Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

MDMA, hledání spokojenosti, dávkování

10.4.2022

Dotaz

Jednou jsem neplánovaně okusil MDMA a a něco tak nádherného nezapomenutelného jsem dosud nezažil pryc byla moje sociální fobie moje mysl moje předsudky nedostatky byla jen láska Přátelství klid pohoda kamarádství Pak jsem ještě několikrát zkusil pokaždé stejné tato pseudo realita me vůbec nic neříká je to jen snužka problému myšlenek trápení nevím co mám dělat.za celý život jsem se nedokázal seznámit cívkou od té doby mám mi zbylo několik úžasných kamarádů jsou ale daleko dopisujeme jsi chybí mi. * A jeste k dotazu nekdy po uziti mam jako opareny  jazyk co to zpusobuje v at krystalu ci tablete a je mozny pridavek.komik a za jak dlouho jak to poznam.

30617
 

Odpověď

Hezký den,

díky za Váš příspěvek. Popisujete pozitivní pocity, které jste zažíval po užití MDMA tak, jakoby Vaše problémy běžné reality zmizely. Z Vašich slov slyším osamění a smutek, kdy přátelé jsou daleko a dívku zatím stále ještě hledáte. Říkám si, že to pro Vás musí být těžké a přemýšlím, co jiného kromě MDMA by Vám mohlo pomoci tyto obtížné pocity překonávat. Obecně MDMA není nejlepší pomocník v těchto stavech, protože při dlouhodobém užívání pocity úzkosti, osamění a smutku spíše posiluje, více zde. Myslím na Vaši rodinu, přátele, zájmy, práci a další zdroje podpory ve Vašem okolí, které by tu pro Vás mohly být. Z toho, co píšete, je obtížné reagovat nějak konkrétněji. Vlastně by to takto online ani nešlo, ale dovedu si představit, že například šikovný terapeut by Vám mohl pomoci prozkoumat již zmiňované zdroje ve Vašem životě a podpořit Vás ve zvládání těžkostí, které popisujete. V dnešní době je celá řada možností, jak si terapii zajistit. Teď v době covidu jsou celkem běžné online platformy pro terapii jako je hedepy.cz nebo terap.io, s možností proplacení pojišťovnou. Taky je možné prozkoumat nabídky terapie přímo v okolí Vašeho bydliště.

Co se týče znecitlivění jazyka po užití MDMA, nikde se neuvádí, že by MDMA mohlo způsobovat Vámi zmiňovaný pocit na jazyku. Je ale zcela běžné, že se jedná o směs MDMA a řady dalších přísad s různými účinky a to včetně znecitlivění. Příčinou může být i výrazná hořkost MDMA, která může ochromit chuťové pohárky na jazyku.

Ohledně zmiňovaného přídavku, tak po cca 3 hodinách od užití je účinek látky na vrcholu a po cca 5 hodinách ustupuje, což však znamená pouze to, že v tuto dobu přestává MDMA přímo působit na mozek. Jeho účinky však doznívají až 24 hodin po užití. Obecně se nedoporučuje stav posilovat další dávkou, spíše dodržet doporučené bezpečné množství 50-150g a užít si zážitek až do konce.

Zdraví drogová poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality