Vyhledávání a filtrování dotazů

Archiv dotazů

Zpět k novějším dotazům

Filtrovat dle tématu:

Dle typu drogy:

Hledaný výraz:

Nalezené záznamy pro výraz :

zobrazeno: 1-25 z 2670 → stránka: 12

9.12.2009

návykové látky a početí

Pokud bylo pocato dite za stavu: muz na extazi a dlouhodob uzivani marihuany a zena na kokainu, - doporucoval by jste potrat? Je velke riziko ze plod bude poskozeny? Diky za opdoved

Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
<>
<>
<>

 

<>
Dobrý den,
 
I když návykové látky mohou ovlivnit průběh těhotenství, nejsou jediným a nejdůležitějším kritériem pro zachování nebo přerušení těhotenství. Do hry vstupují další věci, jako jestli dítě oba chcete, jestli se má kam narodit apod. K Vašemu dotazu na návykové látky se můžeme vyjádřit tak, že matkám, které užívaly v těhotenství látky jako heroin nebo pervitin, se rodí většinou zdravé děti, nemluvě o jednom excesu u početí. Pokud jste tedy něco brali (zde jede hlavně o matku), je důležité to oznámit Vašemu lékaři,aby udělal příslušné testy. Ve velké většině případů se nepřijde na nic, co by bylo překážkou donošení. Samozřejmě, že abstinence po dobu těhotenství a kojení je nutným minimem.
 
Zdraví poradna Extc.
skrýt odpověď ↑
31.12.2008

Dobrý den.. zajímalo by mě jak po požití (šňupnutí) pervitinu zmírnit "dojezd"?? Předem děkuji za odpověď.. kkryplikk Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Na zmírnění dojezdu po pervitinu neexistuje žádny zaručený recept. Dojezdy k drogám patří a k pervitinu zvlášť. Je to přirozená reakce těla, které si žádá o odpočinek a trochu klidu. Pokud už dojezd nastane, můžete se ho pokusit zmírnit odpočinkovým režimem. Tzn. dostatkem spánku, doplňováním vitamínů a uklidňujícími bylinkovými čaji (např. meduňkový). Blízkost nějakého člověka, kterému můžete důvěřovat může také pomoci. Pozdější dojezdy můžete zmírnit už i při samotném braní. To hlavně tak, že budete pravidelně doplňovat tekutiny a živiny, fyzicky se nepřepínat a užívat spíš méně než více. Zbavit se úplně dojezdů bude však možné jen abstinencí od pervitinu. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
30.12.2008

Dobry den, chtel bych se vas zeptat, jak je to s odposlechy mobilnich telefonu. Muzu mit od policie odposlouchavany mobil? (at uz z jakehokoliv duvodu). Jak je to s odposlechem u soudu? Jakou to ma vahu a da se to vubec nejakym zpusobem zjistit, ze je telefon odposlouchavynej? Nevim, jak dalece mi odpovite, ale za kazdou ospoved dekuji, Dave Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Tento dotaz bohužel není v naší kompetenci. Doporučuji internetovou právní poradnu A.N.O. , nebo jiné právní poradny, které Váš dotaz mohou fundovaně zodpovědět. Zdraví drogová poradna Extc. skrýt odpověď ↑
28.12.2008

Dobrý den, jak dlouho je vidět kokain a marihuana v moči a krvi?děkuji moc jana Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Jano, kokain se z těla vyplavuje poměrně rychle, z krve do pěti hodin a z moči do cca tří dnů. U marihuany je tato doba o dost delší, v závislosti na tom, jak často a moc ji člověk kouří. V krvi zůstává nejdéle dva týdny a v moči se hovoří o maximální době tří měsíců. Po jednorázovém užití se z těla odbourá do týdne. Zdraví Vás poradna EXTC.skrýt odpověď ↑
27.12.2008

Zdravim vespolek...tak abych zacal od zacatku. kourim cirarety pravidelne od 9 let s prestavkou na rok...trávu sem začal pravidelně kouřit od 12...v 16 sem zacal snupat se spolužákam na praxi v jídelně...párkrát sem si zakouřil heroin to mě ...xtc jsem zkusil jen jednou ...celkem casto sem uzival lsd v podobe tripu(tak ze behem 3 mesicu sem polkl cca 40 obrázků)..casem jsem dostal toxickou psychozu která trvala 3 týdny..po celou tu dobu jsem byl doma zavřenej a nechtěl sem vídat kamarády a jakoukoliv civilizaci...nějak sem se z toho časem vylízal a pokračoval ve stylu života jako dříve...opět po roce kdy jsem jel na teknopárty...v sobě 2 tripy a půl gramu pervitinu...byla mi šílená zima ..nejspíš sem byl předávkovaney...no a do toho lsd kdy sem poprvý viděl na vlastní oči jakože skutečný halucinane ...např. jak teče betonova zed...až k ránu se mi to povedlo přepít panákama...doma sem to po dvouch dnech vyspal...asi 2 týdny na to se stal nějakej skrat a byla z toho paranoidní schizofrenie na půl roku...opet sem byl zavrenej doma...slyšel sem jen jak se na mě lidi domlouvají...i z okna sem ani nekoukal..po 3 měsících sem si prvně pustil třeba počítač...z toho sem měl taky strach... zas po nějaké době sem začal chodit ven...jen ale pred bytofku s jedním sousedem kerého sem taky odmítal a nechtěl ho dlouhou dobu vidět...viděl sem u něho trávu tak sem řekl at mi dá na brko že pak doma zkusim co to semnou udela...týden na to sem se rozhodl navštívit souseda osobně jestli náhodou nemá ještě nějakou trávu...no a takhle sem zase začal chodit ven...prvních pár dní sem potkal nějaké známé ...furt sem se ale necítil uplně nejlíp ve společnosti..časem se to lepšilo až sem zase začal pravidelně hulit..později přišel opět pervitin i trip...tedko beru sem tam..1x za týden...někdy 14 dní..a nebo taky to někdy přijde že nespim 3 dny ..ale to už jen výjmečně..kdysi nebyl žádnej problém naspat za 9 dní jen 6 hodin...taky sem tak vypadal...vyhublej...obličej mi věčně škubal a viděl sem jak mi přes obraz lítají barevný čáry......a je tomu nedávno ...co jsem ještě po hrozně letech odolával inzulínce...jako první sem si šlehnul půlku prášku subotexu...až na zvracení se mi to docela zalíbilo... během dalších 14 dní sem jezdil se sousedem za cikánama pro subotexy..tedko knim ale nemam pristup protoze soused zmizel a neukázal se už 10 dní což u něho nebylo zvykem..ještě k tomu přišla ke mně do pokoje nedavno mama stim abych jí ukázal ruce protože nevim jak je to možný ale stříkačka ležela v kuchyni na podlaze.....mimochodem prášky které sem užíval během doby co sem byl doma jsou: tiapridal.risperdal,zyprexu ..a ještě nyní po 4 měsících co už normálně funguju mam stále brát remood a seroqel...jenže už je neberu tak měsíc protože už mi to přišlo zbytečný...ale muj psycholog říká že se to ještě může kdykoliv vrátit a že mam užívat ještě tabletky nějakou dobu..a proto se vás ptám jestli je rozumný brát ty prášky když opět fetuju...a taky co byste mi doporučil/a vy....jo a už od zítrka na sobe pozoruju že mě bolí kosti a že mam ochablé svalstvo že doslova kůže ze mně uplně vysí...a bolesti zad ...tak sem si hned musel na bolest narýsovat jednu mršku...a jdu zkusit spát...snad už dnes zaberu..děkuji za odpoved:) Soplík Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Zdravím Soplíku, Díky za dotaz. Ptáte se, jestli je rozumný brát prášky, když opět berete drogy. Taky Vás zajímá, co bychom Vám doporučili. V případě prvního dotazu jsou naše možnosti opravdu omezené, jelikož nemůžeme a ani nechceme nahrazovat osobní kontakt s psychiatrem/psychologem. Můžu ale napsat, že kombinace psychofarmak a psychoaktivních látek rozumná není. Zvlášť kombinace antidepresiv s metamfetaminy (pervitin) může být nebezpečná, díky možnosti vyvolání serotoninového syndromu. U ostatních látek, které jste uvedl, jsou drogy určitě kontraindikací. Jak závažnou Vám ale může říct jedině psychiatr nebo psycholog, který zná blíže Váš zdravotní stav. Co se týče doporučení od nás, zde přesně nevím, čeho by se to mělo týkat. Abychom Vám mohli něco doporučit, nevím, co vlastně chcete, nebo potřebujete? Z Vašeho mailu lze vyčíst, že jste už zkusil různé možnosti léčby a máte opravdu hodně zkušeností s různými látkami. Píšete, že jste se vždy nějak k těm drogám vrátil. Co bychom Vám tedy mohli doporučit dalšího, co vám ještě nabídnuto nebylo? Je myslím fajn, že teď docházíte za psychologem. S ním můžete rozebrat svou motivaci, tedy co vlastně dál nejvíce chcete. Důležité je, abyste mu důvěřoval. Pokud to tak není, zkuste třeba vyhledat někoho jiného, ke komu můžete být opravdu upřímný. Někdy to trvá, než člověk najde dobrého terapeuta, námaha pak ale stojí za to. Krom psychologa je také k dobru každé věci mít kolem sebe lidi, kteří Vás podrží a kterým důvěřujete. Kdybyste chtěl nějaké tipy na psychologickou pomoc ve Vašem okolí, na požádání zašleme. V případě jiné potřeby můžete také napsat. Přeji mnoho sil. Vaše poradna Extc. skrýt odpověď ↑
26.12.2008

Dobrý den , mám takový problém , spíš je to problém mé dívky , problém spočívá v tom že má dívka neustále kouří trávu , chci se zeptat jak takového člověka od něčeho takového odradid ,snažím se jí to neustále rozmlouvat , tvrdí mi že je to už závislost , ale pro svoji lásku bych udělal vše , není nějaký způsob jak by stím mohla praštit,určitě je tady důležitá pomoct druhého , ale jak na to mám jít , kouří trávu 3 roky a nechce stím skončit , prosím žádam vás radu a vaši pomoct potřebuji vás , předem děkuji za odpovedi Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Děkujeme za dotaz. Chtěl byste pomoci své dívce, která kouří trávu a nechce s tím přestat. Rozumím, že je to pro Vás nyní těžké, rozmlouvání zdá se nezabírá, i když se snažíte. Je otázkou, zda by další přesvědčování k něčemu vedlo, když říkáte, že s tím nechce skončit. Uznejte, že bez vlastní motivace k trvalé změně většinou nedojde. Co tedy dál? Co můžete změnit, jsou ty negativní důsledky, které Vám tato situace přináší. I když píšete hlavně o Vaší dívce, zřejmě kolem toho celého máte taky dost emocí, které nejsou příjemné a které Vám možná vadí (soudím podle Vašeho naléhání na pomoc a radu). S těmi je možno něco dělat, tak aby to pomohlo Vám a zprostředkovaně možná i Vaší dívce. Krom toho, že budete vyjadřovat své obavy o ní a žádat ji, aby skončila, zkuste se taky zaměřit více na své zájmy a potřeby. Něčí závislost totiž ovlivňuje stejně tak životy blízkých a svým způsobem jim je bere. Pokud uvidí, že si nenecháváte vzít svoji dobrou náladu, zájmy a ideály kvůli jejímu kouření trávy a dokážete žít bez drog, třeba se nad sebou zamyslí. K tomu Vám mohou pomoci Vaši blízcí nebo kamarádi, kterým důvěřujete a můžete se jim svěřit. Krom toho existují anonymní linky důvěry (např. Modrá Linka: 608 90 24 10; Linka důvěry: 800 155 555), nebo přímo psychologické služby, které mají výhodu osobního kontaktu. Pokud byste chtěl poslat nějaké kontakty, rádi Vám nějaké přepošleme. Přeji hodně sil. Poradna Extc. skrýt odpověď ↑
25.12.2008

Dobry den kamos mel anginu a dostal antibiotika a hned po 3 dnech dobrani antibiotiku pil alkohol a boji se jestli nemuze chytit mononukleozu? Predem diky za odpoved Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Mononukleóza je virové onemocnění, není možné ji tedy chytit pitím alkoholu v kombinaci s léky, nebo anginou. Pití alkoholu je dosti problematické, pokud už dotyčný pro mononukleózu má a na to pije alkohol. Vystavuje se tím velkým zdravotní komplikacím. Pro více informací navštivte např. tyto stránky . Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
24.12.2008

Dobrý den,minulý týden jsem byl na očkovaní proti žloutence typu A a B.Bylo to již druhé očkovaní. Asi tři dny na to sem užil pár dávek pervitinu spojenou z dost velkou konzumací alkoholu.Chci se zeptat jestli to může mít vliv na očkování a můj imunitní systém.Chci dodat,že nejsem pravidelným konzumentem pervitinu.Díky za odpověď Pavel Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Pavle, Očkování jste tím zřejmě neohrozil, ale dal jste pořádně zabrat Vašim játrům. Ty jsou při očkování na žloutenku zatížena, což se neslučuje s konzumací drog jako je pervitin, nebo velké množství alkoholu, jenž játra taky pořádně zaměstnávají. Imunitní systém je narušením funkce jater taky oslaben, takže to na něj mohlo mít taky vliv. Je ale těžké odhadovat, jestli to bude vytvářet nějaké komplikace do budoucna. Rád bych Vám napsal, že bude vše v pořádku, pokud nyní nepociťujete nějaké problémy, to by musel ale potvrdit doktor. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
21.12.2008

Dobry den, muzete mi napsat neco o ucincich mexickych houbicek?? ketrin Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Účinky mexických houbiček by se daly spolehlivě srovnat s těmi českými (lysohlávkami), jelikož působí stejnou látkou – psilocybinem. Rozdíl bude v množství účinné látky, která se liší houbu od houby, ale hlavně druh od druhu (což dosti stěžuje dávkování a tím ohrožuje uživatele). Za mexické houbičky se pak může vydávat několik rozdílných druhů, kterých je dohromady asi 180… Pokud jde tedy o účinky, doporučuji si přečíst například náš web kde máme informace o psilocybinu, nebo zavítat na stránkybiotox.cz , kde naleznete mnoho dalších informací. Stojí za upozornění, že jakékoliv „magické“ houby nejsou bez rizik. Ohroženi jsou zejména lidé, kteří na tom nejsou momentálně psychicky dobře (depresivní nálada, stres atd.) a lidé, u kterých se vyskytly nějaké psychotické projevy, nebo je v rodině někdo s těmito problémy. Zdraví poradna extc. skrýt odpověď ↑
21.12.2008

