Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Subuxone, vysazování

18.3.2022

Dotaz

Dobrý den,od ledna minulého roku užívám po relapsu opět Suboxone,nejprve v dávce 8mgdenně,od srpna v dávce 2xdenně 8mg, takže denně 16mg.Rozhodla jsem se pro Detox,ale termín do léčebny mám až 28.6.Ale já bych chtěla detoxikovat stejně doma.Zaujal mě vzorec rychle navýšit a rychle snížit. Ale nevím jak bych to měla udělat když si Suboxone beru 2xdenně? Myslím tím,jak se 1.den bere 8mg,2.den 16mg,3.den 24,4.den 8mg,5.den 4mg,6.den nic. Detox pomalým vysazováním byl nejhorší ze všech detoxů které jsem během 20let absolvovala,a teď když ho zkouším,tak v podstatě nefunguje, okamžitě padám až na dno, tělo si rychle vzpomene... Podle mých zkušeností Detox od LEGÁLNÍ DROGY Suboxone je nejhorší a nejtěžší. Nicméně už toho bylo dost,je ze mě troska,chci z toho ven,pokud možno doma, prosím vás pěkně,mohli byste mi poradit jak z toho,opakuji pokud možno doma ven? Ten vzorec rychle navýšit a rychle snížit se mi líbí, má to něco do sebe ale jak to mám udělat v mém případě? Rozhodně se nechci předávkovat. Moc,moc vám děkuji,za ochotu,radu a vůbec, cením si vaší práce, děkuji vám předem,s pozdravem Denisa ________________________________________ Ještě bych chtěla dodat, že léky užívám legálně na recept od mé psychiatričky. Děkuji vám za vaši pomoc a cennou radu, ráda bych to zkusila podle tohoto vzorce,ale to mám dělat vše 2x denně? Bojím se předávkování. Děkuji za odpověď, nashledanou Denisa

30621
 

Odpověď

Dobrý den Deniso,

děkujeme za dotaz. Ptáte se, jak vysadit Suboxone - ideálně byste vysadila doma. Jestli jsem to správně pochopil, tak s vysazováním máte již zkušenosti a v červnu jste objednaná na detox do léčebny. Zamlouvá se Vám způsob rychle dávku navýšit a následně rychle snížit. Je fajn, že si prvně zjišťujete informace, než to sama vyzkoušíte - snižujete tak riziko předávkování. Zároveň ale musím upozornit na to, že v naší poradně nepracují lékaři a není v naší kompetenci určovat způsob vysazování Subuxonu, jelikož špatná rada by Vás mohla ohrozit na zdraví.

Přiznám se, že o Vámi zmíněném postupu jsem neslyšel a ani jsem ohledně něj nebyl schopný dohledat věrohodné informace. Doporučil bych Vám situaci probrat s Vaší psychiatričkou, která Vám Suboxone předepisuje. Zmiňujete se o obavách z předávkování. V příbalovém letáku je uvedeno, že denní dávka by neměla překročit 24mg buprenorpfinu, což podle Vašeho propočtu není. Přesto se však prvně poraďte s lékařem, který Vám léky předepisuje. Případně můžete požádat o konzultaci i jiného lékaře předepisujícího tyto léky (např. psychiarická AT ordinace Podané ruce).

Píšete, že vysazování je pro Vás těžké a postupné vysazování nefunguje, jelikož tělo si rychle vzpomene. Jsem rád, že jste objednaná na detox, přemýšlím totiž, že zvládat vysazování sama musí být dost náročné. Říkám si, jestli by nebylo možné s vysazováním počkat až do nástupu do léčebny. Rozumím tomu, že do nástupu uplyne ještě dlouhá doba, proto bych zvážil konzultaci s Vaší psychiatričkou, případně s jiným odborníkem z oblasti adiktologie/psychiatrie. Zároveň mě napadá, jestli jste nezvažovala kontaktovat nějakého psychologa-terapeuta. Nepomůže Vám sice se samotným nastavením vysazování, nicméně mohl by Vám pomoci při zvládání abstinenčních příznaků a dalších věcí.

Přeji Vám, ať se podaří zvládnout vše dle Vašich představ.

Zdraví drogová poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality