsou vždy nevyzpytatelné a velmi rizikové. Více o drogových kombinacích najdete v této tabulce.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.11.2017

Co mi hrozí když jsem pod vlivem?

Dobrý den, když jsem pod vlivem marihuany, zastaví mě policie a dojde na to že jsem ji měl, ale u sebe ji nebudu mít, co mi hrozí za trest?

Kopr Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

pouze za to, že jste užil marihuanu, Vám žádný trest nehrozí. O přestupek nebo trestný čin by se mohlo jednat v případě, že byste pod vlivem marihuany řídil motorové vozidlo, nebo vykonával některá zaměstnání. Jiná situace by také mohla nastat, kdyby byla osoba pod vlivem nezletilá. Poté by se možná o případ začala zajímat policie nebo orgán sociálně právní ochrany dětí. Ohledně dalších právních informací v souvislosti s užíváním psychoaktivních látek, se můžete podívat na tento text v rámci webových stránek Právní poradny A.N.O.

Zdraví poradna EXTC

 

 

 

 

skrýt odpověď ↑
10.11.2017

Intoxikace a lékařská oznamovací povinnost

dobrý den, pokud je někdo hospitalizován po intoxikaci drogami, znamená to že lékař musí kontaktovat policii ? děkuji.

raver Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

lékaři a zdravotnický personál mají povinnost kontaktovat policii pouze v případě, že je pacient nezletilý, tedy mladší 18 let. Tato povinnost se vztahuje na intoxikaci nelegálními drogami i na užití alkoholu. Pokud je pacient plnoletý, tato povinost zde není a lékaři policii neinformují.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
10.11.2017

Marihuana, zvláštní stav

Dobrý den. Už asi 2-3 roky kouřím marihuanu.. Dříve sem chodil do školy, která byla v menším městě.. Po dodělání základky jsem přešel na střední do většího města.. Nevím čím to je ale teď když jdu po škole s kamarády na "špeka" tak mívám takový zvláštní stav(pocit), jako kdyby ostatní vědeli že jsem zkouřený, je pro mě náročné bavit se s člověkem který není pod vlivem(mám asi strach že to pozná, nevím).. Občas se cítím jakoby prázdný, smutný nebo tak nějak.. Avšak na venek si lidi myslí jaký jsem optimista. Jsem ze všeho nervózní, dělá mi trošku problém mluvit cizím člověkem nebo se přes telefon domluvit s někým, koho vůbec neznám.. Těžko se to popisuje..:( Děkuji za odpověď, přeji hezký den. :-)

Dominik Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Dominiku,

děkujeme za oslovení naší poradny. Co se týče Vašeho dotazu, pak nástup zvláštních stavů a pocitů (např. úzkostných, depresivních, paranoidních - například, že někdo pozná, že jsem pod vlivem apod.) je v rámci intoxikace a to i po delší době od užívání marihuany velmi častý a popisuje jej nemalé množsví kuřáků.

Jedna z hypotéz, proč se tak může dít, jby mohla souviset s THC potentní marihuanou (viz tento text), další by mohla souviset např. s tím, jakými lidmi se obklopujete a jak se s nimi cítíte. Tedy na tzv. settingu. Také tyto pocity mohou být i určitou psychosomatickou zpětnou vazbou (či reakcí) Vašeho organismu. Mohou být indikátorem toho, že jste s marihuanou již za hranou. V takovém případě je důležité začít uvažovat o případné změně přístupu k této psychoaktivní látce, např. o jejím dlouhodoběhším vysazení, po němž byste měl šanci zjistit, jestli se z Vás opět nestává o něco větší optimista (a to nejenom navenek) a jestli Vaše obtížě začnou mizet.

Pokud byste o něčem takovém začal uvažovat, tak by na začátek mohl pomoci např. tento text, případně je možné vše začít řešit ve spolupráci s odborníkem (např. psychologem/terapeutem), viz Mapa pomoci.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
8.11.2017

Serotonin, MDMA

Dobrý den, kolik se zhruba vyplaví serotoninu po použití xtc (cca 250mg)? kolik se vyplavuje běžně? zjištuji pro případné doplnění po rychtách.. četla jsem, že ruzné druhy ovoce ovasahují serotonin, který po akcích značně postrádám...

x Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkuji za oslovení naší poradny, obávám se ale, že na Vaši otázku konrétní odpověď nemám. Je to dáno tím, že jsem nenašel relevantní vědecký zdroj, který by takové hodnoty uváděl, zároveň mám hypotézu, že by se stejně jednalo o velmi individuálně laděný faktor, který by byl těžce měřitelný. Nutno také dodat, že serotonin není možné uměle do těla doplňovat, lze pouze podpořit jeho produkci (článek na toto téma ZDE), která probíhá samovolně a je potřeba několik týdnů, aby se hladiny vrátily do normálu.

Na závěr bych rád alespoň stručně dodal, že nízkou hladinu neuropřenašečů (serotoninu aj.) a obecně sílu tzv. "dojezdu" je možné ovlivnit již samotným přístupem k psychoaktivním látkám. V rámci principu harm reduction se doporučuje respektovat především tyto praktické rady anebo konkrétně pro extázi tyto tipy (překlad ZDE), pokud už se rozhodnete ji i přes všechna rizika užívat.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
7.11.2017

THC testy

Ahoj je mi 22 let a mam 5 mesicni dceru a kouřim travu každý den .. hah mate na to nazor ale o malou se postaram uvarim uklidim .. prišla mi na to mamka a chce mi delat za tyden test na pritomnost thc , kdyz si koupim chlorelu pomuze to ? Nebo mliko a pohyb ?,

janickadamradabuje Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

pokud kouříte marihuanu každý den, je možné, že Vám i po týdnu test vyjde pozitivní (viz tato naše tabulka). THC se z těla vylučuje samovolně, což není možné nijak zvlášť urychlit - ani chlorelou, ani mlékem, pohyb může pomoci jen nepatrně vzhledem k tomu, že se THC ukládá v tucích.

Jen bych chtěla dodat, že je dobré zvážit rizika, která užívání marihuany může mít při kojení dcery a také pro vztah s Vaší matkou i bez ohledu na výsledek testu.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
6.11.2017

Extáze a negativní projevy

Dobrý den, od července jsem pravidelnou uživatelkou extáze. O prázdninách jsem ji brala asi 5x za tý den, teď během školního toku o víkendu 2-3 tablety. Mám zkušenosti i s kokainem,speedem,emkem a lsd. Od srpna trpím bolestmi hlavy, které doprovází hučení v uších. Bolesti přicházejí ve večerních hodinách. Také jsem v noci často vystrašená, nemůžu spát a mívám pocit,že slyším reálné hlasy. Asi před týdnem se mi stalo, že jsem ležela a měla zavřené oči ale viděla jsem pokoj ve kterém jsem byla. Najednou se mi udělalo zle, bolela mě hlava a chtěla jsem křičet o pomoc ale nemohla jsem mluvit. Najednou jsem ale otevřela oči ale nemyslím si, že to byl sen, bylo to hrozně reálný. Nevím, co s tím mám dělat. Chtěla jsem se zda, když půjdu k psychologovi a řeknu mu k tom, tak jestli to může říct mým rodičům v případě, že jsem nezletilá. Děkuji předem za odpověď.

Azbi Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Negativní příznaky, které popisujete, působí závažně. Je možné, že Vaše potíže souvisí s množstvím látek, se kterými máte zkušenost a s častým užíváním extáze, stejně jako je možné, že potíže pouze vyvolaly a ty nyní pokračují nebo vězí příčina ještě někde jinde. Určitě by však bylo dobré nic nepodcenit a nechat se vyšetřit.

Pokud vyhledáte psychologa v adiktologických službách (v Praze se jedná o Drop-In, Sananim či Progressive), neměl by Vaše rodiče informovat a vše co budete probírat by mělo zůstat mezi vámi. Pokud byste měla obavy, nemusíte mu dopředu říkat o svém věku. Spolu s ním můžete zmapovat Vaše další kroky. Kromě psychologa by bylo možné jít ještě k neurologovi, aby ověřil, zda je vše v pořádku z biologického hlediska. Doporučení Vám může dát Váš obvodní lékař, například kvůli bolestem hlavy.

Takto časté užívání drog, ať už se jedná o MDMA, kokain, speed či LSD, se neobejde bez rizika. Například u extáze se doporučuje mezi jednotlivým užitím zachovat alespoň 3 měsíční pauzu, aby se vyrovnala neurochemická rovnoháva v mozku. Bez dodržování pauz hrozí díky nadměrné zátěži pro organismus větší potíže.

Ideální by bylo samozřejmě všechny psychoaktivní látky nyní vysadit a zkusit sledovat, zda Vámi popisované potíže postupně vymizí.

Držíme palce, ať je Vám lépe.

Poradna EXTC

 

skrýt odpověď ↑
6.11.2017

THC test

Dobry den existuje nejaky levny dostupny test na podil THC v marihuane ?

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

Váš dotaz bych doporučil již probrat přímo v některé z internetových diskusí uživatelů na dané téma. Pro nás jde přece jen o téma mimo naše adiktologické zaměření. Alespoň obecně Vám mohu napsat, že by měl podíl THC (a dalších kanabinoidů) umět rozlišit např. tento typ testu. O levnějším a dostupnějším testu nevíme.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.11.2017

Marihuana, podmínka

Dobrý den mám jeden důležitý dotaz jsem v podmínce za prodej marihuany a chodím ještě na probacnim úředníkem k vůli prospesnim pracím dostal jsem 1,5 podmínku která mi skončí v březnu v podmínce jsem udělal trestní čin ničení cizi věci a nedávno mojeho kamaráda chytyli z trávou a řekl ze to má. Odměně věc je ještě šetří policie mám nějakou šanci ze nepůjdu do vězení kdyby mi dokázali ze jsem mu to dal já popřípadě kolik mi hrozi když mám odedelat150 hodin prospěšných o do března podmínku dekuji za moc krát za odpověď

Lukas Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Lukáši,

Váš dotaz spadá do právní oblasti, které se bohužel věnujeme pouze okrajově. Doporučujeme proto přímo oslovit naše kolegy z Právní poradny A.N.O., která nabízí anonymní a bezplatné drogové právní poradenství (a to telefonicky nebo emailem viz odkaz).

Děkujeme za pochopení. Poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.11.2017

Pervitin a riziko infarktu

Dobrý den, včera jsem měl poprvé piko. Byl jsem nejdříve zdrogován a pak zneužit, nevzal jsem si drogu z vlastní vůle a nikdy bych to neudělal. Měl jsem jedna a půl lajny.. V noci jsem nespal, což je podle toho, co jsem četl, naprosto normální. Víc mě trápí hodně zrychlený tep. Odpočívat můžu jen dnes a zítra musím být aktivní a bojím se, jestli třeba nedostanu infarkt, nebo tak něco.. Je hodně pravděpodobné, že při fyzické námaze dostanu infarkt?

Adam Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Ahoj Adame,

díky za dotaz a za projevenou důvěru. Bohužel v této poradně nejsme schopni odpovídat dotazy obratem, snad Ti bude odpověď i tak užitečná.

Ptáš se na riziko infarktu po užití pervitinu. Pervitin jakožto stimulant zrychluje srdeční tep a srdeční akci a při velkých dávkách nebo u lidí se srdeční vadou či onemocněním může přispět k rozvoji infarktu. U zdravých lidí je riziko poměrně malé. Fyzická námaha další dny by byla riziková opět především u člověka, který má k infakrtu již předpoklad.

Některé dozvuky užití pervitinu mohou trvat ještě nějakou dobu, zejména pokud na něj organismus ještě není zvyklý a nemá vybudovánu toleranci. Je tedy možné, že potíže se spánkem budou ještě pár dní přetrvávat. Pokud by ses však ani v době, kdy k tobě dorazí tato odpověď, necítil dobře a měl potíže se zrychleným tepem, doporučuji vyhledat lékaře a podstoupit vyšetření, aby se vyloučily případné komplikace.

Chtěla bych se ale ještě zastavit u toho, o čem píšeš. Zmiňuješ, že sis pervitin nevzal sám, ale žes byl zdrogován a zneužit. Přivádí mne to k přemýšlení o tom, jestli jsi v bezpečí a zda jsi celou situaci hlásil na polici nebo se s ní alespoň někomu svěřil. Pokud ne, ale přemýšlíš, že by to pro Tebe mohlo být užitečné, můžeš se obrátit například Linku bezpečí, lze to i zcela anonymně. Protože není v pořádku, že Ti tohle někdo udělal. Ráda bych Tě podpořila v tom někomu se svěřit, nejlépe někomu dospělému, komu důvěřuješ a kdo Ti může být v následujících dnech oporou.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
5.11.2017

Marihuana, detekce

Zdravím zajímalo by mě zda je možné aby se detekovala marihuana ve slinach a krvi i po delsi dobe nez 2 dny ( aktivni latky) pri pravidelnem uzivani 1 tydne ( 1gram nadprumerne silne) s normalni fyzickou aktivitou a s výškou 170 cm a váhou 80 kg. A take jaky postup by nasledoval po zjisteni latek marihuany) ve slinach a naslednemu toxikologickemu vysetreni a jestli je brán určitý zřetel u policie ( rizeni motorovxch vozidel) atd

Trimi Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

vzhledem k mnoha proměnným je vždy ošidné odhadovat dobu detekce s nějakou větší přesností. Přesto se domnívám, že by hypoteticky určité riziko existovat mohlo (obzvlášť pakliže by se jednalo o silnou, THC potentní marihunu), viz např. tento náš text, který se danému tématu věnoval.

Co se týče Vaší druhé otázky, pokud se ptáte na postup PČR, tak po případném pozitivním testu THC ze slin následuje zmíněné toxikologické vyšetření z krve. Pokud je množství aktivních metabolitů THC v krvi vyšší než 2 ng/ml, následuje trest za řízení pod vlivem návykové látky (nejčastěji pokuta a odebrání ŘP). Detailnější informace najdete ZDE.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
1.11.2017

Žvýkací tabák

Dobrý den, lze žvýkací tabák (např. po vysušení, nakrájení) použít ke kouření? Je to technicky možné? Díky za odpověď.

Harry Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

děkujeme za dotaz, naše poradna je nicméně primárně určena na pomoc lidem, kteří se v souvislosti s psychoaktivními látkami dostali do potíží, navíc se specializujeme pouze na oblast ilegálních psychoaktivních látek.

Zkusím Vás alespoň nasměrovat, např. v TÉTO diskusi se dané téma řeší. Pokud byste chtěl detailnější odpověď, tak můžete zkusit ještě např. tuto poradnu.

Zdraví Vás poradna EXTC

 

skrýt odpověď ↑
31.10.2017

Co dělat?

Dobrý den, z pátka27 na sobotu28 zhruba kolem půlnoci jsem si dal půl tabletky extáze (dle mých zdrojů byla kvalitní), cca 120 mG MDMA, před tím 2 piva a při stavu jsem si párkrát(3krát) bohužel čichnul poppers, + na konci jsem si trochu potáhl z jointa. Celý večer jsem dodržoval pitný režim a od té doby jsem žádné drogy neměl, a také dojezd přímo po akci byl docela v pohodě. Problém byl když jsem den poté v neděli šel hrát do poměrně velké zimy fotbal. Od té doby (nyní je úterý31) mám horečky až 39, když si dám prášek občas seskočí až na 37. Mohli by jste mi poradit, co mám dělat, případně kdy by to mohlo skončit? Děkuji

Jan Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den Honzo,

děkujeme za oslovení naší poradny, ale bohužel Vám takto na dálku přes internet bez přímého vyšetření praktickou radu dát nemůžu (v týmu navíc nemáme lékaře). Pakliže máte vyšší horečky, doporučujeme navštívit Vašeho obvodního lékaře a vše s ním probrat. Pakliže se na to necítíte, nemusíte mu říkat o Vašem víkendovém užívání (a mimochodem dost rizikovém přístupu k psychoaktivním látkám, již jen ve smyslu jejich mixování).

Za nás Vám mohu alespoň obecně napsat, že se zřejmě bude jednat o chřipku/angínu (či o obdobnou infekci), ta potřebuje dlouhodobější klid a doléčení. Časový horizont by Vám měl ovšem sdělit pouze a jen lékař.

Zdraví Vás poradna EXTC

skrýt odpověď ↑
31.10.2017

Extáze a točení hlavy

Dobrý den, týden zpět jsem měla mdma, ale jen 1/4, která se mnou vůbec nic neudělala... před 3 dny jsem měla extazi, první jsem si dala půlku tablety, ktera pusobila dobre, tak jak ma.. asi po 2-3 hodinách další 3/4, ta už tak moc nepusobila, s ostatními jsme to mixovaly ještě s trávou, ale ja jsem ji neměla tak moc,jako ostatní, kteří po tom všem měli halucinace.. (extáze jsme mely všechny stejne) vsechno se to odehrávalo v sobotu večer (v noci) Dojezd jsem moc neměla, spíše slabší. dnes je úterý a občas se mi z niceho nic zatočí hlava, může to být kvůli te extazi?? dekuji předem.

anonym Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 

Dobrý den,

točení hlavy může být klidně způsobeno extází, a to i po několika dnech po užití. Jedná se o drogu, která významným způsobem zasáhne do tělesných a duševních pochodů. Extáze (a MDMA v ní obsažená) způsobuje mimo jiné přehřátí organismu, dehydrataci, vyčerpání, napětí žvýkacích svalů atd. To vše může přinést nepříjemné následky, kromě jiného i točení hlavy. Organismus potřebuje čas, aby se po tomto zásahu zase vrátil do normálu. Přeci jen pokud by se vše časem nelepšilo, ale naopak zhoršovalo, je lepší obrátit se na lékaře, jestli už se nejedná o jiný problém.

Doporučuji Vám ještě k přečtení TENTO a TENTO text o účincích, ale i rizicích extáze a MDMA. Přeci jen pokud se rozhodnete extázi užívat, navíc v takhle mladém věku, je na místě mít co nejvíc objektivních informací.

Zdraví poradna EXTC

skrýt odpověď ↑

zobrazeno: 1-25 z 5959 → stránka: 12