Zdar, možná je to blbej dotaz, ale... Sem tam si dám brko, zhulim se... Kámoši co hulej mi říkali, že se po tem dobře spí...je to pravda ? Přemýšlím že bych se o svátkách zkouřil a šel spat... dik za odpověd... K. Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Díky za dotaz. Je zajímavé, na co se ptáte, ale bohužel na to neexistuje jednoznačná odpověď. Některé studie (např. http://www.lycaeum.org/drugwar/marij3.html) tvrdí, že marihuana působí na spánek podobně jako hypnotika. To znamená, že usnadňuje usnutí, ale zkracuje REM fáze. Dá se tedy očekávat hlubší spánek a méně snů, než při klasickém spánku. Měli Vaši kamarádi na mysli tohle, když mluvili o „dobrém spánku“? Ptám se, protože zážitky po marihuaně mají mnoho podob v závislosti na jednotlivých lidech a situacích. Jinými slovy, co zažívají Vaši kamarádi, může u Vás vypadat úplně jinak. Speciálně marihuana je psychoaktivní látka, jejíž účinky jsou velmi citlivé k psychickému nastavení jedince a prostředí, ve kterém ji lidé užívají (set a setting). V případě potřeby se zase ozvěte. Zdraví poradna Extc skrýt odpověď ↑
21.12.2008

Kde se bere energie po požití extáze? V extázi samotné přece není? Ex. je zřejmě jen spouštěč. Slyšel jsem , že energie pochází z jakýchsi nedotknutelných zásob ,které tělo má pro přípat mimořádné zátěže jako je např.těžká nemoc. Tím se tyto zásoby vyčerpávají a v okamžiku zátěže tělo nemá onu "nedotknutelnou" zásobu po ruce , což může být v krajním případě i velmi vážné. Co je na tomto tvrzení pravda? R. Hrubý Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den R., Chápete to v podstatě správně. Pokud někdo užije extázi a jde tančit, extáze (ale i pervitin a další stimulační drogy) způsobí, že nepociťuje tolik únavu, přehřátí, žízeň apod. Normálně by tedy došlo k tomu, že když se člověk cítí unavený, jde si odpočinout, než zase půjde něco dělat. U stimulantů toto nemusí nastat a člověk funguje „na dluh“. Samozřejmě, že energii tělo čerpá ze svých zásob, které by jinak byly hůře dosažitelné (přes únavu, bolest apod.). Proto druhý den po extázi nebo častěji po pervitinu přichází kocovina, kdy jsou lidé unavení, hodně spí, bolí je tělo apod. Pokud nenásleduje další „jízda“, tak by se mělo tělo po nějaké době dát do pořádku a doplnit zásoby energie, které vyčerpalo. V tomto období rekonvalescence je imunita oslabena a člověk je více ohrožen nemocemi. Poté by se mělo vrátit vše relativně do normálu, pokud tedy nejde o častější užívání, kdy se dá počítat s dlouhodobějšími negativními efekty na zdraví. Vypotřebování zásob, na které se ptáte, také závisí na tom, jak člověk s účinkem nakládá. Pokud celou noc netančí, nebo se aspoň dělá pravidelné přestávky, doplňuje tekutiny atd., tak je úbytek zásob méně nebezpečný. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
20.12.2008

Dobrý den, už rok užívám extázy každý víkend, poslední půlrok třeba čtyři za večer plus tak gram koksu a taky do toho vyhulim par jointu.. Nechci ted prestat, tak se chci zeptat jak muze byt ohrozeno moje zdravi..? A kdyz uz mi parkrat snezilo z nosu, muzub ztratit cich nebo tak..?Jeste ke vsemu je mi malo.. Dekuji Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Asi Vás nepřekvapím, když napíšu, že Vaše zdraví ohroženo je a to vcelku dost. Každotýdenním užíváním extází si koledujete o psychické potíže, ať se jedná o poškození paměťových funkcí, nebo o různé poruchy depresivního rázu. Navíc se konzumací velkého množství naráz dostáváte do ohrožení nebezpečnými substancemi, které se v tabletách mohou vyskytovat (viz. odkaz na našich stránkách). Rizikem je také rozvoj serotoninového syndromu, nápor na kardiovaskulární systém a další zdravotní komplikace. Kokain je pak vůbec nejhorší na kardiovaskulární soustavu. To znamená, že jste ohrožen mozkovou mrtvičkou nebo zástavou srdce, zejména pokud máte nějakou vrozenou srdeční vadu. Kombinací extáze, kokainu a marihuany pak pravděpodobnost nějakých psychických nebo zdravotních potíží výrazně stoupá. Zatížena jsou také játra, přes které se všechny toxiny filtrují atd. Šňupáním může být čich určitě dosti narušen, nejvíce je ale ohrožena nosní přepážka, která se špatně hojí a může být někdy nevratně poškozena, což obnáší chronické zdravotní komplikace. Na kokainu se také vyvíjí silná psychická závislost. Toto jsou jen ty hlavní zdravotní ohrožení, kterých je poměrně dost. O dalších si můžete přečíst v podrobných popisech k jednotlivým typům drog na našich stránkách nebo např. na drogy-info.cz. Co si z nich vezmete je samozřejmě na Vás. Já Vám můžu jen říct, že s častou frekvencí, velkým množstvím a kombinací užívání různých drog je jen otázkou času, kdy se některé z výše uvedených problémů začnou projevovat. V případě potřeby zase napište. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
19.12.2008

Dobrý den, včera sem byl nucen podrobit se testu Drugvipe na návykové látky.Přístroj asi po 45 min ukázal nějakou slabou reakci (stalo se to kolem 23 hod a trávu sem kouřil asi 10 hodin před tim) poté následovala moč, moc mi toho neřekli jen vim že řikala, když se setry doktor ptal kolik sem toho měl tak odpověděla nějak 0,0020 nebo něco takového.Zajímá mě jestli se z moči pozná zda šlo o aktivní nebo pasivní složku.Trávu kouřím téměř denně ale vždy večer.Před jízdou nikdy Děkuju Jakub T. Jakub Toman Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Jakube, Těžko říct. Jednorázový test z moči by neměl být důkazem toho, že jste byl aktuálně pod vlivem marihuany, protože z něj nejsou čitelné právě ty aktivní metabolity. Na druhou stranu někdy existují určité limity množství thc v moči, které jsou považovány za důkaz akutní intoxikace. Je však vždy sporné, jestli jde o chronického kuřáka, který už týden nekouřil a má vysokou hladinu metabolitů, nebo o svátečního kuřáka, který si dal před 12 hodinami. Je také těžké něco posuzovat, pokud nevíme, co znamená Vámi uvedená hodnota a jaký typ testu byl přesně použit. Pokud chcete zjistit více, doporučoval bych se obrátit na Ústav toxikologie, kde by mohly mít přesné informace k jednotlivým typům testů a interpretaci výsledků. Kontakt např. zde. Zdraví poradna EXTC. skrýt odpověď ↑
18.12.2008

Jak dlouho vydrží pervitin v moči,krvi,vlasech? Jak dlouho je zjistitelnej pervitin z dopingovejch testů. Existují určité látky na odbourání pervitynu z těla aby nebyl zjistitelný v testech? Lola Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Lolo, Pervitin je zjistitelný v moči maximálně 7 dní (většinou tak 1-5). Z krve je doba detekce většinou max. 3 dny. U vlasů za standardní dobu záchytu považují tři měsíce, ale teoreticky je možné z tělesného ochlupení detekovat až rok. U dopingových testů to bude stejné jako těch z moči nebo z krve, malé odchylky mohou být v přesnosti testů (jeden může detekovat nižší hladiny látek než druhý), ale určitě doba záchytu nepřekročí výše uvedené limity. Co se týká látek na odbourávání, tak nám nejsou známy žádné zaručené možnosti. Na internetu se sice nabízejí různé extrakty pod heslem „pass drug test“, ale může jít o pouhý marketingový trik s pramalou účinností. Určitě nic nezkazíte tím, když budete pít čistící čaje, jíst vitamíny a sportovat. Nastartujete tak lépe tělesný metabolismus, což může vy výsledku k odbourávání přispět. Zdraví poradna Extc skrýt odpověď ↑
16.12.2008

Dobry den chci se zeptat na dobu ucinku mochomurky cervene 10x extrakt kdyz ji budu kourit diky. Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, O kouření muchomůrky neexistuje příliš dostupných informací. V případě orálního užití je doba nástupu 2-3 hodiny a pak asi 6-8 hodin samotného účinku. Ze zkušeností uživatelů na serveru erowid.org lze vyčíst, že účinek po kouření má jinou kvalitu a bude mít asi i jiné trvání. Kdybych měl spekulovat, tak bych řekl, že bude mít rychlejší nástup a mnohem kratší trvání, než v případě orálního užití. I když je kouření muchomůrky zdravotně méně rizikové než orální užití (možná těžká otrava), tak bych Vám ho spíš nedoporučoval. Zkušenosti experimentátorů se dosti rozcházejí a není vlastně jasné jak a nakolik to působí. Více informací naleznete na zmiňovaném serveru erowid.org, nebo na například zde. Zdraví poradna Extc skrýt odpověď ↑
16.12.2008

Ahoj nikdy jsem nehulil a na silvestra to chci zkusit akorad ze mam mononukleozu a v polovine druhyho ledna jdu na testy krve tak se chci zeptat jestli mi to doktorka v krvy najde a jestli se mi muze po teto droze stav nemoci zhorsit dekuji. Filip Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den Filipe, Díky za dotaz a oceňuji, že se informuješ dopředu. Na mononukleózu se nedoporučuje konzumovat žádné drogy, protože dochází k nadměrné zátěži už tak namožených jater, které filtrují toxické látky. Jak tedy odhaduješ, je možné, že se nemoc zhorší. Stejně to ale platí i s alkoholem a ostatními drogami. S hulením bych počkal i z jiných důvodů jako jsou různé psychické komplikace, které mohou být horší s nižším věkem (více např. na našich stránkách v sekci Drogy -> cannabis). Co se týká těch testů, tak by neměly být prováděny tzv. drogové testy na přítomnost drog, pokud jde o vyšetření na mononukleózu. V případě potřeby zase napiš. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
12.12.2008

dobrý den kouřil jsem trávu jednou za týden nebo za dva a naposled jsem kouřil před třemi týdny.Za dva týdny jdu na testy krve a moči je možné že mi najdou obsah thc?děkuji Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Z toho, co píšete, odhaduji, že by testy mohly vyjít negativní, neboť thc je většinou po občasném užití zjistitelné v moči max. 1-2 týdny. Samozřejmě je tato doba také závislá na rychlosti vašeho metabolismu a také na tom, jak silnou trávu jste kouřil. Sám si můžete ověřit jak na tom jste pomocí volně prodejných thc testerů, které jsou dostupné v lékárnách. Zdraví poradna EXTC. skrýt odpověď ↑
8.12.2008

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli se salvinorin A (z šalvěje divotvorné) také drží delší dobu v těle jako napříkald THC. A jestli se na něj vůbec dělají nějáké testy a jestli nějáké existují. A také bych se chtěl zeptat, jestli je to dopingová látka. Turboš Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Podle informačního serveru Erowid.org je doba detekce salvinorinu A menší než 12 hodin po požití. Salvinorin A pak nelze detekovat běžnými, ani rozšířenými drogovými testy, které se používají při drogovém testování. Díky tomu, že je ve většině zemí legální, ani o komerční produkci takových testů není zájem. Přesto existují hodně komplikované laboratorní testy, kterými záchyt možný je. Odkazy na ně naleznete zde . O tom, že by salvinori nA figuroval jako dopingová látka pak nemáme žádné informace. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
8.12.2008

Zdravim...pernik beru uz sedmym rokem. Zacal sem rovnou s nitrozilnim uzivanim a ve vetsine pripadu zustavam stale jeho zastancem (i kdyz najezdy uz jsou tezkou vyjimkou). Casto byvaly akce typu 60 hodin bez spanku apod. (poslednich par let uz omezeny jen na vikendy). Je mozne, ze jsem odolnejsi vuci nasledkum..? Podezrely je i fakt, ze z lidi co se mnou zacli brat se na to vsichni vykaslali, sli na psychu, nebo do krimu...kdyztak dik...salam aleikum Mara Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Zdravím Maro, Každý máme svou odolnost nastavenou trochu jinak. Díky toho se na to jeden vykašle dřív, nebo odejde na „psýchu“ , zatímco další ještě nějakou dobu obstojně fungují. Vy zřejmě patříte k těm, kteří žádné velké následky nepocítili, nebo jste k nim byl odolnější, ať už to nazveme jakkoliv. Problém je často v tom, že dopředu nikdo neví, kde má ta odolnost hranice. Spousta lidí tak v určitém momentě překročí bod, za kterým následuje ta „psýcha“, nebo kriminál, aniž by předtím pomysleli na to, že to tak dopadne. Ze zkušenosti terénního pracovníka vím, že pervitin si svou daň vybere téměř vždy, jen je otázkou kdy a co si z toho ti lidi odnesou. Hodně štěstí do budoucna přeje poradna Extc. skrýt odpověď ↑
7.12.2008

Dobrý den, nedávno mne zastavila policie a dělali mi testy na drogy ze slin,které byly negativní. Pravidelně kouřím marihuanu, před jízdou jsem kouřil tak 3 hodiny na zpět. Testy byly kupodivu ovšem negativní, policii jsem to předtím řekl, že jsem kouřil. Tak test opakovali 3x po sobě a zase nic. Jak je to možné? Dokonce přijely dvě další policejní auta,aby testy opakovali. Všechny testy byly negativní. Policie se pouze ptala co jsem jedl. Může negativnost testů vyvolat jídlo či pití u pravidelného kuřáka, který navíc 3 hodiny před jízdou kouřil? Velká zelená koule Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Doba záchytu thc ve slinách je většinou vyšší než tři hodiny. Přesto se někdy uvádí, že i po hodině mohou být testy negativní, stejně jako se někdy stává, že jsou pozitivní i po18 hodinách. Nabízí se otázka, jak to, že se testy tolik liší? Jako vždy na to působí mnoho faktorů, které lze těžko všechny popsat. Jídlo a pití může být jen jedním z nich. Další jsou třeba typ a kvalita testů, které policisté používali, rychlost Vašeho metabolismu atd. Bohužel momentálně nám není známo žádné jídlo ani tekutina, které by způsobovaly účinné snížení hladiny thc ve slinách. Na internetu se nabízí různé přípravky typu pass drug test s obsahem určitých vitamínů a výtažků, může jít ale o pouhý marketingový trik. Pokud se chcete dozvědět více, můžete zkusit zavolat na ústav toxikologie-toxikologickou laboratorní službu (+420 224 911 267), kde by mohli mít specifické zkušenosti s určitými typy testů a jejich omezeními. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
7.12.2008

zde napiš svůj dotaztag jo popisu vam muj stav predevcirem sem mela peri zacalo to carou parna bylo dost takze sem asik od 11hodin vecer do 4 do rana stridala plech cara nemohla sem prestat zapomela sem si uzivat stav jen sem si to davala a porad chtela vic nemohla sem presstet kamaradi se na tom taky sekli muj stav potom... zkusim to popsat rano kolem10 krece v brise silna depka krize kdyz sem lezela bylo mi zle kdyz sem vstala bylo mi hur porad sem chodila kourit ta chut byla odporna ale kdyz sem byla na vzduchu bylo mi lip vecer sem nemohla usnout porad sem musela nad necim premejslet bylo mi dost zle vsude sem to cejtila ty chemky 2krat sem se mila porad sem cejtila ze sebe to parno v perinach v pokoji kdee spim vsude ve vecech nemuzu to popsat druhej den slysela sem veci ktery nejsou sluchovi haldy bylo na brek ale nemuzu uz ani breccet zivot me nebavi asi bych si dala v parnu sem 9 mesicu neberu porad ale po pravde stalo se to soucasti me dojezdy nemivam mela sem poprvy kdyz sem si dala jen to snupu nevim co dal tenhle dojezd tedka nevim mam pocit ze me znicil proc to bylo tak dlouhy proc to porad je muj kluk teda muj kluk je parno...on to zacal brat moc se zmenil uz se ke me neumi chovat je tak zlej ja vim ze sem presne takova ale ted jak sem v pici tak me to mrzi ten debil me nechal 2 dny na dojezdech a neprisel ja nemuzu nikam jit ¨moc mi ted chybi nevim proc sem pisu asi sem zcvokla co mi je ??porad to bylo v klidu ale ted to ve me neco zlomilo nikdy se mi nestalo to co ted po parnu proc ted?vite to???????? mam sanci sem romka a ziju v tom co ted mama nic nevi uz sni neumim mluvit sem na vsechny hnusna zaslo to daleko alexandra Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Ahoj Alexandro, Díky za dotaz. Jestli tomu dobře rozumím, zažila jsi velmi nepříjemný dojezd, provázený křečemi, „depkami“ a nevolností, a tenhle stav trval i druhý den. Ptáš se co ti je a proč to přišlo právě teď. Asi tě nepotěším, ale tak trochu jsi asi právě narazila na odvrácenou stranu šňupání peří. Po určité době užívání totiž „parno“ ovlivňuje nebo dokonce i mění psychiku člověka. Většinou se to projevuje stavy, které si sama popsala ve svém dotazu, také se někdy přidávají i tzv. stíhy, což jsou paranoidní stavy provázené nutkavým pocitem, že je člověk sledován. Kromě toho, že se mění psychika - třeba to, že člověk není schopný prožívat život stejně, jako v době, kdy neznal peří, tak se mění i chování navenek. Píšeš, že jsi na všechny hnusná, ale také že tvůj kluk je na tebe „zlej“ a že ze hodně změnil, co začal brát. Můžeš tedy sama vidět, jak peří mění nejenom tebe, ale i lidi, co máš ráda. Pořád je ještě možnost něco změnit, začít zkusit žít jinak. Je dost možné že k tomu budeš potřebovat podporu někoho z okolí, třeba kamarádů, kteří sami neberou. Nebo můžeš zkusit zavolat pro začátek na anonymní linku důvěry, a svěřit se někomu, kdo tě podpoří a poradí ti, jak dál (např. Linka Bezpečí 800 155 155, nebo Modrá linka 608 90 24 10). Kdybys ještě něco potřebovala, znovu nám napiš. Zdraví poradna EXTC. skrýt odpověď ↑
5.12.2008

Dobrý den,užívám Citalec 20 ráno můžu si občas s kamárády vypít 2 piva?děkuji za odpověd´. Vladimír Vladimír Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, Vladimíre, Ráda bych Vám udělala radost a napsala, že se po dvou pivech nemůže nic stát, ale bohužel tu hraje rolí více okolností. Pití alkoholu se při užívání Citalecu nedoporučuje, protože tato kombinace může ovlivňovat samotný účinek léku a navíc negativně působí na jaterní tkáň. Navíc lze předpokládat, že tento lék berete z důvodu, že se chcete vyléčit ze svých nepříjemných stavů, čemuž ale pitím alkoholu, který působí toxicky také na mozek (neřku-li na celé tělo), moc nepomůžete. Naše doporučení tedy zní, zkusit to vydržet a odložit svá dvě piva, až po skončení léčby. Jestli to přesto chcete zkusit, je to samozřejmě na Vás. Nejvíc by Vám k tomu mohl říci váš lékař, který zná vaši situaci a mohl by odhadnout potenciální komplikace, možnosti internetového poradenství jsou v tomto omezené. Zdraví Vás poradna EXTC. skrýt odpověď ↑
4.12.2008

kolik si musim dat houbicek(ceskych) abych mel halucinace Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Dobrý den, To nelze nikdy přesně určit. Halucinace na houbičkách, ale i jiných psychedelických drogách, nepodléhají přímo množství užité substance. Záleží také na prostředí, ve kterém si to dáváte, lidech, se kterými do toho jdete, Vašem vnitřním nastavení a mnoha dalších věcech. Stojí za upozornění, že halucinace mohou nabývat různých podob a nemusí být vždy příjemné. Zdraví poradna Extc. skrýt odpověď ↑
4.12.2008

zde napiš svůj dotaz-Již 15 let užívám antidepresivum Fevarin 2x denně 50mg (fluvoxamini)+ 2xdenně xanax 1mg.Je mi 54 let a mám stále panické ataky a úzkosti v určitých situacích, kterým se vyhýbám (sama v lese, sama jezdit autem, prostě být sama se sebou). Jinak jsem celkem v pohodě, všechno zvládám.Panika nastupuje velmi rychle. K tomu užívám Rivotril kapky při panice. Chtěla bych tyto léky vyměnit, mají velký doplatek za nějaké bez doplatku třeba Argofan,Asentra50 ...??? ale bojím se změny nálady.Poraďte prosím. Děkuji Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Pěkný den, díky, že se na nás obracíte se svým dotazem. Ptáte se ovšem na medicínské otázky, které není v našich silách zodpovědět skrze internetovou poradnu. V sázce je spousty potenciálních interakcích a nežádoucích účinků, které je možné eliminovat pouze důkladnou osobní konzultací s lékařem, který teprve posoudí, jaké léky a proč (popř. jestli), byste měla brát. Píšete, že i přes užívání léků máte už patnáct let stále panické ataky a úzkosti. Tuto skutečnost je potřeba s lékařem důkladně probrat, a společně se zamyslet nad případnou změnou medikace. Potíže, kterými trpíte, jsou navíc poměrně s dobrými výsledky léčeny také pomocí psychoterapie - konkrétně nejčastěji prostřednictvím kognitivně-behaviorální psychoterapie. Tuto možnost byste také se svým psychiatrem mohla zkonzultovat. Jestliže budete mít pocit, že se Vám lékař věnuje méně, než byste potřebovala, je také jednou z možností, zkusit se obrátit na jiného. Kontakty na některé psychiatry (popř. KBT terapeuty) můžete najít ve vyhledávači (např. ZDE). Jestli Vás bude něco zajímat konkrétně k drogové problematice, zase se na nás můžete obrátit. S pozdravem, poradna EXTC.skrýt odpověď ↑
4.12.2008

dobry den muzu se prosum zeptat jestli se daji houby (LSD) take i kourit a jake sou jine zpusoby pouziti honza Kliknutím zobrazíte odpověď ↓
 
Ahoj Honzo, není nám známo, že by se houby nebo LSD užívali kouřením, naopak se v některých zdrojích (např. www.biotox.cz ) objevuje pochybnost, o "efektivitě" toho potenciálního způsobu užívání. Obě zmíněné látky, na které se ptáte, jsou řazeny mezi poměrně silná psychedelika, která se užívají vesměs jen orálně (ústy), popř. tzv. "pod jazyk". Užívání těchto látek sebou přináši velká rizika, zvláště v případě náhodných a nepřipravených experimentů, které mohou konzumenty překvapit (negativně) nebývalou silou psychedelických zážitků. Více informacích si můžete přečíst na již zmíněném webu, např. konkrétně zde , nebo na anglických stránkách www.erowid.org. Doufám, že jsme na Vaši otázku odpověděli uspokojivě, pokud Vás ještě bude něco zajímat, napište. Zdraví poradna EXTC.skrýt odpověď ↑

zobrazeno: 1-25 z 2670 → stránka: 12